Θέλει τρόπο και όχι κόπο

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας έδειξε στα παιχνίδια που έδωσε στο 3ο διεθνές τουρνουά ότι θέλει δουλειά και πως οι φίλαθλοι του θα πρέπει να έχουν υπομονή.

Το "Πειρατικό" είναι εμφανές ότι δεν είναι έτοιμο, πως πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα ώστε να είναι έτοιμος με τη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Οι ήττες μπορεί στα αφτιά κάποιων να ακούγονται άσχημα, όμως αυτές είναι που κάνουν καλό στις ομάδες. Οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να δουν τα όποια κενά υπάρχουν και να δουλέψουν στη συνέχεια πάνω σ' αυτά για να τα διορθώσουν. Μπορεί στην πρεμιέρα των αγώνων ο Φοίνικας να έχασε σχετικά εύκολα από τον... μισό ΠΑΟΚ, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή η εικόνα του "Πειρατικού" στα επίσημα ματς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αυτά ήταν τα πρώτα παιχνίδια που έδωσαν οι Συριανοί και πως αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.

Υπομονή λοιπών και ο Φοίνικας θα βρει το δρόμο των επιτυχιών και οι Συριανοί φίλαθλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μία χρονιά γεμάτη συγκινήσεις.

Από εκεί και πέρα εκτός από το διεθνές τουρνουά είχαμε και αγώνες κυπέλλου για το ποδόσφαιρο, με τις ομάδες της Σύρου να νικούν και να παίρνουν την πρόκριση κόντρα σε δυνατές ομάδες και δύσκολες έδρες.

Αρχικά ο Αίαντας (σ.σ. αναφέρετε πρώτος γιατί η πρόκρισή του είναι μεγαλύτερη αφού αγωνιζόταν με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας) επικράτησε στα πέναλτι του Α.Ο. Μυκόνου και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η πρόκριση αυτή δείχνει πως οι ομάδες της Σύρου δουλεύουν σοβαρά και πως προσπαθούν για το καλύτερο. Βέβαια ο Αίαντας έχει αποδείξει και άλλωστε είναι στόχος του, να δουλεύει με μικρούς και να βγάζει νέα ταλέντα. Ταλέντα που είναι πολλά σ' αυτήν την ομάδα.

Από την πλευρά του ο Α.Ο. Σύρου νίκησε στην Μήλο με 1-2 τον Παμμηλιακό, μια ομάδα με τους ίδιους αρχικά στόχους. Μην ξεχνάμε πως και ο Παμμηλιακός θέλει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις και να πάει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φουσκώσει τα μυαλά των Συριανών, θα πρέπει οι τόνοι να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο Α.Ο. Σύρου σίγουρα και με τη νίκη αυτή έστειλε πολλά μηνύματα και από εδώ και στο εξής θα έχει πάνω του πολλά μάτια να τον... παρακολουθούν.

Τέλος, μία σκέψη που περνά συνεχώς από το μυαλό μου είναι ότι με όλα αυτά που βλέπουμε συνεχώς να συμβαίνουν, δηλαδή οι ομάδες της Σύρου να έχουν ένα αρκετά καλό επίπεδο, που θα ήταν κάποια ομάδα από το νησί, όταν υπήρχε συνεργασία και οι ομάδες δούλευαν πάνω σε ένα πλάνο. Είναι καλό να υπάρχουν σωματεία, να υπάρχει ανταγωνισμός, όμως δεν γίνεται ένα νησί των 25.000 περίπου κατοίκων να έχει περισσότερες από μία ομάδες να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν το σηκώνει οικονομικά το νησί, αφού και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βάζουν το χέρι στη τσέπη και να δίνουν γύρο-γύρο. Η αρχή πιστεύω έχει γίνει, οι διοικήσεις πιστεύω ότι έχουν αρχίσει και συνεννοούνται, όμως αυτό πρέπει να έχει κύριοι συνέχεια και να ξεκινήσει μία πιο στενή συνεργασία ώστε όλες να δουλεύουν πάνω σε ένα πλάνο. Δεν είναι δύσκολο, θέλει τρόπο και όχι κόπο.

Διαβάστε ακόμα