Πάμε όλοι μαζί για τη… Σύρο

  • Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2017 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιουν. 2017 - 10:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Αυτό ήταν πάει πέρασε. Η δεύτερη διοργάνωση τριάθλου ανήκει πλέον στο παρελθόν με τη Σύρο να έχει μόνο κέρδος απ’ αυτό το τετραήμερο. Πάμε να δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, αφού η εκδήλωση αυτή είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών. Τα πάντα ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι. Στη Σύρο ήρθαν πάνω – κάτω περίπου 2.500, αθλητές, αθλήτριες και συνοδοί – φίλοι των αγωνιζομένων. Από αγωνιστικής πλευράς όλα πήγαν άψογα. Ο κόσμος του νησιού έμεινε ευχαριστημένος και από την πλευρά τους οι ίδιοι οι αθλητές έδειξαν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Όταν μετά το τέλος μίλησα με τον αθλητή ο οποίο τερμάτισε πρώτος στην Ολυμπιακής απόστασης του αγωνίσματος του τριάθλου μου είπε: «Η Σύρος είναι μοναδική τι να λέμε τώρα. Και βέβαια θα έρθω και του χρόνου». Αυτό κύριοι και κυρίες θα πρέπει να το δούμε και να μας προβληματίσει. Θα πρέπει αρχικά να αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι το νησί μας, να το δούμε όπως δηλαδή το βλέπει και ένας επισκέπτης. Δεν είναι τοπικιστικό, αλλά η Σύρος η πρωτεύουσα των Νοτίου Αιγαίου και των Κυκλάδων είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό και να δώσουμε στο νησάκι μας αυτό που πραγματικά του αξίζει. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε πράγματα. Τώρα, αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν την τρίχα, τριχιά και δημιουργούν προβλήματα από το πουθενά, θα πρέπει να καταλάβουν πως η Σύρος δεν αντέχει άλλη αντιπαράθεση. Δική μου άποψη. Νομίζω από τα λίγα που κατέχω, η κάθε διοργάνωση μικρή ή μεγάλη, έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Ακούσαμε, διαβάσαμε πως πόσο κακό έκανε η εκδήλωση αυτή, γιατί το Σάββατο δεν θα είχε πλοίο ή γιατί έγινε αλλαγή της ώρας. Για πάμε να δούμε το σκηνικό, αθλητές , άνθρωποι δηλαδή, να είναι μέσα στο λιμάνι να δίνουν το δικό τους αγώνα και κάποιο πλοίο να μπαίνει για να πάει να αράξει στον προβλήτα. Αλήθεια δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού; Θέλουμε δηλαδή να μην υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και αν γίνει κάτι την ευθύνη την έχει ο… Διοργανωτής.

Πάμε σε κάτι άλλο, ας πούμε ότι με την γκρίνια μας και την εν γένει συμπεριφορά μας σταματούσαμε την διοργάνωση αυτή, ή κάποια άλλη. Πιστεύει κανείς ότι αυτό το τετραήμερο η Σύρος θα δεχόταν περισσότερους από 2000 επισκέπτες; Θέλουμε ή δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας εκεί που του αξίζει. Είναι κρίμα κάποια νησιά να βγάζουν ανακοινώσεις πως δεν μπορούν να δεχθούν άλλους τουρίστες και εμείς εδώ να τους κυνηγάμε με το… τουφέκι.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι κι αυτό ένα είδος τουρισμού, από την στιγμή που σου φέρνει κόσμο σε μία περίοδο που ακόμη για σένα είναι… νεκρή. Αντί να ζητάμε να υπάρχουν ακόμη περισσότερες άλλοι σχολιάζουν για το καραβάκι, άλλοι για τα δρομολόγια των πλοίων και άλλοι ακόμη ψάχνονται να βρουν τι θα πουν.

Οι μέχρι τώρα διοργανώσεις έχουν δώσει στη Σύρο αρκετά πράγματα στο νησί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν είναι μόνο ο αριθμός που έρχεται εκείνη τη στιγμή, αλλά και αυτός που θα ακολουθήσει γιατί αν κάποιος επισκέπτης μείνει ικανοποιημένος με το νησί, με τις παροχές που θα του παρέχουμε, αυτός θα μας διαφημίσει, θα το συζητήσει στους φίλους του, όπου αυτή είναι η καλύτερη προβολή.

Το τρίαθλο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αθλητές και οι συνοδοί τους έμειναν ευχαριστημένοι από την όλη διοργάνωση και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Η πρώτη χρονιά ήταν κάτω από 1000, η δεύτερη ξεπέρασε τους 2.300, ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2018 θα μιλάμε για πάνω από 3000 κόσμο.  

Διαβάστε ακόμα