Η κλήρωση και τα φαβορί

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Η κλήρωση για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος έγινε στην Σαντορίνη. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι γνωστό και οι ομάδες καταστρώνουν τα σχέδιά τους και το πως θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Μέσα σε έναν μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που είχαν γίνει από την αρχή του καλοκαιριού για τις ομάδες της επόμενη φάση και που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Μοναδική εξαίρεση αν τα καταφέρει είναι ο Ανδριακός, ο οποίος μετά από μία καλή σεζόν που κανείς δεν τον περίμενε, είναι μία ανάσα ένα μικρό βήμα από το να βρεθεί μέσα στην... χρυσή εξάδα. Ο στόχος του κ. Μεϊμάρογλου θα είχε επιτευχθεί αν η ομάδα δεν δεχόταν γκολ κοντά στο φινάλε του αγώνα με τον Παμμηλιακό. Οι Ανδριώτες δεν παράτησαν κανένα παιχνίδι τα πάλεψαν όλα και σε συνδυασμό τις κακές εμφανίσεις του Πάγου και της Άνω Μεράς ανέβηκε βαθμολογικά και τερμάτισαν ουσιαστικά τρίτοι στον βαθμολογικό πίνακα. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο όμιλο με εξαίρεση το Φιλώτι το οποίο κατέρρευσε στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου όλα ήταν φυσιολογικά, αφού η Θύελλα Καμαρίου ήταν μαζί με το Φιλώτι υποψήφιες ομάδες για την τρίτη θέση. Καμία έκπληξη στο δεύτερο όμιλο, με τον Πανθηραϊκό να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κυριαρχία του, αφού πήρε την πρώτη θέση χωρίς ουσιαστικά να... ιδρώσει.

Στον πρώτο όμιλο η Μύκονος ήρθε πρώτη με τον Α.Ο. Σύρου να... αυτοκτονεί στο μεταξύ τους παιχνίδι, αφού την τελευταία αγωνιστική έχασε με 0-2 από την ίσως χειρότερη Μύκονο των τελευταίων ετών. Οι Μυκονιάτες έπαιξαν έξυπνα και έδειξαν πως με τον Θεόφιλο Παχατουρίδη στον πάγκο τους βαδίζουν σε στέρεα μονοπάτια, αφού αν και δεν έχουν τη δυναμική του παρελθόντος ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα.

Ο Α.Ο. Σύρου από την άλλη αν και διαθέτει μία αξιόλογη ομάδα, έδειξε στους περισσότερους αγώνες του πως δεν έχει τον τρόπο να... ξεκλειδώνει άμυνες και να παίρνει το αποτέλεσμα. Μοναδική εξαίρεση από όσο θυμάμαι και δεν νομίζω να κάνω λάθος δύο παιχνίδια της φετινής σεζόν ήταν καλά για τους Συριανούς. Το πρώτο ήταν το ματς κυπέλλου με τον Ανδριακό στη Σύρο και το δεύτερο ήταν με την Άνω Μερά στο γήπεδο της Άνω Σύρου, όπου έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη, αλλά το βασικότερο ήταν ότι έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Όλα τα υπόλοιπα αν και κάποια τα κέρδισε δεν έδειξε τις ικανότητες που διαθέτει ως ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να κοντράρει στα ίσα τους Σαντορινιούς που δείχνουν να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, γνωρίζω ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά των ταμπλούχο Πανναξιακό, αφού οι Ναξιώτες έχουν και βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία Ξέρουν ίσως καλύτερα από όλους πως θα... κλέβουν το αποτέλεσμα, αφού και πέρσι ουσιαστικά ήταν η χειρότερη ομάδα από τις τέσσερις που πήραν μέρος στα μπαράζ, αλλά ήταν αυτοί στο τέλος που σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή. Μάλιστα έφτασαν και μία ανάσα από την άνοδο στην Γ' Εθνική αφού αν είχαν λίγο καλύτερο σύνολο και λίγη τύχη θα είχαν τώρα ανέβει κατηγορία. Η Θύελλα Καμαρίου είναι πάντα μέσα στις σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος με συγκεκριμένη δυναμική, η οποία μπορεί να μην είναι για πρωταθλητισμό, όμως κανείς δεν μπορεί να την υποτιμά. Αν κάποιος το κάνει το πληρώνει ακριβά. Η Θύελλα μαζί με τον Πανναξιακό ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων αφού είναι ικανοί να κόψουν βαθμούς από όλους. Το πρώτο φαβορί για τον τίτλο κατά τη δική μου άποψη είναι ο Πανθηραϊκός σε δεύτερη μοίρα πάνε η Μύκονος, ο Α.Ο. Σύρου και ο Πανναξιακός. Αν αυτές οι ομάδες καταφέρουν να ξεπεράσουν το μεγάλο εμπόδιο της ομάδας της Σαντορίνης τότε μπορεί και να φτάσουν στον τίτλο. Όμως η διοίκηση της ομάδας της Σαντορίνης δείχνει ότι έμαθε από τα... λάθη της και τον Γενάρη ενίσχυσε το ρόστερ του κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έχει να διαχειριστεί μία ομάδα με... μεγάλα ονόματα τα οποία είναι ικανά να αγωνισθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα