Μία πρώτη ματιά πριν κλείσει η χρονιά

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Μία δύσκολη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της αφού σε λίγες ημέρες το 2015 θα αποτελεί παρελθόν. Μία χρονιά που κάποιοι θα θέλουν να την σβήσουν γρήγορα από τη μνήμη τους, όμως οι συνέπειες της ίσως να φέρουν αρκετούς σε δύσκολη θέση.

Πάμε πρώτα να αναφερθούμε στα ευχάριστα και στη συνέχεια να δούμε και τα άσχημα.

Σίγουρα το 2015 ήταν μία καλή χρονιά για την ομάδα του Φοίνικα, όπου αν και το καλοκαίρι έφτασε ένα... βήμα από την διάλυση, τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Volley League και έφυγε με το κεφάλι ψηλά από την Ευρώπη.

Ο Φοίνικας με την απόδοσή τους και τις επιτυχίες του έχει κάνει όχι μόνο τώρα, αλλά στη πάροδο όλων αυτών των ετών περήφανους όλους τους Συριανούς και συγχρόνως όλους τους Κυκλαδίτες. Μην ξεχνάμε πως ο Φοίνικας είναι το λαμπρό παράδειγμα για τις γυναικείες ομάδες του Νομού, τον Πανναξιακό και τον Α.Ο. Θήρας, που πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Βέβαια για όλα αυτά θα αναφερθώ την επόμενη φορά, γιατί οι ομάδες αυτές αξίζουν ιδιαίτερη μνεία.

Ο Φοίνικας το Σάββατο αν και τα βρήκα αρχικά σκούρα τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 και να προσθέσει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του. Οι Συριανοί αν και ήταν και είναι κουρασμένοι έδειξαν πως ξέρουν να γυρνούν την όποια άσχημη κατάσταση και στο τέλος να είναι αυτοί που πανηγυρίζουν τη νίκη. Η Ορεστιάδα αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κρατήσει τους Συριανούς που με τη βοήθεια του κόσμου του έφτασε στη νίκη. Ο Φοίνικας αν και έχει αναφερθεί και γραφτεί πολλές φορές αξίζει την βοήθεια όλων μας, αφού είναι η ζωντανή διαφήμιση του νησιού.

Πάμε τώρα στα του ποδοσφαίρου. Ο Α.Ο. Σύρου μετά από αρκετό καιρό η αλήθεια είναι έπαιξε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου.

Ίσως το γεγονός ότι έπαιζε χωρίς άγχος αφού είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη επόμενη φάση να βοήθησε τους παίκτες του Μάκη Βαρθαλίτη, που με την απόδοσή τους έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά. Μπήκαν στο ματς με την Άνω Μερά δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν με το... καλημέρα στο παιχνίδι και η συνέχεια να γίνει πιο εύκολη γι' αυτούς. Τώρα η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη θα παίξει με το νέο χρόνο την πρώτη θέση με την Μύκονο. Βέβαια δεν μπορώ να μη το σχολιάσω όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες μόνο στη Σύρο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την προσφορά του καθενός. Δεν θέλω να αναφερθώ παραπέρα γιατί είναι κρίμα και άδικο για κάποιους ανθρώπους. Ο Α.Ο. Σύρου ήταν και θα παραμείνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Κυκαδλίτικου Αθλητισμού. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, είναι μία ομάδα που κάποια στιγμή θα πάει εκεί που της αξίζει. Επίσης, μιας και μπαίνουμε σιγά-σιγά και σε μεταγραφική περίοδο καλό θα είναι οι ομάδες και οι παράγοντες να κοιτάξουν το ποδοσφαιρικό μέλλον του νησιού και να μην προσπαθήσουν να το κρατήσουν καθηλωμένο για εγωιστικούς λόγους.

Τέλος, θα αναφερθώ και στην άσχημη πορεία του Πάγου, αφού μία συμπαθής σε όλους ομάδα το 2015 δεν του πήγε καθόλου καλά. Να πάμε από την σεζόν 2014-15 που αν και είχε το ρόστερ να πετύχει πολλά δεν κατάφερε τίποτα, ή να δούμε τη φετινή συγκομιδή με τους μόλις επτά βαθμούς. Ο Πάγος κατάφερε μόνο να νικήσει τον ουραγό Παμμηλιακό και να πάρει μία ισοπαλία από τον Α.Ο. Σύρου. Εντάξει σε κάποια παιχνίδια στάθηκε άτυχος, σε κάποιο μία απόφαση του διαιτητή έπαιξε κάποιο ρόλο, όμως η χρονιά κατά τη άποψή μου και σε συνδυασμό με το ρόστερ που διέθετε ήταν αποτυχημένη. Δεν ξέρω με τη ψυχολογία η ομάδα του Πάγου θα διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία, όμως όσοι αγαπούν την ομάδα θα πρέπει να σταθούν δίπλα της και να την βοηθήσου να πατήσει και πάλι στα πόδια της. Ο Πάγος μπορεί να μην έχει το μέγεθος του Α.Ο. Σύρου, όμως είναι και ήταν ένα υγιές σωματείο.

Διαβάστε ακόμα