Μόκο, γιατί α!…

Εικόνα Ευαγγελία Κορωναίου

Σουτ. Σιωπή. Ποιος μίλησε; Εσύ; Σώπαινε.

Ποιος φωνάζει; Ποιος πληγώνει τη σιωπή; Τι να θέλει να μου πει;

Όποιος κι αν είναι να σωπάσει για πάντα. Δεν θέλω ομιλίες. Δεν θέλω να μιλάει κανείς σας.

«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει» θέλω να είστε εδώ μέσα.

Θα έρχομαι, θα λέω αυτά που θέλω και θα φεύγω και δεν θα ανοίγετε το στόμα σας, ούτε για να κάνετε «κιχ».

Δεν θα βλέπετε, δεν θα ακούτε, δε θα μιλάτε. Για να σας γλιτώσω από τον κόπο, θα σας πω τα εξής και βάλτε τα καλά στο μυαλό σας:

1. Ό,τι κάνω ΕΓΩ είναι σωστό

2. Ό,τι λέω ΕΓΩ είναι σωστό

3. Ό,τι λέτε και κάνετε οι υπόλοιποι είναι λάθος, εναντίον μου και έχει σκοπό να βλάψει τον τόπο

Θέλω να περιμένετε δική μου εντολή για να κουνήσετε ακόμη και το χέρι σας για να πιάσετε τον καφέ σας. Αλλιώς ξέρετε τι σας περιμένει, έτσι δεν είναι; Δεν θέλετε να με δυσαρεστήσετε, σωστά;

Και δε θέλω να ξαναδώ μερικούς – μερικούς εναντίον του καλού σας πολιτικού προϊσταμένου, διότι θα στεναχωρηθώ, θα απαγορεύσω τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων εδώ μέσα και θα αρχίσω να δέχομαι νέα βιογραφικά.

Ωραία. Αφού το λύσαμε κι αυτό, να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο. Μπορεί να είμαι αιρετός, μπορεί να μην υπάρχει κανενός είδους μονιμότητα για μένα στη θέση που είμαι πέραν της επόμενης τετραετίας, αλλά δε γουστάρω κανένας σας να ανακατεύεται στις δουλειές ΜΟΥ, οκέι; Τι εννοείς είναι δημόσια ζητήματα, που αφορούν τους πολίτες; Δε με νοιάζει. Δεν μπορώ να κάνω τις δουλειές ΜΟΥ όπως τις θέλω ΕΓΩ και όποτε θέλω ΕΓΩ και δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ άλλους – εκτός από αυτούς που θέλω ΕΓΩ – να μου τσαμπουνάνε το μακρύ τους και το κοντό τους και να έχουν και απαίτηση να κάνουν κουβέντα.

Και οι πολίτες υπερεκτιμημένοι δεν είστε λίγο; Σιγά μη σας δώσω και ραπόρτο. Θέλετε και απολογισμό. Ό,τι θέλαμε κάναμε. Τόσο καιρό που είχατε το καλό παιδί πάνω δεν σας είχε πιάσει η πρεμούρα να θέλετε να ακούσετε απολογισμό. Τώρα δεν υπάρχει καλό παιδί. Υπάρχει το κακό παιδί, που δεν κάνει τα χατίρια σε κανένα. Ούτε σε σας. Γι’ αυτό λοιπόν, γυρίστε στις δουλειές σας και μην ασχολείστε μαζί μου, γιατί έτσι και ξαναδώ σχόλιο κάτω από φωτογραφία μου στο facebook, χωρίς καλά λόγια για ΕΜΕΝΑ και το τρισμέγιστο έργο ΜΟΥ, δεν θα το διαγράψω απλώς… Και αν νομίζετε ότι οι απειλές μας δεν θα γίνουν πράξη γελιέστε. Ρωτήστε και κανέναν που ένιωσε την οργή μας στο πετσί του.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Η δημοκρατική μας παράταξη, θέλοντας να βγάλει μία και καλή από το μυαλό σας (σκεφτόμαστε και τη μαζική λοβοτομή) τα προηγούμενα 24 χρόνια της ζωής σας, θα κάνει τα δυνατά της, για μία δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου, όπως αυτή που κάνουμε τώρα και την οποία λατρεύετε. Πρέπει να τη λατρεύετε. Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τη λατρεύετε. Αν δεν την λατρεύετε θα σας λιώσουμε. Θα σας εξαφανίσουμε. Θα σας καταστρέψουμε.

Δημοκρατικά, φιλικά, ευγενικά και πάνω από όλα με γνώμονα το δικό σας συμφέρον, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ακούγονται μόνο όσα καλά νέα κατασκευάσουμε και να πνίξουμε κάθε φωνή διαφοροποίησης, απ’ όπου κι αν προέρχεται, για να μη σας αναστατώνει και σας στενοχωρεί. Κοιτάξτε τι κάνουμε για εσάς. Κοιτάξτε.

Διαβάστε ακόμα