Το επιτραπέζιο της εμμονής

Εικόνα Άννα - Τερέζα Δαλμυρά

Σιωπή, αλληλοσυμπληρούμενα βλέμματα στα οποία καθρεπτίζεται ο ίδιος στόχος, νεύματα με το κεφάλι ώστε να δοθούν οι “εντολές” και συνεννοήσεις με επίκεντρο τις εμμονές συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο επιτραπέζιο παιχνίδι “ηγετών” που κυκλοφορεί ως φαίνεται στον τόπο μας.

Όχι! Μην το αναζητήσετε σε παιχνιδοπωλεία. Είναι σίγουρο πως δεν θα το βρείτε. Μην επιχειρήσετε σας λέω να το αναζητήσετε σε κανένα κατάστημα! Δεν υπάρχει σε πολλές εκδόσεις παρά μόνον σε μία και είναι αυστηρώς ακατάλληλο για παιδιά.

Σκέφτομαι όμως, πως δεν είναι διόλου απίθανο να συναντήσετε στο διάβα σας “ελεύθερο” κάποιο πιόνι. Μην του θυμώσετε. Πιόνι είναι... Ενδεχομένως να “ξεγλίστρησε”από το τραπέζι που έχει στηθεί το άχαρο επιτραπέζιο στην προσπάθειά του να βγει εκτός του επικίνδυνου παιχνιδιού. Πιθανότερο σενάριο που μπορεί να ισχύσει βέβαια είναι πως εκείνο το πιόνι μπορεί – ασυνείδητα και παραπλανημένο πάντα – εκείνη την ώρα που θα το δείτε, να εκτελεί μία εντολή που έχει ληφθεί από εκείνον τον ιθύνοντα νου που όλα τα παρατηρεί, όλα τα κρίνει κι όλα τα καθοδηγεί.

Όχι! Μη βιαστείς να σχηματίσεις το χαμόγελο της ικανοποίησης στο πρόσωπό σου! Δεν είσαι εσύ αυτός! Εκτός αν επιθυμείς να είσαι ο πονηρός κι ο ύπουλος της υπόθεσης! Μην προτρέξει η σκέψη σου. Δε σε υποτιμά κανείς, αλλά το δυστυχές της υπόθεσης είναι πως δε σε υπολογίζει και κάποιος! Όσοι φαινομενικά κάθονται στο ίδιο τραπέζι με εσένα γύρω από το άοσμο επιτραπέζιο της εμμονής και κινούν τα πιόνια του παιχνιδιού, μέχρι στιγμής φαίνεται να μαριονετάρουν και τα δικά σου χέρια! Απ΄ έξω... έτσι φαίνεται! Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεσαι, οι όποιες καλές αρχικές προθέσεις σου πριν να ρίξουν τα ζάρια οι πολίτες και η τύχη τους κάτσει στον “άσσο”, πλέον, επισκιάζονται – τουλάχιστον - από νοσηρές νοοτροπίες που επιθυμούν να αποκομίσουν το σύνολο των “θετικών” αποτελεσμάτων του επικίνδυνου επιτραπέζιου, που κάθε άλλο παρά το γενικό όφελος υπηρετεί!

Εκτίθεσαι! Και θέλεις να ακούσεις την αλήθεια; Εκτίθεσαι περισσότερο από τον επιτρεπόμενο βαθμό! Οι λανθασμένες κινήσεις, αποφάσεις ή ενέργειες, η ολιγωρία ή ακόμη και η όποια μικρή αναστολή υγειών προσπαθειών για το καλό του τόπου, θα μπορούσαν να τύχουν κατανόησης αν από τόσο νωρίς, δεν επιβεβαιωνόταν η στρατηγική που στόχο έχει την κατοχύρωση και μόνον, ενός ξύλινου σκαλιστού θρόνου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις βέβαια, ότι τον ίδιο στόχο έχουν κι άλλοι εμμονικοί! Εμμονικοί που σου “συμπαραστέκονται” σε απόσταση αναπνοής... από μικρότερο θρόνο, κι επιθυμούν διακαώς να θρονιαστούν στη θέση σου, αλλά κι εμμονικοί, που θέλουν να αποκομίσουν όφελος από αυτόν τον θρόνο μέσω άσφαιρων κραυγών. Ακόμη κι αυτούς, τους πλέον θλιβερούς, αδυνατείς να χειριστείς με νηφαλιότητα, έχοντας πέσει θύμα στις ορέξεις τους. Αστείο...

Ναρκισσισμός, η θηλιά στο λαιμό σου! Ματαιοδοξία, η “μαρκίζα” στο μέτωπό σου! Μέθη εξουσίας, το εγώ σου!

Όμως... Δε σε κακολογώ και πίστεψέ με, καταβάλλω προσπάθειες να κοπάσω τον θυμό μου! Εθισμένος πλέον στην εικονική πραγματικότητα που κάποιοι σου διδάσκουν καλά, σε οδηγούν να διοικήσεις από απόσταση “μεθώντας” σε, με μελωδίες “θαυμασμού”. Έτσι, ένα είναι το βέβαιο! Και ΨΕΥΤΙΚΑ αυγά θα σπάσεις, και ΠΛΑΣΤΙΚΗ ομελέτα θα φτιάξεις και ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ασφαλής θα είσαι!

Ωστόσο, δεν ξέρω αν γνωρίζεις, αν έχεις διαβάσει αλλά κι αν θυμάσαι.... Η ιστορία έχει αποδείξει και πρόσφατα μάλιστα, πως η υστεροφημία κερδίζεται με έργα κι όχι με εικονικά – πολύ περισσότερο - λόγια! Μπορεί κάποιοι να μην ήξεραν τί εστί βγαίνω εκτός γραφείου κι αφουγκράζομαι τί γίνεται, αλλά κάποιοι άλλοι είναι βέβαιο πως δεν γνωρίζουν το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί μία “βόλτα” έως τα όρια της άκρως επικίνδυνης... ΑΥΛΗΣ τους!

Ομολογώ πως απογοητεύομαι! Και ξέρεις γιατί; Διότι σε αυτό το “επιτραπέζιο”, δεν γνωρίζω τί είναι χειρότερο, να ζεις σε ένα μαραμένο ή σε ένα ξέφραγο αμπέλι;

Ετικέτες: