Πανικός και φασίζον χάδι

Θα ήταν ανόητος αν πίστευε κάποιος, για ένα πρόσωπο της αυτοδιοίκησης που διεκδικεί με νύχια και με δόντια – ξανά - τη διοίκηση ενός τόπου και σε μία ολόκληρη θητεία δεν έχει καταδικάσει τις ακραίες κι επικίνδυνες ακροδεξιές νοοτροπίες ξεκάθαρα και στο σύνολό τους, ότι δεν θα καλωσόριζε πάλι τα πρόθυμα “δεκανίκια” του, προκειμένου να μαζέψει ό,τι μπορεί, στην προσπάθειά του να επικρατήσει!

Δεν περιμένει ο ψύχραιμος πολίτης πως το απλόχερο χάδι προς την άκρα δεξιά και άρα, προς κάθε επικίνδυνη αντίληψη για την ίδια την κοινωνία, δεν θα επαναληφθεί σε προεκλογική περίοδο, από πρόσωπα που δίχως προβληματισμό κι άκρως επικίνδυνα, πολυλογούν όπου βρεθούν: “Έλα μωρέ, αυτός θα φέρει 700 σταυρουδάκια έτσι...”!

Θα ανέμενε όμως κάποιος λογικός πολίτης, από υπεύθυνα(;) πρόσωπα που επιθυμούν να συνεχίσουν στα πολιτικά πράγματα κι έχουν δείξει μία κάποια αξιοπρέπεια, να απαντήσουν στο ξεκάθαρο ερώτημα, “τί κάνω εγώ αναφορικά με τον επικεφαλής μου, ο οποίος συνειδητά προσεγγίζει άτομα που θεωρεί πως θα χαρίσουν ψήφους – εύνοιας στον συνδυασμό, από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς;”.

Ως φαίνεται απόλυτα πλέον, ο προεκλογικός πανικός του πρώτου μεταφέρεται και στους υπολοίπους του στενού και του ευρύτερου πολιτικού περιβάλλοντός του, με αποτέλεσμα η όποια αντίσταση αναμενόταν να εκδηλωθεί σε επίπεδο διαμόρφωσης ενός αξιοπρεπούς ψηφοδελτίου από πρόσωπα που έστω και σπερματικά, είχαν καταδικάσει ακραίες κι επικίνδυνες αντιλήψεις, πηγαίνει περίπατο..., ξεχνιέται;) ή και θάβεται(!) στο βωμό της ανάγκης επανεκλογής!

Συνειδητά λοιπόν, αιρετοί που φιλοδοξούν να διατηρηθούν στα δημοτικά “έδρανα” για λόγους – προσωπικούς, συμφεροντολογικούς και πάντως τελικά σίγουρα, όχι αγνούς -, σιωπούν σε κρίσιμο προεκλογικό χρόνο, προκειμένου να φανούν άξιοι εξυπηρετητές των επιθυμιών και των πολιτικών που ακολουθούν οι επικεφαλής τους!

Με τη σταδιακή ανακοίνωση ονομάτων – υποψηφίων για τον χώρο της αυτοδιοίκησης, διακρίνει ξεκάθαρα ο απλός δημότης πως για ορισμένους επικεφαλής, “όπλο” στην προεκλογική αρένα, δεν αποτελεί η πολιτική ατζέντα προτάσεων και λύσεων απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας και θέσεων για την πρόοδο του τόπου, αλλά αντιθέτως, προτεραιότητα είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση ψήφων από όποια “πηγαδάκια” μπορούν, ακόμη και από τα πιο σκοτεινά και μαύρα!

Όμως, υποψήφιος αιρετός που αντιλαμβάνεται και τιμά την αξία της δημοκρατίας και τους συμπολίτες του, θα πει να είσαι πολιτικό πρόσωπο που σέβεται την κοινωνία και δεν βάζει πλάτη στη “νομιμοποίηση” ακροδεξιών αντιλήψεων και ομάδων που επιδιώκουν να έχει άνοδο το άκρως επικίνδυνο κι εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού!

Υπεύθυνος υποψήφιος είναι εκείνος που διατηρεί σταθερή θέση και ουσιαστική κριτική απέναντι σε όσα ακροδεξιά “ανοίγματα” πραγματοποιεί ο επικεφαλής του, θέτει “κόκκινες γραμμές” για τη συμπόρευση και τη συμμετοχή του στο όποιο ψηφοδέλτιο και είναι – κυρίως - ειλικρινής απέναντι στους συντοπίτες του!

Δυστυχώς, πρόσωπα που συνεχίζουν να πορεύονται με τέτοιους επικεφαλής, μα και άλλα που φημολογείται πως θα αποτελέσουν σύντομα κι επισήμως, σημαντικές(;) μεταγραφές, δείχνουν ανακόλουθα με όσα κατά καιρούς στο παρελθόν σε δημόσια όργανα είχαν καταδικάσει και καταγγείλει, αποκαλύπτοντας προφανώς τα πραγματικά κίνητρά τους στον χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, οι ίδιοι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι πρόσφατα τα γεγονότα αναφορικά με τις συζητήσεις και τις ψηφοφορίες σε υποθέσεις ψηφισμάτων καταδίκης φασιστικών ενεργειών και κινήσεων στον χώρο της αυτοδιοίκησης με φόντο πανελλαδικές ειδήσεις, όπως και σε αιτήματα – γελοίες παρεμβάσεις ακροδεξιών για θέματα που άπτονται του πολιτισμού!

Δυστυχώς, την τρέχουσα προεκλογική θητεία οι δημότες διαπιστώνουν από νωρίς, όχι μόνον την απροκάλυπτη απουσία πολιτικής αξιοπρέπειας σε ορισμένους επικεφαλής, αλλά και την απουσία ευθιξίας, μα και την απόλυτη σιωπή διάφορων υποψηφίων, όσον αφορά στη συμπόρευση με πλευρές που διακρίνονται για τη φασιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία τους!

Ως εκ τούτου, στη συνείδηση πολλών σοβαρών πολιτών, θα πρέπει να θεωρήσουν πως ήδη ξεπέφτουν σε “συνενόχους” άκρως επικίνδυνων επιλογών, αποτελώντας – εκ του αποτελέσματος – άξιους(!) υποστηρικτές στο φασίζον χάδι!

Ετικέτες: