Στους Χιτλερίσκους, απαντάς(!)

  • Πέμπτη, 18 Μαΐου, 2017 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 18 Μαΐου. 2017 - 17:00

Ολοένα και περισσότερο αναπτύσσεται η ανεκδιήγητη απόλυτη κι απολυταρχική συμπεριφορά ορισμένων αιρετών προσώπων σε δημόσιες συνεδριάσεις, οι οποίοι ως φαίνεται, αρέσκονται, φλερτάροντας έντονα με την “υπεροχή” που χαρίζουν(;) οι θέσεις εξουσίας και διοίκησης, να “σηκώνουν το δάχτυλο” σε συναδέλφους τους σε περιπτώσεις διαφωνίας των δεύτερων, προδίδοντας έτσι, την μέχρι πρότινος υφέρπουσα αλλεργία τους στην κριτική!

Μία ακόμη πρόσφατη συνεδρίαση αιρετού συλλογικού οργάνου που καταπιάνεται με τα νησιώτικα θέματα, προσέλαβε άκρως ενοχλητικό χαρακτήρα, αφού χαρακτηρίστηκε όχι μόνον από εντάσεις, φωνές κι έντονες διαφωνίες, αλλά δυστυχώς από δηλώσεις προστακτικού χαρακτήρα κι απαξιωτικές συμπεριφορές προς το εκλεγμένο από τους πολίτες, σώμα!

Συζήτηση στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες – σύμφωνα με τον λογικό νου – επιτρέπουν, προκαλούν και πρέπει να ευνοούν την κατάθεση διαφορετικών απόψεων για την παραγωγή του καλύτερου δυνατού έργου, δυστυχώς από υπεύθυνους(;) αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιδιώχθηκε να αποκτήσουν “σκοτεινό” χρώμα, τέτοιο, που πρόδωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πλέον, ότι, Χιτλερίσκοι και ζουν ανάμεσά μας, αλλά δυστυχώς κατέχουν και θέσεις εξουσίας!

Οι κατά τα δικά τους λεγόμενα, υπέρμαχοι της δημοκρατίας, των ελεύθερων διαλόγων και της μη καθοδηγούμενης σκέψης, έδειξαν στη διάρκεια ακόμη μίας δημόσιας συνεδρίασης, ότι απαξιώνουν οποιοδήποτε πρόσωπο (αιρετό) εκφράσει αντίθετη άποψη ή ακόμη κι ελαφρώς διαφοροποιημένη θέση από την δική τους, καθιστώντας φανερή τη διάθεση απόλυτου ελέγχου που εμμονικά τους χαρακτηρίζει ως πολιτικά πρόσωπα!

Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, ειρωνικές αναφορές και σχόλια επικριτικά προς ισότιμα - με τους διοικούντες – αιρετά μέλη, αλλά δυστυχώς, ακόμη και αποχωρήσεις από αίθουσες που συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των πολιτών των νησιών, ήρθαν στην πρώτη γραμμή, με τους σημερινούς Χιτλερίσκους να αποδεικνύουν την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ σχέση που “διατηρούν” με την ευγένεια, τον πολιτισμό και τις δημοκρατικές συμπεριφορές!

Με στοιχεία και τεκμήρια που μπορεί να έχει στη διάθεσή του κάποιος, αν αναζητήσει τις ζωντανές καταγραφές πρόσφατης συνεδρίασης, θα διαπιστώσει ψύχραιμα πως, μικροί Χιτλερίσκοι και διέκοπταν συναδέλφους τους στο πλαίσιο τοποθετήσεων των δεύτερων και προκλητικά τους απέδωσαν συμπεριφορές “τραμπουκισμού”, παρά το γεγονός πως οι ίδιοι έπραξαν σχετικώς!

Επιπλέον, οι ίδιοι - μόνον κατ΄ επίφαση – θιασώτες της δημοκρατίας και θέλησαν να αποπροσανατολίσουν με φωνές τη συζήτηση από δίκαια αιτήματα αιρετών σχετικά με ευαίσθητα θέματα παροχών υγείας προς τους νησιώτες που μέχρι σήμερα παρά τις δεσμεύσεις συνολικής κάλυψης..., εξακολουθούν να απολαμβάνουν μόνον πολίτες εντός συγκεκριμένων γεωγραφικών χώρων, καθώς όμως και να αποπροσανατολίσουν από την πικρή αλήθεια, πως, η πρωτεύουσα νομού, απαξιώνεται συστηματικά στα αιτήματά της! Οι ίδιοι Χιτλερίσκοι μάλιστα, με ιδιαίτερη ευκολία και προκλητικότητα, αποχώρησαν στο μέσον της συζήτησης ιδιαιτέρως σοβαρού θέματος, στο πλαίσιο του οποίου θίχτηκε το μονόπλευρο ενδιαφέρον της σημερινής Διοίκησης, χτυπώντας μάλιστα την πόρτα της αίθουσας κι αγνοώντας επιδεικτικά τους αιρετούς συναδέλφους τους, που ευγενικά στηλίτευσαν τα... οφθαλμοφανή!

Σε αυτούς τους Χιτλερίσκους και τις συμπεριφορές τους, ο πολιτισμός πολιτικών προσώπων, οφείλει να απαντά, όπως και ήδη έχει αρχίσει να κάνει!

Ως εκ τούτου, στο μονόπλευρο και διχαστικό ενδιαφέρον που γι ακόμη μία φορά επιχειρήθηκε από τους εύθικτους Χιτλερίσκους να καλυφθεί, αντιστάθηκαν νηφάλιες φωνές που χαρακτήρισαν τις αποπροσανατολιστικές κραυγές και τις αποχωρήσεις, ως απαράδεκτες συμπεριφορές αυτοδιοικητικών προσώπων, ενώ απέναντι στον τραμπουκισμό που χρεώθηκαν μέλη που απλώς διατύπωσαν τη διαφορετική θέση τους για ορισμένα ζητήματα αυτοδιοίκησης, η ήπια τοποθέτηση σε χαμηλούς τόνους εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ήρθε ως αποστωμοτική απάντηση στην πρόκληση και την αγένεια!

Ευτυχώς, δείγματα δυνατότητας υγιούς συνδιαλλαγής έγιναν αντιληπτά από αιρετά πρόσωπα που ψύχραιμα αντιστάθηκαν στις απόλυτες κι ακραίες συμπεριφορές, δείχνοντας τον δρόμο της ευπρέπειας και της πολιτικής ηθικής, η οποία πρέπει να εκφράζεται δημοσίως και μέσα στα συλλογικά όργανα, ακριβώς ως απόδειξη του σεβασμού πρωτίστως στην ψήφο των πολιτών.

Στους μικρούς Χιτλερίσκους, που σε κάθε διαφωνία, λειτουργούν τιμωρητικά, ακόμη και με τη διαγραφή μελών της παράταξής τους, απάντηση ευτυχώς προσφέρεται: Μέσω της πολιτισμένης κριτικής, της εμπεριστατωμένης διαφωνίας και κυρίως μέσω της πραγματικότητας που προδίδει την αποσύνθεσή τους, ήδη... από το μέσον της θητείας!

 

 

Ετικέτες: