Η σκυτάλη στους.... δρομείς

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Πλέον είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τα πάντα κινούνται σύμφωνα με την εποχή, δηλαδή... αργά. Οι πάντες αυτήν την περίοδο έχουν ριχθεί στη... μάχη του τουρισμού – και καλά κάνουν βέβαια -, με αποτέλεσμα από αθλητικής πλευράς να μην υπάρχει συνεχής ροή θεμάτων.

Έτσι, θα ασχοληθώ στην σημερινή στήλη με δύο πραγματάκια στα οποία θα πρέπει να σταθούμε σε κάποιες ομάδες όπου πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια γιατί το αξίζουν.

Πριν από ένα χρόνο ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία την 9η πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών. Η συνάντηση αυτή στέφθηκε με επιτυχία, γιατί, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και οι τοπικές επιχειρήσεις είχαν μεγάλο όφελος, αλλά και η Σύρος διαφημίστηκε μέσα από τα Πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Φέτος η... σκυτάλη περνά στους δρομείς της Σύρου, όπου έχουν βαλθεί μέσα από αγώνες δρόμους να διαφημίσουν τη Σύρο σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί ο ημιμαραθώνιος να ήταν μία σκέτη αποτυχία αφού οι διοργανωτές που είχαν αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα, ήταν τελείως απροετοίμαστοι και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε η τοπική κοινωνία. Όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και από θέμα επισκεπτών, αφού οι 700 που είχαν αρχικά ακουστεί ότι θα έρφνερναν οι διοργανωτές έγιναν το πολύ 50. Αν δεν ήταν οι δρομείς και οι εθελοντές τότε το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο από την ήδη αποτυχημένη διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα ήδη οι δρομείς της Σύρου ετοιμάζουν ή έχουν έρθει σε επαφή για να διοργανωθούν αγώνες μεγάλης εμβέλειας που στη Σύρο θα φέρουν αρκετό κόσμο. Ήδη, σήμερα θα δοθεί συνέντευξη τύπου για μία ακόμη εκδήλωση των δρομέων και αφορά το “Syros Night Walk and Run”. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα οι διοργανωτές του “Syros City Trail” μίλησε για τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο στις 12 Σεπτέμβρη μία εποχή “νεκρή” τουριστικά και εκεί αναμένεται να έρθει ένας μεγάλος όγκος αθλητών.

Τώρα, όλα αυτά μας δείχνουν πως αν δεν υπήρχαν οι σύλλογοι δεν θα μιλούσαμε για αθλητικό τουρισμό, για ακόμη ένα καλοκαίρι.

Πριν κλείσω δεν μπορώ να παραλείψω τα οφέλη που είχε η Σύρος από το 10ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών που διοργάνωσε φέτος με μεγάλη επιτυχία η ακαδημία ποδοσφαίρου Σύρος 2002.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ήρθαν περισσότερα από 1000 για το τουρνουά και οι τοπικές επιχειρήσεις σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών, είχαν κέρδος από τη διοργάνωση. Άλλωστε σκοπός του κάθε νησιού που αναλαμβάνει τη διοργάνωσή του είναι και η τόνωση της τοπικής οικονομίας, μιας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και η συμμετοχές είναι πολλές.

Τέλος, αν και θα μας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες να αναφερθούμε στον αθλητικό τουρισμό και βέβαια θα περιμένουμε να φύγει και το καλοκαίρι, θα πρέπει όσοι ασχολούνται με τα κοινά να ρίξουν έμφαση σε αυτό το κομμάτι, να δουν ποιες εκδηλώσεις – διοργανώσεις, μπορούν να διοργανωθούν στο νησί, με στόχο και σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα