Το μεγάλο φαβορί

Το “εγώ” των πολιτικών που παραμένει άξεστο, αγενές, προκλητικό και αδιάφορο απέναντι στις ανάγκες ενός τόπου και των ανθρώπων του, είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία!

Και γι αυτό ας είμαστε υποψιασμένοι όλοι...

Πολλώ δε μάλλον όταν οι πολιτικοί επιμένουν να κοιτάζουν αυστηρά και μόνον την προσωπική πορεία τους στα κοινά και τα δημόσια πράγματα, αδιαφορώντας παντελώς για τη σύνθεση και τη συνεργασία, διαδικασίες μέσων των οποίων μπορούν να προκύψουν αποτελέσματα συλλογικά, ουσιαστικά και παραγωγικά!

Διανύουμε ήδη τις πρώτες εβδομάδες στη νέα θητεία σε τοπικό επίπεδο και μερικοί αυτοδιοικητικοί δείχνουν κάκιστη διαγωγή, ή επαναλαμβάνουν όσα είχαμε διαπιστώσει στην προηγούμενη περίοδο και υποψιαζόμασταν πως θα συναντήσουμε ξανά από την πλευρά τους, δεδομένης της επανεκλογής τους ή της συνέχισής τους στα κοινά!

Επειδή μοιάζει κουραστικό να αναφέρει κανείς ξανά και ξανά συμπεριφορές τοξικές, προσβλητικές, εγωκεντρικές και προκλητικές απέναντι στους ίδιους τους δημότες και το νησί, η στήλη αυτή τη φορά θα προτιμήσει να φανεί χρήσιμη αναφορικά με το ποιος πρέπει να γίνει το φαβορί σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης κι επικράτησης σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, η διαπίστωση είναι μία: Το φαβορί πρέπει να είναι ο τόπος!

Βάσει αυτής της παραδοχής, πρωτίστως, κρίνεται επιβεβλημένο όλοι εμείς ως δημότες και πολίτες να εστιάσουμε στη θετική διαδρομή, να συνεισφέρουμε με την παραγωγική νοοτροπία μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την οικοδόμηση ενός κοινού στόχου προσφέροντας τη συνεργασία μας, επιδιώκοντας τη λειτουργία και τη συμμετοχή σε όλες τις Επιτροπές που έχουν θέση οι πολίτες, προκειμένου να “γεννηθούν” προτάσεις, να δρομολογηθούν λύσεις και να παραχθούν πράξεις ευεργετικές για το σύνολο!

Επειδή έχει χαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για τον τόπο, το οποίο και θυσιάστηκε στον εγωκεντρισμό και την αλαζονεία αντιπαραγωγικών προσώπων, πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε αυτή τη νέα περίοδο, το στοίχημα είναι μεγάλο, είναι σαφές και ξεκάθαρο: Αν θα πάει μπροστά ο τόπος! Και η λογική σκέψη είναι μία: Να γνωρίζουν όλοι πως αυτοί που θα μείνουν στην ιστορία θα είναι όσοι καταφέρουν να επιτύχουν αποτέλεσμα!

Ως εκ τούτου, χρειάζεται δουλειά από πολίτες και πολιτικούς, από δημότες και αυτοδιοικητικούς ώστε να σμιλευθεί το προβληματικό κι επικίνδυνο “εγώ”, προκειμένου να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό για μεταμορφώσεις... που θα προέρχεται από πρόσωπα και προσωπικότητες θετικές!

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η διαφορά!

Η διαφορά για να δημιουργηθεί ένας τόπος περισσότερο δεκτικός στην αλλαγή, στο νέο, το διαφορετικό και τις πρωτότυπες ιδέες, η εφαρμογή των οποίων θα τον ανακουφίσει από καθημερινά προβλήματα σε πόλη και χωριά.

Η διαφορά εκείνη που θα τον κάνει έναν τόπο εγκάρδιο απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, έναν τόπο ανοικτό απέναντι στο “δώρο” που λέγεται λειτουργία του Πανεπιστημίου, έναν τόπο χρήσιμο για κατοίκους κι επισκέπτες, αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας ουσιαστικότερα τον πολιτισμό του, έναν τόπο που δεν θα δείχνει υποχώρηση απέναντι στην ανάγκη προάσπισης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, έναν τόπο που θα παράγει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες της οικονομίας του κι έναν τόπο, στον οποίο η πρόοδος του διπλανού, θα γίνεται υπόθεση όλων!

Ο τόπος μας έχει κρυμμένα - στις μνήμες που τον συνοδεύουν - πολύ θετικά μηνύματα! Εκπέμπει γοητεία, μπορεί να ανακτήσει τις υγιείς δυνάμεις του, αλλά και να “γεννήσει” νέες, υπό μία και μόνη προϋπόθεση: Να επιδιώξουν οι άνθρωποί του να γίνει εκείνος φαβορί στον μεγάλο αγώνα της επικράτησης και όχι το υπερμεγέθες και προβληματικό “εγώ” τους!

Σε τούτη την κρίσιμη χρονική στιγμή λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή: Με γενναιότητα να σμιλεύει ο καθένας ό,τι επιβάλλεται στον εαυτό του και όχι απαιτείται για το καλό του τόπου!

Ετικέτες: