Ενωτικό ποδόσφαιρο το 2016

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ο καινούριος χρόνος να φέρει σε όλο τον κόσμο περισσότερες χαρές. Το 2016 να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεκινήσει να κάνει βήματα μπροστά ώστε να φύγει επιτέλους από την κρίση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, μετά και τις ευχές και μιας και δεν είχαμε αθλητικές υποχρεώσεις, αφού οι ομάδες ήταν σε “αναγκαστική” διακοπή λόγω των εορτών, μπορώ να πιάσω κάποια πράγματα και να τα δούμε με ηρεμία.

Πρώτα – πρώτα πάμε να δούμε τα πράγματα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ακούγεται τις τελευταίες ημέρες πως οι ομάδες του νησιού είναι πολύ κοντά και το κλίμα είναι καλό. Αυτό βέβαια μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί είναι κάτι που αν γίνει σωστά θα φέρει και καλά αποτελέσματα, μιας και όλοι μαζί θα παλεύουν για τον ίδιο στόχο.

Η Σύρος έχει καθηλωθεί στο τοπικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να ξεφύγει για να αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία. Δυστυχώς πάντα κάποια λεπτομέρεια είναι αυτή που παίζει σημαντικό ρόλο και κάποια Συριανή ομάδα δεν καταφέρει το στόχο της. Αίαντας Σύρου και Α.Ο. Σύρου έφτασαν πολύ κοντά στο στόχο της ανόδου, ιδιαίτερα η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου που κατάφερε να πάρει ένα πρωτάθλημα, στο οποίο όταν ολοκληρώθηκε κανείς δεν πίστευε τι είχε συμβεί. Ο Α.Ο. Σύρου έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά όταν δεν υπάρχει η ψυχολογία πρωταθλητή σε κάποιους ποδοσφαιριστές τότε δεν μπορείς να πετύχεις και πολλά πράγματα. Πάμε όμως σε αυτό που ξεκίνησα και πρέπει να δούμε. Η συνεργασία μεταξύ των ομάδων μπορεί να προχωρήσει και για το καλό της Σύρου πρέπει να γίνει. Όμως για να γίνει αυτό οι ομάδες έφτασαν σε οριακό σημείο, μιας και τα σωματεία πλην του Α.Ο. Σύρου δεν διανύουν και την καλύτερη δυνατή περίοδό τους. Ο Πάγος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τα δικά του τετριμμένα όμως η προσπάθεια αυτή τον έβγαλε εκτός τροχιάς και έχασε τον δρόμο του. Ο Πάγος ήταν μία ομάδα... μοντέλο, ήταν πρότυπο ομάδας, αφού όλα κυλούσαν πάνω σε κάποια στάνταρ. Αυτά τα στάνταρ στην πορεία άλλαξαν κι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ηλία Ξενικάκη; έχει τεράστια προβλήματα. Είναι αυτή τη στιγμή άγνωστο με ποια σύνθεση θα κατέβει στους αγώνες κατάταξης, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να αποχωρήσουν από τον Πάγο. Παίκτες και τεχνικό τιμ είναι προ των πυλών της εξόδου και ακούγεται έντονα ο Πάγος να πάρει μέρος στους αγώνες της δεύτερης φάσης με την ομάδων των νέων. Όλα αυτά, για να μην παρεξηγηθώ, ακούγονται έντονα, είναι φημολογίες βέβαια από έγκυρες πηγές, αλλά από την στιγμή που δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω όλα τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Από την άλλη, ο Αίαντας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να παραμείνει την επόμενη σεζόν στην κατηγορία αφού η φιλοσοφία του Γιώργου Ρούσσου είναι... τόπος στα νιάτα. Αυτό κάνει μόνο καλό στο ποδόσφαιρο της Σύρου, αφού οι πιτσιρικάδες παίρνουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ανδρών και οι εμπειρίες που αποκτούν θα τους είναι χρήσιμες αργότερα.

Επομένως για να καταλήξω, ο Α.Ο. Σύρου είναι η ομάδα η οποία πατά αυτή τη στιγμή σε πιο σταθερές βάσεις και σύμφωνα με τη βαριά ιστορία του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στις Κυκλάδες. Μην ξεχνάμε πως ο Α.Ο. Σύρου έχει επαναδραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια μετά από αδράνεια 10 ετών. Ακόμη ψάχνει και ψάχνετε να βρει το δρόμο του, αν και κάθε χρόνο είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Η συνεργασία στην οποία αναφερόμουν όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα και για το καλό όλων και πάνω από όλα του ποδοσφαίρου. Κάποια πράγματα θα πρέπει να μείνουν στην άκρη και να βρεθεί η... χρυσή τομή και όλοι μαζί να προχωρήσουν ενωμένοι.

Διαβάστε ακόμα