Ένα 2015 γεμάτο... αθλητικές χαρές

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Σε λίγες ημέρες το 2015 θα αποτελεί παρελθόν, αφού ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή του νέου έτους έχουν ξεκινήσει.

Τώρα όσον αφορά το νομό μας σε αθλητικό επίπεδο οι Κυκλάδες μόνο υπερήφανες μπορεί νιώθουν, αφού τα μεγαλύτερα νησιά έχουν ομάδες που αγωνίζεται με επιτυχία στις μεγαλύτερη την τάξη κατηγορία. Πάμε να δούμε ανά νησί τι γίνεται, αλλά και τις ομάδες που αγωνίζονται σε Volley League και Α1 Εθνική κατηγορία στις Γυναίκες.

Ο Φοίνικας για να δούμε τα πράγματα από την αρχή ολοκλήρωσε τη σεζόν 2014-15 -γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε - στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η επιτυχία αυτή της ομάδας της Σύρου έφερε τον Φοίνικα να αγωνισθεί με μεγάλη επιτυχία στο Cev Cup το οποίο και αποκλείστηκε στους 16 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Οι Συριανοί αν και είχαν συνεχείς υποχρεώσεις δεν έχασαν έδαφος από τις εγχώριες διοργανώσεις και μετά τη δική τους νίκη στο τελευταίο ματς για το 2015 και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού από την Κηφισιά, πάτησαν κορφή και συγκατοικούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με Κηφισιά και Ολυμπιακό. Μία χρόνια η οποία δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς - όχι αγωνιστικά -, αφού αν γυρίσουμε τον χρόνο λίγους μήνες πριν θα δούμε ότι ο Φοίνικας έφτασε πολύ κοντά στην διάλυση, μετά την αποχώρηση από τον προεδρικό θώκο του Δημήτρη Παλιόπορτα. Παρά το αρχικό... σοκ, οι άνθρωποι της ομάδας δεν το έβαλαν κάτω, ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, δημιούργησαν μία ομάδα η ομάδα η οποία όχι μόνο στέκεται πολύ καλά στο πρωτάθλημα, αλλά και κοιτά στα μάτια τις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού βόλεϊ. Ο Φοίνικας νίκησε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο κλειστό της Σύρου και δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Το "Πειρατικό" βέβαια συγκαταλέγεται πλέον στις σταθερές δυνάμεις του Ελληνικού βόλεϊ και η οποιαδήποτε νίκη του δεν θεωρείται έκπληξη.

Τώρα μιας και είναι η εποχή των... δώρων θα πρέπει να δούμε και τι προσφέρει ο Φοίνικας για τη Σύρο, ώστε από την πλευρά μας να του ανταποδώσουμε όλα αυτά που κατά καιρούς κάνει η ομάδα για το νησί. Ο Φοίνικας είναι η μόνη ζωντανή διαφήμιση της Σύρου και αξίζει την οποιαδήποτε στήριξή μας γιατί πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και... αύριο.

Πάμε τώρα στην ομάδα της Νάξου, τον Πανναξιακό, ο οποίος μετά την πολύ καλή περσινή σεζόν, το 2015 αν και είναι μέσα στην πεντάδα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, αφού οι αρκετές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ του θέλουν και τον ανάλογο χρόνο για να αποδώσει καλύτερα η ομάδα. Οι Ναξιώτισσες θέλουν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερες στροφές ώστε στο υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος να μπουν μέσα στην τετράδα και να διεκδικήσουν στη συνέχεια μία καλύτερη θέση.

Τέλος, ο Α.Ο. Θήρας, μία ομάδα η οποία έχει καταπλήξει τους πάντες αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο και μετά την χρονιά-προσαρμογής που ήταν η σεζόν 2014-15, στο τρέχον πρωτάθλημα προσπαθεί να μπει σφήνα και να διεκδικήσει μία καλή θέση στην πρώτη τριάδα.

Οι Σαντορινιές έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ένα πολύ καλό πρωτάθλημα κι αν δεν υπήρχαν κάποια αρχικά στραβά αποτελέσματα τώρα θα ήταν ακόμη πιο ψηλά.

Το βέλεϊ κλείνοντας βλέπουμε ότι πάει να γίνει το άθλημα των Κυκλάδων, αφού μέσα απ' αυτό τα νησιά μας διαφημίζονται όλο το έτος, αλλά και οι φίλαθλοι - κάτοικοι νιώθουν υπερήφανοι για τις ομάδες τους.

Διαβάστε ακόμα