Η… αλλαγή πάει για το 2019-20

Με μία κατηγορία θα πραγματοποιηθεί και πάλι το πρωτάθλημα Κυκλάδων, με τον αριθμό των ομίλων ακόμη να παραμένει ανοικτός. Τίποτα δεν άλλαξε τελικά, καθώς τρία σωματεία δεν συμφώνησαν η αλλαγή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος να γίνει απ’ αυτό της σεζόν 2019-19. Τα ευχάριστα βέβαια είναι πως οι ομάδες κατάλαβαν πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον το… προϊόν τους έχει υποβαθμιστεί τελείως και συμφώνησαν να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2019-20. Η αλλαγή θα περάσει μέσα από την προκήρυξη και θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Από εκεί και πέρα με δεδομένη την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής το φετινό πρωτάθλημα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον καθώς όποιες ομάδες θέλουν να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία Κυκλάδων θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή τους. Αυτό βέβαια θα ξεκαθαρίσει όταν θα ανακοινωθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος κι αυτό θα συμβεί έπειτα από την υποβολή των συμμετοχών.

Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι δηλαδή να μάθουμε τον τρόπο που θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα, καθώς είναι μία μεταβατική περίοδο, που μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία θα υπάρξει και ο… υποβιβασμός.

Ανοικτό είναι και το θέμα του αριθμού των ομίλων, αφού τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Υπάρχουν ακόμη και σκέψεις και θα τέσσερις ομίλους με τις δυτικές Κυκλάδες να δημιουργούν έναν όμιλο, ώστε να μην υπάρχουν αναβολές και το πρωτάθλημα πάει συνεχώς πίσω. Πάντως, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα από την φετινή σεζόν, αν όλα τα σωματεία ήταν θετικά. Όπως είχα γράψει και τις προηγούμενες εβδομάδες, υπήρχαν σωματεία που ήθελαν και θέλουν την αλλαγή κι άλλα που ίσως να αντιδράσουν. Τελικά υπήρξαν κάποια που δεν ήθελαν από φέτος την… αλλαγή.  Έτσι, όλα όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων θα ισχύσουν από τη σεζόν 2019-20.

Τέλος, η χρονιά που θα διανύσουμε θα έχει και προεκλογικό χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με τα όσα ισχύουν τον Μάρτιο του 2019 αναμένεται να γίνουν κι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Βέβαια ακόμη είναι πολύ μα πολύ νωρίς για να πούμε και να αναφέρουμε το οτιδήποτε.  

Διαβάστε ακόμα