Ο Άθλος του... Άγη

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Μπορεί ο Αγησίλαος Μακριδάκης να μην κατάφερε να τρέξει τα 247 χιλιόμετρα που είναι η συνολική απόσταση του υπερμαραθωνίου και δυσκολότερου αγώνα δρόμου όπως είναι αυτός του Σπαρτάθλου, όμως έκανε τον δικό του... άθλο.

Σ' αυτόν τον αγώνα δεν έχει σημασία να βγεις κάτι, αλλά να καταφέρεις να συμμετάσχεις. Θέλει καρδιά και μεγάλη τόλμη για να επιχειρήσεις να τρέξεις από την Ακρόπολη έως την Σπάρτη. Ο Συριανός αθλητής το έχει τολμήσει δύο φορές. Στην τελευταία έφτασε κοντά, έτρεξε συνολικά 217 χιλιόμετρα, όμως το σώμα του τον εγκατέλειψε και μετά από συζητήσεις αποφάσισε να σταματήσει για να μην υπάρξει στη συνέχεια κάποιο πρόβλημα.

Αλήθεια δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι μπορεί κάποιος να γράψει γι' αυτήν την προσπάθεια και δεν μπορώ να φανταστώ πως ένιωσε ο Άγης για να πάρει την απόφαση να σταματήσει. Ακόμη και τα συγχαρητήρια που μπορεί να δώσει κάποιος, φαντάζουν λίγα για αυτήν την προσπάθεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άγης αν και δεν τερμάτισε έκανε υπερήφανους όλους τους συμπατριώτες τους. Η σκέψη των Συριανών ήταν μαζί του, αφού κατά τη διάρκεια του δικού του αγώνα, όλοι του συμπαραστέκονταν μέσα από μηνύματα που έγραφαν στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Άγης έτρεξε, προσπάθησε και για όλους εμάς τα έχει καταφέρει αφού η κατάθεση ψυχής μας που έκανε μας άγγιξε όλους.

Μετά την μεγάλη του προσπάθεια ο Συριανός αθλητής θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα, αλλά και να ευχαριστήσει όλους όσους του στάθηκαν.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Μακριδάκης γράφεις: "Το φετινό Σπάρταθλο ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Έφτασα πολύ κοντά αλλά ο παράγοντας της υγείας είναι σημαντικότερος από έναν τερματισμό. Σας ευχαριστώ όλους για το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την πορεία του αγώνα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου Παναγιώτη Τσούκο, Ισίδωρο Αρμακόλα, αλλά και τον Μιχάλη Καραμπάτσο". Στη συνέχεια ο Άγης Μακριδάκης ευχαρίστησε όλους χορηγούς τον στήριξαν οικονομικά και ηθικά.

Διαβάστε ακόμα