Τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Η πρώτη και κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ίσως για κάποιους οι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση να ήταν εξαρχής φαβορί, όμως δεν έλειψαν και οι... εκπλήξεις.

Για τις ομάδες εκπλήξεις θα μιλήσω την επόμενη φορά γιατί πρώτα πρέπει να δούμε τις ομάδες που έχουν μεγάλες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όπως ήταν ήδη γνωστό οι πρώτοι του κάθε ομίλου θα πάρουν και το μπόνους των τριών βαθμών, σαν ανταμείβει για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην κανονική διάρκεια των αγώνων. Όμως για πολλούς το...Πρωτάθλημα τώρα ξεκινά.

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη φάση αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού αυτό που μας έρχεται θα διεξαχθούν αγώνες κυπέλλου. Την ερχόμενη Τετάρτη θα κατοχυρωθεί η βαθμολογία της πρώτης φάσης και την Παρασκευή σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου θα γίνει η κλήρωση της δεύτερη φάσης.

Μία φάση που ίσως να έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει και πρώτη, αφού αν δεν προκύψουν δυσκολίες στις μετακινήσεις, να μονιμοποιηθεί.

Ποιος δεν θα ήθελε ένα πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες μέσα. Αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συγκυρίες, με πρώτη και καλύτερη αυτή της διασύνδεσης των νησιών.

Πάμε όμως να δούμε τι αυτά που συνέβησαν στην πρώτη φάση των αγώνων. Τα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν και οι ομάδες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Πανθηραϊκός και Α.Ο. Μυκόνου θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία, αφού ήρθαν πρώτοι στους ομίλους τους. Ο Πανθηραϊκός στη πρώτη φάση ήταν το αφεντικό του ομίλου του, αν και για το πρώτο μισό είχε συγκάτοικο στην κορυφή. Το Φιλώτι που στο πρώτο μισό ήταν στην κορυφή στο δεύτερο γύρο κατέρρευσε και τώρα θα αρκεστεί να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία, αφού θα παίξει στους αγώνες κατάταξης και παραμονής στην Α' κατηγορία.

Ο Πανθηραϊκός δείχνει να είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού αν και είχε μία πανίσχυρη ομάδα, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει κάποια... Χριστουγεννιάτικα δώρα στους φιλάθλους και τον τεχνικό κ. Κωνσταντόπουλο. Ίσως να είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, αφού μετά το πέρασμά του από μεγάλες ομάδες της Α' εθνικής κατηγορίας ο Μάριος Μπρέσκα αποφάσισε να φορέσει και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Πανθηραϊκού. Η ομάδα της Σαντορίνης δεν έχει στόχο μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία. Η διοίκηση έχει δώσει όλα τα εφόδια στον τεχνικό, αφού εκτός από τον Μπρέσκα έχουν ακολουθήσει κι άλλοι και αυτομάτως έχουν χρήσει χρήσει την ομάδα της Θήρας ως το πρώτο φαβορί.

Λόγω των βαθμών από το μπόνους μεγάλο φαβορί είναι και ο Α.Ο. Μυκόνου, που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο γκρουπ των φαβορί για τον τίτλο συγκαταλέγεται ο Α.Ο. Σύρου και ο περσινός ταμπλούχος Πανναξιακός. Ο Α.Ο. Σύρου ενώ έχει δείξει ότι μπορεί, ότι έχει τις δυνατότητες, ακόμη δεν έχει βρει τον πραγματικό του εαυτό. Το μικρό κενό που υπάρχει πρέπει να τον εκμεταλλευτούν στη Σύρο και να δουν πως μπορούν να διορθώσουν ότι μπορούν. Δεν υπάρχει χρόνος για κρητικές και απόδοση ευθυνών. Αυτό θα πρέπει γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα προέχει η συσπείρωση και όλοι μαζί να δουλέψουν για το κοινό καλό της ομάδας. Γιατί ο Α.Ο. Σύρου ήταν, είναι και θα παραμείνει η ποδοσφαιρική ιστορία αυτού του νησιού. Η φανέλα είναι... βαριά και θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Το παιχνίδι με την Μύκονο ίσως να είναι και ένα καλό παράδειγμα για όλους.

Διαβάστε ακόμα