Όταν η Σύρος… τρέχει

Syros Run μία εκδήλωση… θεσμός. Μία αθλητική διοργάνωση η οποία δεν έχει… ταβάνι. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές βάζουν «στοίχημα» το κατά πόσο οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες. Κάθε χρόνο ο αριθμός που πιστεύουν οι ίδιοι ότι θα πάρουν μέρος απέχει από την πραγματικότητα. Ο κόσμος του νησιού, αλλά και όχι μόνο έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δηλώνουν συμμετοχή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων πραγματικά δεν μπορεί να ακριβής, καθώς όντως μέχρι και την τελευταία στιγμή μικροί και μεγάλοι δήλωναν συμμετοχή. Ίσως λέω ίσως να ήρθε η ώρα όλοι οι τοπικοί φορείς να συνδράμουν ώστε αυτή η εκδήλωση να ξεπεράσει όχι τα όρια της Σύρου, αλλά και της Ελλάδας. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι συμμετοχές τόσο εντός Σύρου όσο και εκτός είχαν μία μεγάλη αύξηση. Αυτό κυρίως έκανε καλό τόσο στην ίδια την διοργάνωση, αλλά και στο νησί, που εκτός από τους επισκέπτες του τριημέρου, ήρθα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και αθλητές για να πάρουν μέρος στο Syros Run. Η Σύρος το τριήμερο αυτό είχε την ευκαιρία να πάρει μία μικρή οικονομική ανάσα, καθώς ο κόσμος που ήρθε κινήθηκε εντός, αλλά και εκτός πόλης.

Πάμε όμως στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης. Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές υπήρχε μεγάλη αύξηση στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι πολλοί από το νησί της Σύρου, έχουν ξεκινήσει να αθλούνται πιο εντατικά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τρέχουν πλέον μεγαλύτερες αποστάσεις. Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν αφού υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μία αθλητική διοργάνωση, αλλά και να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στις διαδρομές όσον αφορά το Syros Run. Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ πρώιμο στάδιο μιας και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για την ακριβής εικόνα του αγώνα σε έναν χρόνο από τώρα.

Το σημαντικό είναι πως μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση σημείωσε τεράστια επιτυχία, ο κόσμος τόσο από τη Σύρο, όσο και οι επισκέπτες που ήρθαν στο νησί έμειναν ευχαριστημένοι από την γενική εικόνα της εκδήλωση. Μία ακόμη παράμετρο είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες είχαν έρθει ξανά και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να έρχονται, καθώς ο αγώνας τους είναι ευχάριστος και περνάνε καθ’ όλη τη διαδρομή καλά.

Εκτός από τους αθλητές, πολλοί είναι αυτοί που βρέθηκαν στους γύρους δρόμους της παραλίας της Ερμούπολης, ώστε να δουν από κοντά την προσπάθεια των αθλητών, αλλά και να τους χειροκροτήσουν.  

Τέλος, οι αθλητικές καλοκαιρινές διοργανώσεις ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και το Syros Run, όχι μόνο πέτυχε σαν εκδήλωση, αλλά ταυτόχρονα κάθε φορά ανεβάζει όλο και περισσότερο τις προσδοκίες. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους δείχνουν ακούραστοι, καθώς μέσα από την δύναμη και το κουράγιο που παίρνουν από τον κόσμο και τους ίδιους του επιχειρηματίες του νησιού, θέλουν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την διοργάνωση.

Αναμένουμε λοιπόν πολλά περισσότερα την επόμενη φορά, αλλά και ελπίζουμε πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσου τις… 2000.

Διαβάστε ακόμα