Πως λέγεται

*** Πώς λέγεται αυτός, ο γνωστός luser της τοπικής πολιτικής σκηνής, που ως δοτός σε θέση ευθύνης έλαμψε δια της άγνοιας και της απραξίας του και τώρα, που του ανατέθηκαν αρμοδιότητες συναδέλφου του, στου οποίου τον εξοβελισμό από τη θέση που κατείχε συναίνεσε για να υποδηλώσει πίστη και υπακοή στο αφεντικό-ηγέτη, κάνει δηλώσεις περί παραγωγής δημιουργικού έργου; Luser-yes men.

*** Πώς λέγεται όταν θυσιάζεται, στο βωμό μίας τυχοδιωκτικής πρακτικής, η ομαλότητα της ζωής μιας πόλης, παρά τις επισημάνσεις προκειμένου να προληφθεί η αναστάτωση και οι αιτιολογημένες αντιδράσεις, με το πρόσχημα της επικοινωνιακής εξωστρέφειας; Αθλητικό υπερθέαμα.

*** Πώς λέγονται οι εκ του ασφαλούς επαναστατικές εξάρσεις του καναπέ, εν μέσω κουτσομπολίστικου ξεκατινιάσματος και αμπελοφιλοσοφιών, με μπόλικη δόση αμορφωσιάς και απωθημένα αυτοπροβολής; Facebook.

*** Πώς λέγεται η υπεράσπιση ξεπερασμένων ιδεολογιών, με ζητούμενο την εξουσία, μέσω θεμιτών και αθέμιτων πρακτικών και διαστρέβλωση της ιστορίας, της πραγματικότητας και της αλήθειας; Κομματική ταυτότητα.

*** Πώς λέγονται οι πολιτικοί μαϊντανοί, που περιφέρουν σε γιορτές και πανηγύρια το ανεγκέφαλο σαρκίο τους και χωρίς να διαθέτουν ίχνος πολιτικής γνώσης, εκφράζουν άποψη επί παντός επιστητού, επιβεβαιώνοντας έτσι την ανοησία τους; Πολιτευτές.

*** Πώς λέγεται ο κάθε αδαής, που επιχειρεί να ασκήσει επιρροή, μέσω μιας επηρμένης νοοτροπίας, προωθώντας όποια ανεδαφική άποψη του καρφωθεί στο κεφάλι, με μοναδικό ζητούμενο την εξυπηρέτηση των προσωπικών του συμφερόντων; Παράγοντας.

*** Πώς λέγεται η πρακτική του έχω λεφτά και αγοράζω τα πάντα για να βγάλω ακόμα περισσότερα, παρουσιάζοντας το σαν πράξη προσφοράς σωτηρίας, καλυμμένο με την χρυσόσκονη της προόδου; Επένδυση.

*** Πώς λέγονται οι ενέργειες που, μέσω παραφράσεων, σοφιστιών και παραχαράξεων ακόμα και των αυταπόδεικτων γεγονότων, επιχειρούν να ικανοποιήσουν τα χαμηλά ένστικτα της μάζας, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας; Λαϊκισμός.

*** Πώς λέγεται ο οπαδός του κιτρινισμού, που λειτουργεί ως αντιγραφέας, που επιδεικνύει την απόλυτη αμορφωσιά του, που διατυπώνει δημόσιο λόγο στερούμενου βάθους, εγκυρότητας και γνωστικής επάρκειας, με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση των εντολέων του; Δήθεν δημοσιογράφος.

*** Πώς λέγεται αυτός που, η στάση του, οι ενέργειες του και οι απόψεις του, προκαλούν αντίδραση, γιατί υποχρεώνουν σε συγκρίσεις και επακόλουθα σε αναγνώριση όσων ενοχλούν και είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτά; Επιτυχημένος.

*** Πώς λέγεται το σύνολο ατόμων που επιζητά το εφήμερο, που αρέσκεται στα ανούσια, που ενδιαφέρεται για το φαίνεσθε, που ανέχεται την κοροϊδία, που λειτουργεί κοπαδιαστά, που επιτρέπει να τίθεται στο περιθώριο, που στερείται μνήμης, που κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του; Κοινωνία.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα