Πάμε για πρωτάθλημα των οκτώ ομάδων

  • Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 12 Αυγ. 2019 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οκτώ θα είναι τελικά οι ομάδες που θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων. Αυτό βέβαια λίγο – πολύ ήταν γνωστό αφού καθώς από τα δέκα σωματεία τα δύο δεν είχαν την δυνατότητα να αγωνισθούν στην Α' κατηγορία.

Οι ομάδες που θα αγωνισθούν στην πρώτη κατηγορία είναι ο Α.Ο. Σύρου, ο Πάγος, ο Α.Ο. Μυκόνου, ο Α.Ο. Πάρου, ο Α.Ο. Σερίφου, ο Πανναξιακός, ο Α.Ο. Πύργου και ο Καρτεράδος.

Οι ομάδες δεν θα χωριστούν σε ομίλους αφού το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν ενιαίο όμιλο και έτσι οι Κυκλαδίτες θα έχουν την ευκαρία να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις με τις πιο δυνατές ομάδες του νομού. Μπορεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος να μην αρέσει σε κάποιους, όμως αυτός είναι ο σωστός. Δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς υποβιβασμό και προβιβασμό. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός και χάνεται όλη η ουσία του πρωταθλητισμού. Δεν ήταν και σωστό πάνω από όλα για τα σωματεία τα οποία είχαν στόχους και δημιουργούσαν ανταγωνιστικές ομάδες. Ταυτόχρονα δεν ήταν σωστό και για τα παιδιά που ήταν σε ομάδες με μικρότερη δυναμική, να δέχονται πολλά γκολ και να γνωρίζουν τη συντριβή.

Το βασικό είναι ότι είδαμε ομάδες να μην δηλώνουν συμμετοχή και τους αξίζουν πολλά μπράβο για το θάρρος τους να το πράξουν. Θα ήταν άσχημο να δήλωναν συμμετοχή και στο τέλος να μην ακολουθούσαν τη ροή του πρωταθλήματος και να μην παρουσιάζονταν σε κάποιες αναμετρήσεις. Θα αγωνισθούν στην Β' κατηγορία εκεί όπου το πρωτάθλημα θα είναι τελείως διαφορετικό, αφού οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια και θα είναι πιο βατός ο τρόπος για όλους.

Στο πρωτάθλημα αυτό βέβαια θα υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, αλλά και οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Σίγουρα θα είναι ένα πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα πρωτάθλημα το οποίο στα περισσότερα ματς το αποτέλεσμα δεν θα είναι προκαθορισμένο.

Κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τον νικητή και ο κόσμος σιγά – σιγά θα επιστρέφει στις εξέδρες των γηπέδων. Κάτι πολύ σημαντικό κι αυτό γιατί όπως είχαμε δει τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους.

Η τριάδα που θα παλέψει για το πρωτάθλημα θα είναι ο Πανναξιακός, ο Α.Ο. Μυκόνου και ο Α.Ο. Σύρου, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Α.Ο. Πύργου από την Σαντορίνη. Όπως επίσης κανείς δεν θα μπορεί να υποτιμήσει και τις υπόλοιπες ομάδες αφού όποιος το πράξει τότε θα χάσει βαθμούς.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω ότι το πρωτάθλημα θα είναι με μόλις οκτώ ομάδες ίσως θα πρέπει η ΕΠΣ Κυκλάδων να βρει ένα... τρικ ώστε να αυξήσει τα παιχνίδια. Σε αυτό βέβαια να συμφωνήσουν και οι ομάδες. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα πάμε για ένα πρωτάθλημα των μόλις 16 αγωνιστικών. Θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα στο οποίο αν υπάρξει ομαλή ροή, τότε θα τελειώσει εκεί κάπου στον Φλεβάρη με αρχές Μάρτη και ενδιάμεσα ένα μεγάλο κενό για τος γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμα