Μίνι απολογισμός

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Το Σαββατοκύριακο παίχθηκε η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι επτά ομάδες που έχουν προκριθεί για την φάση των μπαράζ και την ανάδειξη του πρωταθλητής είναι: 1ος όμιλος: Α.Ο. Μυκόνου, Α.Ο. Σύρου, 2ος όμιλος: Παμμηλιακός, Α.Ο.Πάρου και από τον 3ο όμιλο: Πανθηραϊκός, Πανναξιακός και Θύελλα Καμαρίου.

Για να συμπληρωθούν οι οκτώ ομάδες απομένει μία θέση και αυτή θα βγει από το παιχνίδι μπαράζ μεταξύ των δύο τρίτων του πρώτου και του δευτέρου ομίλου. Αίαντας Σύρου και Άνω Μερά τερμάτισαν μετά τους αγώνες της πρώτης φάσης στην τρίτη θέση στον όμιλό τους και πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τον αγώνα μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

Το παιχνίδι λογικά θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Τήνο -βολεύει το γήπεδο και τις δύο ομάδες- και ο νικητής θα βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα τα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης είναι ανάμικτα, αφού θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με πιο ομαλό τρόπο το πρωτάθλημα. Πολλές αναβολές, κάποιες χωρίς λόγο και αιτία, τώρα είμαστε στην κόψη του ξυραφιού.

Ίσως αν υπήρχε ένας καλύτερος συντονισμός και να μην δίνονταν εύκολα οι αναβολές τώρα θα ήταν σίγουρα όλα καλύτερα και το βασικότερο θα είχε προχωρήσει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να κοιτάμε τα συμφέροντα μόνο κάποιον ομάδων και όλα τα άλλα να είναι μέσα σε ένα ντορβά.

Διαιτησία, μία πονεμένη ιστορία, αφού κάθε παιχνίδι και μία διαμαρτυρία. Στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί την φετινή χρονιά, υπάρχουν ομάδες, παράγοντες που φωνάζουν για αποφάσεις των διαιτητών των Κυκλάδων. Βέβαια εδώ πάει, καλά λέμε για τους εδώ διαιτητές δεν κοιτάμε και λίγο παραέξω που γίνονται χειρότερα πράγματα. Εντάξει, δεν λέω παντού υπάρχει πρόβλημα, όμως θα πρέπει να διορθώσουμε κάποια στιγμή, γιατί είναι κρίμα για τις ομάδες, για τους ποδοσφαιριστές για τα παιδιά που αγωνίζονται. Στις μεγαλύτερες κατηγορίες υπάρχουν τα συμφέροντα και όλα όσα ακούγονται συχνά πυκνά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας. Θα πρέπει οι εδώ διαιτητές να δείξουν λίγη μεγαλύτερη προσοχή, να μην αφήνουν τα περιθώρια στους παίκτες να διαμαρτύρονται και στο τέλος να χάνουν τον έλεγχο του αγώνα. Θέλω να προσθέσω σ' αυτό το σημείο μιας και είναι επίκαιρο ότι αν γίνεται κάτι από λάθος δεν χρειάζεται να ζητάμε την “καταδίκη” κανενός. Εντάξει έγινε ένα λάθος, σοβαρό δεν λέω στο ματς μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και της Άνω Μεράς, όμως ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έχει δώσει το δικαίωμα να αμφισβητηθεί και να ειπωθεί ότι σφύριζε υπέρ κάποιας ομάδες. Το λάθος σοβαρός σίγουρα, όμως δεν έγινε σκόπιμα.

Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τώρα ξεκινά, αφού οι καλύτερες ομάδες θα δώσουν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και μακάρι να φτιαχτεί η ενδοεπικοινωνία και όλες οι ομάδες να μπουν σε ένα όμιλο, μία κατηγορία. Είμαι απ' αυτούς που θέλουν ένα πρωτάθλημα με δύο κατηγορίες, όμως με μία ενιαία κατηγορία. Όμως αλήθεια πως θα πάει μία ομάδα από την Σαντορίνη στην Άνδρο, την Τήνο ή την Μύκονο;

Αυτό το πρόβλημα ας μπορούσε να ξεπεραστεί, αν και κατά τη δική μου γνώμη όταν υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και καλή θέληση όλα γίνονται. Όταν όμως οι συζητήσεις είναι του ποδαριού, τι λύσει να βρεθεί. Όσα χρόνια κι αν περάσουν αν δεν κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βάλουν τους χάρτες κάτω και να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο τα δρομολόγια των πλοίον τα Σαββατοκύριακα, ώστε να εξυπηρετούν τις ομάδες, αν δεν γίνει αυτό τότε δεν θα υπάρξει λύση. Άλλωστε θα πρέπει να καταλάβουν κυρίως οι πλοιοκτήτες ότι στις Κυκλάδες τον χειμώνα μετακινούνται μόνο οι ομάδες.

Διαβάστε ακόμα