Προκαλείς, εξαιρείς και διχάζεις...

Εικόνα Άννα - Τερέζα Δαλμυρά

Της εξαιρέσεως γίνεται! Της εξαιρέσεως και του διχασμού! Πάρε κόσμε να ΄χεις για να κατανοήσεις ποιός είναι ο αρχηγός, ποιός διοικεί, ποιός μιλά, αλλά και... ποιός διχάζει!

Της εξαιρέσεως η προσπάθεια καταβάλλεται από τους αρμόδιους που αποφασίζουν πλέον για εμάς, σαφώς χωρίς εμάς, προκειμένου να βγουν τα περιβόητα κουκιά θέσεων στάθμευσης.

Όταν – βλέπεις – η πόλη έχει δομηθεί από τους αείμνηστους προγόνους μας, με τέτοιο τρόπο που – αναμενόμενο – δεν εξυπηρετεί σήμερα τις κυκλοφοριακές ανάγκες (κατά την ταπεινή άποψή μου, ευτυχώς(!)), εμείς για να ανακουφιστούμε και να αποσυμφορήσουμε την καθημερινή ζωή μας, οφείλουμε να λάβουμε κάποια μέτρα.

Κι εδώ θα κριθούν όλα! Η αξιολόγησή τους, η επιλογή τους, η εφαρμογή τους, αλλά πολύ περισσότερο η επιτυχία τους, θα κριθεί στην πράξη. Κι εσύ, που για εμάς είσαι ο ένας και μοναδικός που αποφασίζεις χωρίς έξωθεν(!) παρεμβολές, θα εκτιμηθείς ή όχι, για τις ικανότητές σου και θα χρεωθείς το σύνολο της επιτυχίας ή της... αποτυχίας!

Χρειαζόμασταν έναν γενναίο άνθρωπο για να μας βοηθήσει να εξέλθουμε από το χαοτικό αδιέξοδο, αλλά και τέτοιο περίσσευμα θάρρους – να κρύβεται από ανοικτές διαδικασίες διαλόγου των πολιτών και να εμφανίζονται αντί για εκείνον, οι θαραλλέοι του... -, πρώτη φορά στα χρονικά!

Τέλος πάντων, εσύ, ήρθες! Σε υποστηρίξαμε, σε καλωσορίσαμε, σε εμπιστευθήκαμε και μας την κάνεις μπαμπέσικα! Με συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε έναν πολίτη ενός τόπου που πρωτίστως, έχει όλη την καλή πρόθεση να προσφέρει και να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται εκ γενετής για την πόλη, αλλά και με τα αντικειμενικά δεδομένα και τα πραγματικά αριθμητικά στοιχεία!

Σε αντιληφθήκαμε όμως! Αλλά να ξέρεις πως, μέχρι τέλους... θα σε υποστηρίξουμε!

Προκαλείς... Αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτή την τακτική για να καταφέρεις να πεζοδρομήσεις δύο, τρεις περισσότερες οδούς από τον προκάτοχο της θέσεώς σου, για μερικές μόνον ώρες κι αυτό να το βαφτίσεις επιτυχία. Χωρίς προϋποθέσεις όμως (επαρκής δημοτική συγκοινωνία, επαρκείς περιφερειακοί χώροι στάθμευσης), βάσει στοιχείων που γνωρίζεις καλά, καθώς σου έχουν προσκομίσει και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ή θιγόμενοι όπως συνηθίζουν να αποκαλούνται (προσωπικά διαφωνώ με αυτόν τον όρο), οποιοδήποτε τόλμημα, δε θα στεφθεί από την προσδοκώμενη επιτυχία!

Να γνωρίζεις:

Προκαλείς... με ανακοινώσεις που εξαιρούν κατοίκους κι επιχειρούν να διχάσουν τους πολίτες που τυγχάνει ή που επέλεξαν (η πλειοψηφία εξ αυτών) να μένουν στο ιστορικό κέντρο του τόπου, μη αποδεχόμενος – όπως εσύ λες – αιτήσεις περί φιλοξενίας. Θέλεις, οπωσδήποτε να τρέξουν πολίτες σε συμβολαιογράφο για να μεταβιβάσουν τα ακίνητα στους απογόνους τους!

Επιβεβαιώνεις... τον εκπρόσωπο των πολιτών που μάχονται για μία θέση parking – ει δυνατόν - έξω από το σπίτι τους, όταν έθεσε το ξεκάθαρο ερώτημα αν ο αριθμός των ενδιαφερόμενων κατοίκων θα μειωθεί με τεχνητό τρόπο για να μπορέσεις εσύ φαινομενικά να δώσεις λύση κι ας παραμένει το πρόβλημα, αφού μην ξεχνιέσαι... είπαμε, τα κουκιά δεν βγαίνουν χωρίς προϋποθέσεις!

Ιδρώνεις... για να διχάσεις τη μερίδα των πολιτών που σε έκανε να υποχωρήσεις και να εξυπηρετήσεις το αυτονόητο δικαίωμά τους, αποκλείοντας κάποιους εξ αυτών – εν τέλει – από το ίδιο το σπίτι τους.

Το τονίσαμε, προκύπτει κατηγορηματικά κι εύλογα από τα... συμφραζόμενα και κακώς επαναλαμβανόμαστε! Χωρίς έξωθεν(!) παρεμβολές, φαίνεσαι ο μετρ των ημίμετρων, προκαλώντας την ιστορία να σε κατοχυρώσει στις πρώτες αράδες της θητείας σου, ακριβώς έτσι! Σαν τον μετρ των ημίμετρων και μάλιστα των αποτυχημένων! Κόπτεσαι για την εικόνα σου, αδιαφορείς για την ουσία και μοιάζεις να περιφρονείς τις υπαρκτές ανάγκες! Γιατί;

Ζητάς απεγνωσμένα την αποδοχή και από μερικούς θα την έχεις! Και να μην τη θέλεις από μερικούς, με το στανιό θα στην προσφέρουμε! Γιατί να θυμάσαι κάποιοι απολαμβάνουν τη διαδρομή κι αγαπούν πραγματικά το νησί... Αντιστέκονται αγωνιστικά για μία πόλη ανθρώπινη χωρίς λαμαρίνες και καυσαέρια που θα προκύψει από πραγματικά μέτρα κι όχι από ημίμετρα!

Και γι αυτό, δεν(!) υπέγραψαν ψηφίσματα γιατί διαφωνούν και θα σε διευκολύνουν ακόμη κι αν μένουν στην καρδιά της πόλης, υπομένοντας την ταλαιπωρία τους, μήπως και δεν επιβεβαιωθεί η δική σου κυκλοφοριακή αποτυχία!

ΥΓ. Οι πραγματικά θιγόμενοι είμαστε όσοι ακούμε για πεζόδρομο, τελικά δε θα τον δούμε, κατοικούμε στο κέντρο της πόλης και δε θα έχουμε πρόσβαση ούτε καν σε περιφερειακό χώρο στάθμευσης από τη φρενίτιδα που θα επικρατεί.

Να χαρώ εγώ πεζόδρομο, το πιο όμορφο κομμάτι της πόλης! Οδός Καλομενοπούλου και οδός Απόλλωνος!

Σας χαιρετώ κλέφτικα!

Διαβάστε ακόμα