Μπροστά οι Power Rangers

Δεν υπάρχουν κατσικόδρομοι που να μη μπορούν να διαβούν. Δεν υπάρχουν τραχανοπλαγιές στις οποίες δε σκαρφαλώνουν. Χαντάκια που δεν πηδάνε, σκαλιά που δεν ανεβαίνουν, σημάνσεις που τους κόβουν τη φόρα.

Οι Power Rangers της Σύρου είναι ασταμάτητοι. Δεν πηγαίνουν ποτέ με την όπισθεν. Πατούν το γκάζι και παίρνουν σβάρνα όποιον εχθρό σταθεί μπροστά τους. Πολεμούν όσους κοιτάζουν πίσω, κυνηγούν τους οπισθοδρομικούς, ισιώνουν τις πλάγιες οδούς, ξεκοκαλίζουν τα καβούρια και διασχίζουν υπερήφανα το δρόμο με τα ξινάκια. Αγαπούν τις προκλήσεις, δε λογαριάζουν εμπόδια, τσαλαπατούν τις βερβελιές και ψεκάζουν τον κώνωπα. Είναι εκπαιδευμένοι για να εξουδετερώσουν συμμαχίες τεράτων που απειλούν την περιοχή μας.

Μέντορές τους ο διανησιωτικός Ζόρντον και η βοηθός του, το κοριτσάκι του Ατταβύρου. Οι δυο τους στρατολόγησαν πέντε γήινους και έναν εξωγήινο για να γίνουν οι πρώτοι Rangers του νησιού. Όλοι τους διαθέτουν μεγάλη σωματική δύναμη, αντοχή και άλλες υπερφυσικές δυνάμεις. Η στολή του κάθε Ranger έχει διαφορετικό χρώμα από αυτή των υπολοίπων μελών.

Ο κόκκινος Συροφύλακας θεραπεύει το κακό. Παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε αυτούς που βγήκαν εκτός πορείας και κατακρημνίστηκαν σε ρεματιές. Επουλώνει τις πληγές τους και συνταγογραφεί αγάπη και γάλα εβαπορέ για θρέψη και σωστή ανάπτυξη των οστών. Αφαιρεί από την καρδιά τις σφαίρες του προοδευτισμού και συντηρεί νοσούντες που υποβλήθηκαν σε επέμβαση ανοιχτού μυαλού. Είναι δεξιοτέχνης στις τρίπλες και βάζει γκολ στα μικρόβια, σουτάροντας από τη γωνία.

Ο μαύρος Ranger διαθέτει το χάρισμα της ενόρασης. Διακρίνει προοπτικές που άλλα μάτια αδυνατούν να συλλάβουν. Σου λέει «καλημέρα», «καλησπέρα», ανταλλάσσει χειραψίες και κάνει τον σταυρό του, μόλις ακούσει καμπάνα. Νοιάζεται για τους συνανθρώπους του, διακατέχεται από το αίσθημα της ευθύνης και είναι πολύ ευαίσθητος. Στα σκούρα, περιβάλλεται από ένα ουράνιο τόξο και τα έντονα χρώματά του λούζουν το καλοσυνάτο πρόσωπό του. Παίζει ένα κομπολόι, μα όταν έρθουν οι ευθύνες, τις σηκώνει με το ζόρι, το αγόρι... το αγόρι… Καλη… καλη…καλη… καληνύχτα! Καλημέρα ανιψιέ, καλημέρα, βρε γαμπρέ. Κοκκινίζει, πρασινίζει κιτρινίζει και πανιάζει, τα παπούτσια του κοιτάζει κι ούτε άχνα πια δε βγάζει.

Το όπλο του μπλε Ranger είναι η γνώση και η διάχυση της πληροφορίας που μυρίζει ναφθαλίνη. Παίζει στα δάχτυλα την ιστορία των τεράτων από την πρώτη εμφάνισή τους στη γη μέχρι τις μέρες μας. Μπορεί να σου μάθει τραγουδάκια για τα ζώα, τους αριθμούς και τα γράμματα και να σου ράψει το γιλεκάκι που θα φορείς, εμπνευσμένο από τη λαϊκή μας παράδοση. Έχει την ικανότητα να ελίσσεται, να προσκολλάται και να καπηλεύεται συλλογικές προσπάθειες, για να διαφημίσει τη συμμετοχή του στην «καλύτερη» ομάδα υπερηρώων. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και κάνει σκηνή όταν ο Ζόρντον προτιμά για συνοδεία άλλους rangers στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Η κίτρινη Ranger έχει και στυλ και προσωπικότητα. Σαν άνθρωπος είναι πάρα πολύ ευάλωτη κι αυτό, γιατί έχει παιδεία. Έχει διαβάσει ποίηση, Βάρναλη, Σεφέρη, Καβάφη, Νίτσε, Μαρκούζε και Κρυστάλλη από τα άπαντα Φυτράκη. Έχει  ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, υλοποιώντας προγράμματα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού σε γυναίκες που τολμούν το Color Blocking. Είναι δυναμική, δοτική, εμφανίζεται ως «φάντης μπαστούνι» στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για να αυτοσυστηθεί και βοηθά τους αναγνώστες να μη χάνουν τις σελίδες των βιβλίων που διαβάζουν.

Η ροζ Ranger είναι φαν των μεταμορφώσεων. Μεταμφιέζεται σε βασίλισσα, πριγκίπισσα, κολομπίνα, πεντάμορφη και τσαγιερό και μπορεί να μιμηθεί τους ήχους μουσικών οργάνων από άρπα και μπουζούκι μέχρι φλογέρα και καραμούζα. Μελετά τον αστρολογικό χάρτη και τρελαίνεται να απαθανατίζει φωτογραφικά κάθε μάχη της. Βρίσκεται μέσα σε όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα του τόπου και αποτελεί «σωσίβιο» για τους ομοϊδεάτες πνιγμένους, όταν δεν ξέρουν από πού αλλού να πιαστούν.

Τέλος, την ομάδα συμπληρώνει ο πράσινος Ranger, ο οποίος αρχικά δημιουργήθηκε από την εξωγήινη μάγισσα Rita Repulsa για να πολεμήσει τους γήινους μαχητές. Ο Ζόρντον έλυσε τα μάγια και τον πήρε υπό την προστασία του. Ωστόσο, ο πράσινος Ranger από τη φύση του αλαζόνας και υπερόπτης, δεν έπαψε ποτέ να είναι το «κακό σπυρί». Με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλο το νησί, που δε θέλει να τον βλέπει στα μάτια του, λόγω ψεύτικων υποσχέσεων. Έτσι, ο Ζόρντον φρόντισε να στελεχώσει την ομάδα του με rangers συμπαθείς στο ευρύ κοινό, αλλά με μικρότερη εμπειρία στο πεδίο μάχης, προκειμένου ο κόσμος να συνεχίσει αναγκαστικά να εναποθέτει τις ελπίδες του και σε αυτόν.

Διαβάστε ακόμα