Σόου και βασίλευε...

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν κάποιοι αιρετοί, πως δηλαδή, με θεατρινισμούς είναι ικανοί να απορροφήσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τα σοβαρά προβλήματα της κάκιστης οικονομικής πορείας του Δήμου, προκειμένου να αποσπάσουν την εύνοια της δεξαμενής των ψηφοφόρων, που προσποιούνται ότι υπερασπίζονται, στο όνομα της ισότιμης αντιμετώπισης των συμφερόντων τους με άλλους, τα οποία και μεταφράζονται στην επιχορήγηση των σωματείων ή των συλλόγων που ανήκουν!

Για μία ακόμη φορά περίσσεψε ο λαϊκισμός σε πρόσφατη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου, με φόντο τις επιχορηγήσεις που δεν έχουν λάβει οι περισσότεροι αθλητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία του τόπου για το τρέχον έτος, με τους γνωστούς “υπερασπιστές” των αδικημένων(;) να επιδιώκουν να αποδώσουν τα δίκαια, διότι οι ίδιοι ξέρουν... ενώ κανείς άλλος δεν ξέρει...!

Αν κι έως σήμερα, αυστηρά προσωπικά, ποτέ δεν κατανόησα τους λόγους που θα πρέπει να επιχορηγείται από τα δημοτικά ταμεία ακόμη και μία ομάδα ανθρώπων που δημιουργεί έναν σύλλογο για λάτρεις του πινγκ-πονγκ για παράδειγμα, ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν είναι αυτό το πρόβλημα που απασχολεί και η αξιολόγηση των “ομάδων” που λαμβάνουν οικονομική στήριξη, αλλά η εμμονική στάση αιρετών προσώπων να υποτιμούν δημοσίως κι απροκάλυπτα τη νοημοσύνη των δημοτών.

Αλήθεια, πόσο προσβλητικό για μία μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων οι οποίοι είναι αθλητές ή συμμετέχουν ως μέλη σε αθλητικούς συλλόγους, να αποτελούν “εύκολη” λεία για πρόσωπα που έχουν πολλάκις αποδείξει ότι επιδιώκουν με κάθε μέσον την παραμονή τους σε μία αυτοδιοικητική θέση; Κι αυτό, επισημαίνεται, καθώς είναι διαφορετικό να ζητά κάποιος όσα του έχουν υποσχεθεί με επίσημες διαδικασίες ή γραπτές παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους και μάλιστα τεκμηριωμένα (και σε δημόσια συνεδρίαση μέσω της παρουσίας τους) και διαφορετικό να στηρίζει τις ελπίδες οικονομικής στήριξής του, σε αιρετά πρόσωπα που χρησιμοποιούν τις ανάγκες σωματείων – εν προκειμένω - για να δείξουν ένα φιλικό κι αρεστό πρόσωπο, τάζοντάς τους εξυπηρετήσεις που λαμβάνουν χώρα πάντα on camera! Τυχαίο;

Δυστυχώς περίσσεψε ο λαϊκισμός ξανά, ο οποίος συστηματικά προέρχεται από ανθρώπους θα σπεύσουν να αναπτύξουν ανάλογες συμπεριφορές μελλοντικά ή και αναπτύσσουν όλο αυτό το διάστημα, δημοσίως, προκειμένου να δείξουν πως είναι στο πλευρό κοινωνικών ομάδων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βάλλεται η δραστηριότητά τους, η οποία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν προκύψει οικονομικό “μαξιλάρι”.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε μία εξήγηση από τους πλέον αρμοδίους σχετικά με το πότε θα εισπράξει ο κάθε σύλλογος ή το κάθε σωματείο τον προβλεπόμενο “μποναμά” του, οι λάτρεις του λαϊκισμού, επιδόθηκαν σε νέο κύκλο τοποθετήσεων και σχολίων, ρίχνοντας κλεφτές ματιές μάλιστα στις κάμερες στη διάρκεια της τοποθέτησής τους, οι οποίες διαπιστώνονται κι επιβεβαιώνουν την εμμονή τους για προβολή και χειροκρότημα.

Τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση, μπορεί να τα εξάγει ο καθένας εύκολα και άμεσα. Αρκεί να εστιάσει προσεκτικά στη δημόσια συζήτηση στο web tv και αν αποτελεί μάλιστα μέλος ενός σωματείου ή συλλόγου, να οδηγηθεί σε συμπεράσματα για τον τρόπο που προωθήθηκαν οι ανάγκες του!

Σε έναν Δήμο που βιώνει τεράστια οικονομικά θέματα, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από την εφημερίδα και αφορούν σε υστέρηση εσόδων, κενά, “φέσια” πολλών χιλιάδων ευρώ στην τοπική αγορά που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ως συνέπεια “φορομπηχτικές πολιτικές στους δημότες” όπως χαρακτηριστικά και σοβαρά επεσήμανε άλλο αιρετό πρόσωπο, δεν μπορείς να παρουσιάζεις ως εκπρόσωπος των δημοτών, μία αποδιοργανωμένη εικόνα, που μαρτυρά τη ματαιοδοξία σου να αποσπάσεις ψηφοθηρικό όφελος σε προσεχές διάστημα, ξεκινώντας από σήμερα – στο μέσον της θητείας - την ψηφοθηρική τακτική σου! Δηλαδή δεν μπορείς να εστιάζεις με θεατρινισμούς στο γιατί δεν εισπράττουν τα αθλητικά σωματεία, όταν απλήρωτοι μένουν τόσοι προμηθευτές, ή αν το θέλεις... διαφορετικά, να διατηρείς “σιγή ιχθύος” όταν στο “άψε σβήσε” πληρώνονται άλλες ομάδες ή άνθρωποι που όψιμα έχουν αναμειχθεί με τον πολιτισμό προωθώντας την τοπική λαϊκή και ρεμπέτικη κληρονομιά, όταν ταυτόχρονα, έχουν μείνει χωρίς οικονομική στήριξη ή και αδικημένες άλλες πολιτιστικές ομάδες με αξιοσημείωτο έργο. Αυτή είναι η “ισότιμη αντιμετώπιση” σου απέναντι σε συλλόγους ή σωματεία που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό;

Εν ολίγοις, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και προφανώς όταν στερεύουν τα ταμεία, προκύπτει οικονομική αδυναμία εκπλήρωσης των υποσχέσεων. Ας πρόσεχαν οι αρμόδιοι όταν υπόσχονταν! Παρομοίως, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και για το ποιά αιρετά πρόσωπα είναι εκτός τόπου και χρόνου επιλέγοντας την τακτική του “σόου και βασίλευε...”!

 

Ετικέτες: