Avanti λοιπόν “επαναστάτη”

Εικόνα Άννα - Τερέζα Δαλμυρά

Κι αφού “ασχοληθήκαμε” με τους άλλους... όπως άλλωστε “συνηθίζουμε” σε καθημερινή βάση, εύκολα, ανερυθρίαστα, χωρίς αναστολές και σίγουρα χωρίς δεύτερες ή πιο ουσιαστικές σκέψεις, ας πράξουμε το ίδιο και για εμάς τους ίδιους! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τη δική μας “επαναστατική” καμπούρα κι ας ανοίξουμε τα χαρτιά μας, ώστε να αποκαλυφθούμε στο σύνολο των συμπολιτών μας, με τους οποίους προφανώς αρνούμαστε να δεχθούμε ότι συνυπάρχουμε!

Αφού σπεύσαμε να βαφτίσουμε μπαχαλάκηδες, μερίδα νέων που εξέφρασε τη διαφωνία της με ήπιο τρόπο και να αναγάγουμε το γεγονός μίας διαμαρτυρίας σε μείζον ζήτημα που “επισκίασε” τις γιορτινές νότες στο νησί και “προσέβαλε” τους πιστούς ετούτου του τόπου, μπερδεύοντας εντέχνως δύο άσχετα γεγονότα και δημιουργώντας ΤΟ επεισόδιο για τα “επεισόδια” που δεν υπήρξαν με αφορμή ΤΟΝ τιμώμενο, ας τολμήσουμε να πούμε για ποιούς λόγους εν τέλει, αυτή η κοινωνία αδυνατεί να προοδεύσει!

Ας βγάλουν το προσωπείο τους λοιπόν, εκείνοι οι επαναστάτες (χωρίς εισαγωγικά) της μηδενιστικής λογικής! Εκείνοι που δεν έχασαν λεπτό, άμα τη εμφανίσει μερίδας συμπολιτών μας στο δρόμο - προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους στα τεκταινόμενα (που είναι μεγάλη κουβέντα αν μας τιμούν ως τόπο...) -, να “βαφτίσουν” τσάμπα επαναστάτες κάποιους νέους της πόλης μας και να φέρουν στο προσκήνιο τα περιβόητα ενοχλητικά “party” τους, εστιάζοντας με κάθε τρόπο στην αποδυνάμωση της φωνής τους! Η μηδενιστική οπτική τους και η αντίδραση ισοπέδωσης των πάντων, ώστε να ενισχύσουν το “μέτωπο” ενάντια σε μία γενιά νέων ανθρώπων που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι σκέπτεται και μπορεί να προσφέρει, αναμφισβήτητα περισσεύει να υπάρχει, πολλώ δε μάλλον να “επιβάλλεται” σε νεοσύστατους – αμφιβόλου μέλλοντος και πορείας - Συλλόγους!

Ας συνεχίσουμε την αποκάλυψη όμως κι ας περάσουμε στους επαναστάτες της υποταγής και της φίμωσης. Συνήθως, αυτοί οι “επαναστάτες” βαδίζουν ντουετάκι αφού κάποιος δίνει την εντολή και κάποιος υπακούει. Τί κι αν από τις πρώτες τάξεις του σχολείου μαθαίνεις πως η παρατήρηση στη ζωή γενικώς, πέραν της βαθιάς γνώσης μετέπειτα, σε βοηθά στο να κατανοείς τον κόσμο γύρω σου... Αυτό, το περίφημο ντουετάκι για άγνωστους λόγους – πλην όμως εύλογα κατανοητούς – συνεχίζει ακάθεκτο να υπαγορεύει μανιωδώς τα γεγονότα κατά το δοκούν και να τα παρουσιάζει εντελώς παραποιημένα, μεγεθυμένα, παραπληροφορώντας τους πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων – ξεχνά το ντουετάκι πάντα – ότι ήταν παρόντες σε όλα! Συμμετείχαν, είδαν και συμπέραναν...

Τον υπέροχο καμβά των “προσωπικοτήτων” που θα μείνουν στην ιστορία... κοσμεί όμως και ο δουλοπρεπής επαναστάτης. Αυτός ο άνθρωπος χωρίς ουσία, χωρίς σκέψη που σέρνεται - πόση θλίψη(!)- πίσω από τους μέντορες “επαναστάτες” που αρέσκονται στο να δίνουν τον τόνο της λασπολογίας. Σαν γρανάζι σε μία χαλασμένη μηχανή, ο δουλοπρεπής ενισχύει το περιττό “έργο” που αυτή μπορεί να παράξει και οδηγεί τον τόπο σε έναν μαρασμό άνευ προηγουμένου!

Από το κάδρο όμως, δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι επαναστάτες ακροβάτες. Με ιδιαίτερη προσοχή σα να επρόκειτο να επιδοθούν στην τέχνη του κεντήματος, φέρνουν αντιρρήσεις ως προς το κόστος του γεγονότος, το οποίο όμως με τον τρόπο τους, το στήριξαν για να μην κακοκαρδήσουν κανέναν κι έρχονται εκ των υστέρων να υποστηρίξουν και τις φωνές που τάσσονται – με το όποιο πολιτικό πλαίσιο – κατά αυτού!

Τους επαναστάτες... ακροβάτες λοιπόν, που επιδιώκουν να είναι αρεστοί σε κάθε πλευρά, έρχονται με τη σειρά τους να χρησιμοποιήσουν, οι επαναστάτες της εντύπωσης! Αυτοί οι δημιουργικοί σπεκουλαδόροι, που μάχονται καθημερινά βουτηγμένοι στη λάσπη, μήπως και μπορέσουν να αποπροσανατολίσουν για το βρώμικο της δικής τους υπόθεσης, λερώνοντας κάποιον άλλο!

Ντόπιες δυνάμεις με έντονη την ξενοφοβία μέσα τους, με τη διευρυμένη έννοιά της, ζητούν τα ρέστα βάσει της σάπιας νοοτροπίας τους, από ό,τι αθώο μπορεί να τους χαλάσει το πλάνο της προβολής!

Συναισθήματα αποκρουστικά μόνον προκαλεί αυτή η μαγιά των “επαναστατών” που σχεδόν καθημερινά, δίνει τα δείγματα της καταστροφικής γραφής της, με ενέργειες που παλεύουν να καθηλώσουν στο μηδέν, όποιο “σπόρο” προόδου πάει να ξεμυτίσει, όποια δημιουργική και νέα ιδέα ξεπηδήσει, όποια κριτική προς σάπιες αποφάσεις κι ενέργειες εκδηλωθεί...

Μόνο που ο καιρός κυλά, ο χρόνος “τρέχει” και τα προσωπεία θα χαθούν από προσώπου γης, αποκαλύπτοντας τη γύμνια εκείνων που σήμερα κρύβουν.

Συνέχισε έτσι όσο μπορείς και θα δούμε άμεσα τί θα παραδώσεις, επαναστάτη της καταστροφής!

Διαβάστε ακόμα