“ΜΑΓΝΗΣΙΑ”

«Γυμνό» το Νοσοκομείο Βόλου σε προσωπικό και μηχανήματα για τον κορωνοϊό

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:26

«Γυμνό» είναι το Νοσοκομείο Βόλου από ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό , καθώς καμία προσπάθεια ενίσχυσής του δεν έγινε, την περίοδο μάλιστα που εκτός των άλλων, πρέπει να αντιμετωπίσει και τον κορωνοϊό. Μάλιστα, παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να φύγουν από το Αχιλλοπούλειο, μόλις συμπληρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, γεγονός πρωτοφανές, καθώς πάντα οι γιατροί ήθελαν να συνεχίσουν την εργασία τους.

Εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου, προσπαθώντας να αφουγκραστούν τα προβλήματα, να τα αναδείξουν και να κινητοποιήσουν την πολιτεία για την επίλυσή τους.

Παύλος Μαλινδρέτος: Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο χρόνου

Εμφανώς προβληματισμένος με την κατάσταση, που υπάρχει στο Νοσοκομείο Βόλου, ο κ. Παύλος Μαλινδρέτος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρχει δημόσια υγεία με υποστελεχωμένα νοσοκομεία και χωρίς γιατρούς, αντιμετώπιση του κορωνοϊού χωρίς μηχανήματα διάγνωσης.

» Πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο χρόνου. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει χθες. Μετά απ’ όσα χρόνια βρίσκομαι στο χώρο, πρώτη φορά βλέπω γιατρούς, οι οποίοι προσπαθούν να παραιτηθούν και να φύγουν μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μέχρι τώρα εκείνο που ξέραμε ήταν ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να καθίσουν παραπάνω. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί και σηματοδοτεί τη δυσκολία και τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Φτιάξαμε κλινική covid χωρίς γιατρούς

Για το θέμα του κορωνοϊού που έχει ενταθεί τους θερινούς μήνες και έχει εντείνει και τη δουλειά ιατρών και νοσηλευτών, ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε πως το Νοσοκομείο Βόλου δημιούργησε κλινική covid, χωρίς γιατρούς.

«Όταν θα έπρεπε να έχουμε 14 παθολόγους, που για μένα είναι μικρός αυτός ο αριθμός για μία τέτοια πόλη με δύο παθολογικές κλινικές κι έχουμε επτά και λειτουργούμε ένα ακόμη τμήμα κι αυτό το τμήμα καλούνται να το υποστηρίξουν οι γιατροί, που ήδη είναι λίγοι, τότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο και τραγικό είναι και οδηγεί ταυτόχρονα στην παραίτηση συναδέλφων, μόλις έχουν θεμελιώσει δικαίωμα κι εύχομαι να μην το κάνουν όλοι», είπε και συμπλήρωσε πως πλέον Νοσοκομεία στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Βόλου μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

» Το νοσηλεύω κάποιον σημαίνει ότι εκτός από νοσηλευτική φροντίδα πρέπει να υπάρχει και ιατρική. Πως μπορεί να γίνει αυτό όταν ένας γιατρός πρέπει να είναι στην παθολογική, στην κλινική κορωνοϊού και στα επείγοντα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος.

Ο κορωνοϊός δεν τελείωσε

Ο ίδιος παρά τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο συμβούλευσε όλους τους πολίτες να προσέχουν, να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκα, καθώς ο κορωνοϊός δεν τελείωσε.

«Εύχομαι υγεία σε όλους. Προσοχή φοράτε τη μάσκα, ο κορωνοϊός κυκλοφορεί έξω, προσέξτε ώστε να προστατεύσετε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, δεν έχει τελειώσει ακόμη αυτή η ίωση, οπότε συνεχίζουμε να προσέχουμε», είπε ο κ. Μαλινδρέτος απευθυνόμενος στους πολίτες.

Φίλιππος Κωνσταντινίδης: Να πάρει τα μέτρα της η κυβέρνηση

Παρών στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος χαρακτήρισε ανησυχητικά όσα άκουσαν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ στη συνάντησή τους με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

» Υπάρχουν κλινικές που υπολειτουργούν, υπάρχουν κλινικές στις οποίες υπολείπεται μεγάλος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των πολιτών σε θέματα υγείας. Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα μέτρα της. Δεν μπορεί κάποιος να έχει μία πάθηση και να ψάχνει στη Λάρισα εάν μπορέσει να νοσηλευτεί ή να βρει την ανάλογη ειδικότητα ιατρού. Μιλάμε για το πέμπτο νοσοκομείο της χώρας, τα νούμερα που μας αναφέρθηκαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ χαμηλά και δεν είναι μόνο η περίοδος που διανύουμε την πανδημία, είναι μία γενικότερη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: