Το "έγκλημα" που συγκλόνισε τον Δήμο

Εικόνα Αντώνης Μπούμπας

Ήταν πρωί, ώρα επτά, γυρίζαν σκέψεις και ποτά μες το κεφάλι, ώσπου την απόλυτη ηρεμία ήρθε να διαταράξει μία κραυγή τόσο ανατριχιαστική, που έχασε το τόνικ το τζιν και το τζιν το τόνικ.

Έγκλημα στο Δήμο. Χριστέ μου!

Μόλις ο αλέκτωρ ξελαρυγγιάστηκε, άρχισε το μποτιλιάρισμα στους διαδρόμους του μεγάρου. Γραφεία ξεκλείδωσαν, κουρτίνες τραβήχτηκαν, γρίλιες άνοιξαν και τότε, άρχοντες, παρατρεχάμενοι και προσωπικό αντίκρισαν εικόνες φρίκης. Ένα πτώμα; Όχι. Δύο πτώματα; Όχι. Τρία πτώματα και δώρο μία σαλάτα του Καίσαρα; Όχι. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, δημοσιευμένο στον τύπο, 12 ώρες πριν την έγκρισή του από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν.

Σημάνετε συναγερμό, κλείστε τις πόρτες, καλέστε την αστυνομία, φωνάξτε τον Πάνο Σόμπολο να συμπεριλάβει το δράμα μας στα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Το πρόγραμμα “Σύρος Πολιτισμός 2015” έπεσε θύμα κακοποίησης. Αρρωστημένα μυαλά το “άρπαξαν” από τα χέρια της μάνας του και το παρέδωσαν στους βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος... τους δημοσιογράφους. Τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα, που κρύβονται πίσω από αγγελικά πρόσωπα, γλειφιτζούρια και κουδουνίστρες έβγαλαν επάνω του όλο το άχτι και τη διαστροφή τους. Έπαιξαν μαζί του, ήπιαν τους χυμούς του και αφού το έκαναν βούκινο σε όλη την κοινωνία, το επέστρεψαν στην οικογένειά του ατιμασμένο και ταπεινωμένο.

Ένα ολόκληρο συμβούλιο έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. “Ωϊμέ, τι συμφορά ήταν αυτή που μας βρήκε”. “Ας εξέθεταν καλύτερα εμένα, που ήμουν και μια κούκλα στα θυρανοίξια του Οσίου Παχώμιου, αλλά όχι το παιδί μας”. “Αν πούμε ότι έπεσε πάνω στο πόδι της καρέκλας σαν τη Ζωίτσα τη Λάσκαρη, θα περισώσουμε την τιμή μας”; Όχι, δεν θα συγκαλύψουμε το έγκλημα. Απεναντίας, θα ξεμπροστιάσουμε ακόμα κι αυτούς που συντέλεσαν στη σκευωρία. Θα αποκαλύψουμε τον συνένοχο, εκείνον που διέρρευσε την εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου και θα του μειώσουμε την πραμάτεια, κατά το ένα τρίτο της. Διότι μόνο εμείς έχουμε το δικαίωμα να κοινοποιούμε εισηγήσεις και αποφάσεις. Οι συγγενείς εξ' αίματος, όχι οι “συννυφάδες” του σώματος.

Όποιος μας παρακάμπτει, θα 'χει να κάνει πρώτον με την οργή μας και δεύτερον με τις φριζαρισμένες μπούκλες μας. Εδώ κρατάμε τα ηνία ενός ολόκληρου νησιού και θα μας πει ο κάθε τυχαίος ότι πεταλώνουμε τζιτζίκια; Ποιός είναι ο προδότης που παίζει την ηλεκτρονική αλληλογραφία στα δάχτυλα; Ποιός είναι ο “σαλιάρης”; Ο δοσίλογος; Ο χαφιές; Ο κουκουλοφόρος; Ο μασκοφόρος εκδικητής; Κατάρα στον λαδέμπορα. Άσχετο.

Θα βρούμε το “κακό σπυρί”, θα το κρεμάσουμε σε έναν πάσσαλο, θα του φορέσουμε και ένα πουκαμισάκι, εκείνο που έχουμε για να μαζεύουμε τις γόπες από την παραλία, θα του βάλουμε φωτιά και θα τα κάνουμε όλα “στάχτη και burberry”. Διότι τα αδηφάγα πιόνια του συστήματος έχουν σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του δήμου μας.

Αποκαλύπτοντας μεγάλα δημοτικά μυστικά όπως η συναυλία της Πέγκυς Ζήνα, το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου και το κόκκινο φουστάνι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη απειλούν να εισβάλουν στα χωράφια του, να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, να καταλύσουν ακόμη και τη δημοκρατία. Αυτούς τους εχθρούς της πατρίδας μας θα τους συγχαρούμε για το έργο τους, για τον κόπο τους και την αέναη προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης; Όχι γλυκιά μου, θα τους καταδικάσουμε, θα τους στήσουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα και θα τους αποτελειώσουμε μαρτυρικά, χρησιμοποιώντας 17 σφαίρες για μια κουδουνίστρα. Θα τους κάνουμε να φτύσουν αίμα και μ' αυτό θα φτιάξουμε Μπλάντι Μέρι. Θα τους σνομπάρουμε. Θα διαδίδουμε ότι αγνοούμε τη δουλειά τους, αλλά θα φροντίσουμε να μην μπαίνουμε στις σελίδες τους ως συνδρομητές, καθώς τα στοιχεία μας καταγράφονται και εμείς γινόμαστε πιο “αέρινοι” και από κινέζικο κιμονό.

Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να αποσιωπήσουν το γεγονός, εμείς θα ρίξουμε φως στην υπόθεση και θα διαλευκάνουμε ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν το δήμο μας... τη δημοσιοποίηση του πολιτιστικού μας προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα