Το 'χουμε κάψει τελείως

Εικόνα Αντώνης Μπούμπας

Όλοι έχουμε έναν καλό και έναν κακό εαυτό. Οι δυο τους συντηρούν μία πολύχρονη βεντέτα, η οποία δεν θα σταματήσει, εάν πρώτα ο ένας δεν βγάλει το μάτι του άλλου. Όσο αυτοί ξεκατινιάζονται στα μουλωχτά, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι, εσύ παρουσιάζεις μία δυσλειτουργική συμπεριφορά, δίνοντας την εντύπωση, ότι το φέσι σου στη Μιχαλού, είναι μεγαλύτερο και από το χρέος της Ελλάδας.

Όσο εκείνοι προσπαθούν να καταλάβουν το κέντρο ελέγχου σου, εσένα δεν μπορεί να σε καταλάβει άνθρωπος, διότι τη μια λες Ρίο και την άλλη Νεώ-ριο. Και πάνω που αναρωτιέσαι εάν το έχεις κάψει τελείως, πλακώνουν οι groupies των δύο μονομάχων και ο εμφύλιος φουντώνει. Και ενώ κοιμάσαι ήσυχος με τη βεβαιότητα πως, θα τηρηθεί η εκεχειρία και από τις δύο δυνάμεις, τσουπ… ξεπετιέται αιφνιδιαστικά μέσα από τον Χριστό τον Λυτρωτή το κακό σπυρί, που χρησιμοποίησε το άρμα «εκείνων των ζαβών» σαν Δούρειο Ίππο, για να πιάσει τον αντίπαλο στον ύπνο. Συνεπώς, το Καρναβάλι μετατράπηκε σε ένα ακόμη πεδίο μάχης με τα πυρά να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Άγγελος: Πολύ ωραία διοργάνωση. Όχι… μπράβο τους! Όλα πήγαν κατ’ ευχήν, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και εδώ που τα λέμε, σιγά την καταιγίδα. Στην Ονδούρα βρέχει ψάρια. Δηλαδή καλύτερα θα ήταν εκεί που χορεύεις το «τίκα τάκα» στην πλατεία Μιαούλη να σου έρθει η κουτσομούρα στο δόξα πατρί; Θα μου πεις, με τις τιμές που έχουν πάει τα ψάρια, καλύτερα θα ήταν, όμως ας σκεφτούμε ότι τουλάχιστον δροσιστήκαμε.

Διάβολος: Ωραία διοργάνωση, αλλά αν είχαν μεταφέρει την παρέλαση λίγες ώρες νωρίτερα, δεν θα είχαμε γίνει σαν ψωμιά που τα παπαριάζεις στην χωριάτικη. Γνωρίζαμε ότι θα γινόταν χαλασμός. Ο Θεός είχε προπαραγγείλει στον Νώε, καινούρια κιβωτό. Μήπως ο Δήμος πίστευε ότι προσπαθεί να τον σαμποτάρει και η Μετεωρολογική Υπηρεσία; Πες το μας κι αυτό να παραδοθώ από τώρα.

Άγγελος: Δεν πειράζει που ματαιώθηκε η συναυλία των Onirama. Σημασία έχει ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή, στο πλαίσιο του «Σύρος – Πολιτισμός». Καλύτερα, γιατί τα καλοκαιρινά outfits είναι πιο βολικά. Πώς να κουνηθείς με το Μοντγκόμερι;

Διάβολος: Εφόσον η συναυλία ακυρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, για ποιο λόγο η ανακοίνωση βγήκε το πρωί της Κυριακής και όχι νωρίτερα, που σκοτωθήκαμε τσάμπα όλο το σαββατοκύριακο να μάθουμε τα τραγούδια απ’ έξω για να μη γίνουμε ρεζίλι μπροστά στον Θοδωρή;

Άγγελος: Τι έξυπνη ιδέα να μεταφέρουν φέτος τον «Γεώργιο Σουρή» με αυτοκινητάκι του δήμου στην Πλατεία Μιαούλη. Τα προηγούμενα χρόνια το πήγαινε ποδαράτο, αλλά δεν είχε γούστο. Ενώ τώρα, ήταν θεαματικό.

Διάβολος: Πράγματι, ήταν θεαματικό, αλλά θα ήταν και πρακτικό εάν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, έκανε και καμιά δουλειά. Στη γειτονιά μου, είναι μια σταχτομουριά, που κλείνει το δρόμο. Δεν θέλει πολλά πράγματα. Μερικά κλαδιά να φύγουν. Δυο ώρες κράτησε η παρέλαση. Δεν προλάβαιναν πέντε λεπτά να έρθουν να τα κουρέψουν; Δεν ξέρω… εγώ θα κάνω παράπονα στο Τμήμα Καθαριότητας.

Άγγελος: Πώς να μην κερδίσει η ομάδα «εκείνων των ζαβών», πρώην «Εποχών»; Αφού κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν με τις πρωτότυπες ιδέες τους. Και πέρυσι που έβαλαν έναν ημίγυμνο νεαρό να ψεκάζεται με αντηλιακό στην πλατεία και φέτος, που έβαλαν έναν ημίγυμνο νεαρό να χορεύει λαμπάντα με τον Χριστό. Αν έχεις φαντασία, τι να σου πει τώρα λίγο φαρινάπ.

Διάβολος: Δύο είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Η φαντασία και οι καλές δημόσιες σχέσεις. Αν μάλιστα σχετίζεσαι ελαφρώς και με το κέντρο λήψης αποφάσεων, δεν χρειάζεται καν να τα πετάξεις. Και με το ζιβάγκο μέχρι τη μύτη, πάλι πρώτος θα βγεις. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ραπανάκια για την όρεξη.

Άγγελος: Μπράβο στον δήμο που σκέφτηκε να εντάξει στο Καρναβάλι ένα γνωστό πρόσωπο. Η Κατερίνα Ζαρίφη ταίριαξε με τα παιδιά και κυρίως με τη Μαριάννα, από την οποία δεν έκανε ρούπι. Μήπως βέβαια έπαιξε ρόλο που μοιράζονταν την ίδια ομπρέλα; Δεν ξέρω…

Διάβολος: Θα μας τρελάνει αυτός ο δήμος. Έχουμε τόσα ωραία ανθοπωλεία στο νησί και αυτός εξακολουθεί να παραγγέλνει γλάστρες από την Ανθοκομική Κηφισιάς. Εάν θέλατε σώνει και ντε να χρυσοπληρώσετε για να πρασινίσετε το καρναβάλι, τουλάχιστον ας ενισχύατε κάποια τοπική επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα