Λάθος χειρισμοί φέρνουν σε δύσκολη θέση την Α΄ κλειστή αίθουσα

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Φάκελος αθλητικό κέντρο, ένας χώρος που μερικά χρόνια πριν ήταν ένα στολίδι και σήμερα είναι ένα τόπος γεμάτος προβλήματα. Για να μην βρεθεί κάποιος και με πει εμπαθή θα τονίσω ότι το πρόβλημα ή τα προβλήματα δεν είναι τωρινά, δεν έγιναν και δεν εμφανίστηκαν τώρα ή τους τελευταίους μήνες.

Βέβαια εδώ στη Σύρο μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας για να βγάλουμε τα... μάτια μας.

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Σταύρου Γουσγουνέλη είναι η καλύτερη επιβράβευση της στήλης της προηγούμενης Δευτέρας, όταν μέσα σε όλα αναφέρθηκε πως θα μπορούσε να είχαν γίνει όλα με μία άλλη σειρά. Η δημοτική αρχή έβγαλε από μόνη της το κτήριο κατάλληλο, αφού η πολιτεία ήρθε λίγες μέρες αργότερα να δώσει μία νέα παράταση στους αθλητικούς χώρους.

"Βέβαια δεν μιλάμε ότι υπήρχε θέμα πτώσης του κτηρίου σήμερα ή αύριο, μιλάμε για τεχνικά θέματα και για την στατική επάρκεια". Αυτά είναι λόγια του κ. Γουσγουνέλη που αφορούν την Α' κλειστή αίθουσα. Τι μας λέει δηλαδή μεταξύ άλλον ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, ότι ενώ δεν υπήρχε άμεσο πρόβλημα, το δημιούργησαν από μόνη τους και πως είναι αμφίβολο ακόμη και σήμερα να θα ανοίξει τις πόρτες του τη νέα σεζόν το κλειστό του μπάσκετ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στην απάντηση που προσπάθησε να δώσει ο κ. Γουσγουνέλης δεν ξεκαθαρίστηκε το πότε θα έρθουν κι αν έρθει το κλιμάκιο από το υπουργείο για να κάνει αυτοψία στους αθλητικούς χώρους του Δήμου. Τώρα, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη δεν πιστεύει ότι θα έρθει το κλιμάκιο αυτό, όταν την ίδια ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Επομένως, το κλειστό κύριοι βιαστήκατε να το βγάλετε ακατάλληλο και δεν ξέρω ποιος μηχανικός από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα βάλει την υπογραφή του για να λειτουργήσει η Α' κλειστή αίθουσα. Δεν γνωρίζω και ζητώ συγνώμη αν μπορεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος μπορεί να λειτουργήσει με την υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή με την επέκταση - παράταση λειτουργίας των αθλητικών χώρων που έδωσε για ακόμη μια φορά το αρμόδιο υπουργεί.

Θα αφήσω στην άκρη το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του δήμου ήταν... αδιάβαστοι και πιάστηκαν απροετοίμαστοι στην ερώτηση του Γιάννη Κεράνη, αν και είχαν περάσει πέντε ημέρες από τη δημοσίευση της στήλης με τίτλο... "Μίλησαν για λάθος... κλειστό".

Πριν κλείσω θα πρέπει να καυτηριάσω το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά θα πεταχτούν - σπαταληθούν χρήματα για να γίνει μία ακόμη μελέτη. Κύριοι αν και εγώ δεν είμαι αρμόδιος, όμως είμαι πολύ κοντά στα θέματα αυτά, θα έπρεπε να ιεραρχήσετε τα θέματα πριν ακόμη ξεκινήσετε. Όταν βγαίνει υπεύθυνα και το βασικότερο δημόσια ο ίδιος ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο κτήριο και δεν υπήρχε κίνδυνος πτώσης, τότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλος ΛΑΘΟΣ.

Το λάθος πιο είναι; Το λάθος κύριοι είναι ότι έπρεπε να πάρετε τα πράγματα από την αρχή. Δηλαδή, επισκευάζουμε την οροφή που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και αυτό για να μην περνά το νερό μέσα και χαλάσει το παρκέ, αλλά και μην τραυματιστεί κανένα παιδί, στη συνέχεια αναζητούμε χρηματοδότηση για την μελέτη και έπειτα τα κονδύλια για την πλήρη επισκευή. Πόσο δύσκολο ήταν να συμβεί αυτό;

Αυτό που έγινε τώρα; Ένα κτήριο γεμάτο τρύπες, σίδερα γυμνά, όπου αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει αν και δεν είναι ειδικός μεγαλύτερη διάβρωση γιατί εκτός ότι τα τρώει η υγρασία είναι κοντά σε Θάλασσα και το αλάτι κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Τέλος, κύριοι η Β' κλειστή αίθουσα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί σ' αυτήν υπάρχει ο Φοίνικας και μην ξαφνικά βρεθεί και η ομάδα στολίδι του νησιού χωρίς γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα