Η ανάπτυξη θέλει… στήριξη

  • Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 19 Δεκ. 2016 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς για τον αθλητικό τουρισμό θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι φορείς, αλλά πάνω από όλα οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να επιδιώκουν να γίνονται εκδηλώσεις το καλοκαίρι που θα τραβούν όλα την προσοχή των υποψήφιων επισκεπτών τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι φορείς μπορούν έως ένα σημείο από εκεί και πέρα όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε στην όλο και μεγαλύτερη και ποιοτικότερη διοργάνωση εκδήλωση ή εκδηλώσεις που να επισκέπτες στο νησί σε περιόδους που ο αριθμός των φιλοξενουμένων είναι μικρός. Η αρχή έχει γίνει, το καλοκαίρι του 2016 μας έδειξε τον… δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε από εδώ και στο εξής. Είδαμε εκδηλώσεις που ίσως να μην μας γέμιζαν το… μάτι στο τέλος να κλέβουν την παράσταση και να φέρνουν πολλά περισσότερα κέρδη στο νησί από άποψης διαφήμισης, αλλά και από οφέλη από την πλευρά των επιχειρηματιών. Μην ξεχνάμε πως αυτοί που στο τέλος κερδίζουν είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, αφού οι επισκέπτες στο νησί θα κινηθούν μέσα σε αυτό και θα αφήσουν ένα σημαντικό ποσό προς όφελος όλων.

Θα πρέπει πλέον να δημιουργήσουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα από αθλητικές εκδηλώσεις που να φέρουν κέρδη στο νησί. Η Σύρος έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον τουρισμό, αφού εντάξει μην μου πείτε πως η αύξηση που υπήρξε ανταποκρινόταν σε όλα αυτά που έχουν δαπανηθεί γιατί θα πρέπει όλοι μαζί να δέσουμε μία πέτρα στο λαιμό μας και να πέσουμε στην αναπλασμένη παραλία της Ερμούπολης. Δεν μπορεί να χαιρόμαστε με μία τόσο μικρή αύξηση όταν την ίδια ώρα άλλα νησιά των Κυκλάδων παρακαλάνε να μην πηγαίνει άλλος κόσμος γιατί δεν έχουν να τους κοιμίσουν ή να βάζουν πλαφόν στις αφήξεις των κρουαζιερόπλοιων. Η Σύρος κακά τα ψέματα έχει πράγματα να δείξει, έχει πράγματα για τα οποία πρέπει να νιώθει υπερήφανη που τα διαθέτει, καθώς ο κάθε επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει ένα σορό δραστηριότητες. Επομένως, θα πρέπει να το δουλέψουμε όλο αυτό με τον αθλητικό τουρισμό ώστε να μεγαλώσουμε την κίνηση στο νησί μας. Δεν θα αντέξει το νησί με 20 μέρες τουρισμό. Δυστυχώς οι «πολιτικοί» που υπάρχουν δεν αγαπούν την ίδια τους τη χώρα και προσπαθούν να την… τελειώσουν. Η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και όλες οι επιβαρύνσεις που υπάρχουν δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία της χώρας μας. Σίγουρα κάποια πράγματα έπρεπε και πρέπει να γίνουν, όμως οι θυσίες του κάθε Έλληνα πολίτη έπρεπε να έχουν φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Όμως μετά από τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχουμε δει μία… άσπρη μέρα, αλλά ακούμε πως πρέπει να αυξηθούν όλο και περισσότερα τα μέτρα. Ευτυχώς που ζούμε σε νησιωτική περιοχή και μπορούμε τουλάχιστον να ζήσουμε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια σε αντίθεση με άλλους που ζουν και κατοικούν στο κέντρο. Μία βόλτα στην Αθήνα και στον Πειραιά μπορεί να πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο.

Κλείνοντας, στο πρόγραμμα για το ερχόμενο καλοκαίρι υπάρχουν  εκδηλώσεις που έφεραν κάποια αποτελέσματα στο νησί, ίσως κάποιες να πιστεύαμε ότι θα έφερναν περισσότερα πράγματα αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.  Σ’ αυτόν τον αρχικό σχεδιασμό θα πρέπει να προστεθούν κι άλλες σημαντικές εκδηλώσεις ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους και το κέρδος να είναι μεγαλύτερο! Από την πλευρά μου να σας ευχηθώ καλές Γιορτές κι ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Πάνω από όλα υγεία γιατί είναι  ότι πολυτιμότερο υπάρχει και τα υπόλοιπα έπονται!   

Διαβάστε ακόμα