Πάμε γερά... μάγκες

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Λοιπόν φτάσαμε σε ένα σημείο που ίσως λίγοι να ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο Φοίνικας θα μπορούσε να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος.

Όπως είχα αναφέρει και την προηγούμενη φορά για να καταφέρει ο Φοίνικας να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος, οι παίκτες του θα έπρεπε να βγάλουν από μέσα τους την... μαγκιά τους και να αφήσουν πίσω τους, άγχος κι όλα όσα τους κρατούσαν μακριά από τον καλό τους αυτό. Στα παιχνίδια της Σύρου ο Φοίνικας μετά το 1-1 στο Ζηρίνειο έπαιξε σαν... πρωταθλητής. Η ομάδα της Σύρου έδειξε πως πλέον διαθέτει και την εμπειρία να διαχειριστεί τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό έκανε άλλωστε το δεύτερο ματς που πήγε να... στραβώσει, όταν οι φιλοξενούμενοι παρά την καλή απόδοση των παικτών του κ. Νίκολιτς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2. Η Κηφισιά που έβγαλες κάποιες δύσκολες άμυνες, πήρε τυχερούς πόντους, αλλά και ο διαιτητής έκανε κάποια λαθάκια κατά του Φοίνικα, έφεραν το 1-2 και τους Συριανούς να βλέπουν και πάλι... εφιάλτες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι παίκτες του κ. Νίκολιτς δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, έμειναν προσηλωμένοι στον στόχο και με τη βοήθεια του κόσμους τους κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να γράψουν... ιστορία.

Αλήθεια ρε παιδιά δεν είναι μαγκιά να βρεθείς σε έναν τελικό πρωταθλήματος, όταν είσαι μία ομάδα από μία.. κουκκίδα στον χάρτη και να αφήσεις εκτός τίτλου μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό κι άλλες ομάδες;

Τώρα που ο Φοίνικας έφτασε στον τελικό τι άλλο θέλουν κάποιοι για να αποφασίσουν να σταθούν δίπλα στην ομάδα του νησιού;

Πάρτε το απόφαση ο Φοίνικας είναι η καλύτερη διαφήμιση της Σύρου, όλη η Ελλάδα μιλά γι’ αυτό το μικρό... θαύμα. Μιλά για μία επαρχιακή ομάδα η οποία κατάφερε να σπάσει την έδρα της Κηφισιάς και να παίξει στον τελικό του πρωταθλήματος και να διεκδικεί τον τίτλο. Ο Φοίνικας μπορεί να μην έχει γήπεδο 10.000 θέσεων όπως είναι το “Παλατάκι”, έχει όμως καρδιά και μπορεί να πάρει κάτι καλό απ' αυτήν την φάση. Δεν αναφέρω τυχαία τις 10.000 θέσεις καθώς ο ΠΑΟΚ με τα παιχνίδια του ημιτελικού και του τελικού θα βγάλει όλη την χρονιά. Για φανταστείτε τα έσοδα που θα έχει ο δικέφαλος του βορά σε αντίθεση με αυτά του Φοίνικα. Δεν θέλω να αναφέρω τον αριθμό των εισιτηρίων που έκοψε ο Φοίνικας στο πρώτο ματς με την Κηφισιά γιατί μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει... πονοκέφαλος. Μπορεί το γήπεδο να ήταν γεμάτο, όμως η πλειοψηφία είναι νεαρά παιδιά που κύριοι περνούν στον γήπεδο δωρεάν.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες, η τοπική αυτοδιοίκηση – αν και για πρώτη φορά είναι έμπρακτα δίπλα στον Φοίνικα – και όλοι οι φίλαθλοι αυτή της ομάδας θα πρέπει να σταθούν ακόμη πιο κοντά στο “Πειρατικό” και ο σύλλογος αυτός θα πρέπει να συνεχίσει να χαρίζει μοναδικές στιγμές στους Συριανούς και τους Κυκλαδίτες. Ο νομό μας έγραψε ιστορία φέτος, αφού τόσο στη Volley League όσο και στην Α1 γυναικών υπάρχουν ομάδες από τις Κυκλάδες. Φοίνικας και Α.Ο. Θήρας δίνουν βροντερό παρών και θα προσπαθήσουν να πετύχουν το αδιανόητο.

Την Τρίτη το γήπεδο θα πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτο, μπορεί να είναι εργάσιμη και τα μαγαζιά το απόγευμα να είναι ανοικτά, όμως ας είμαστε ρεαλιστές δεν θα δουλεύει όλο το... νησί.

Την Τρίτη θα πρέπει να δημιουργηθεί μία... καυτή ατμόσφαιρα και όλοι μαζί πρέπει να σπρώξουν την ομάδα... της καρδιάς στο πρώτο βήμα και την κατάκτηση της νίκη.

Διαβάστε ακόμα