Η δημοσιογράφος γεύσης Ιωάννα Σταμούλου μίλησε στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης για την αξία της υγιεινής διατροφής

Chef στο σχολείο

  • Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:12

Προσκεκλημένη των εκπαιδευτικών της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Ρένας Λουιζίδου και Άννας Ροσσολάτου ήταν η σεφ Ιωάννα Σταμούλου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδική διατροφή και Υγεία», η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης, επισκέφτηκε τους μαθητές στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης «Μάνος Ελευθερίου» και τους μίλησε για τη μεσογειακή διατροφή, την εποχικότητα, την εντοπιότητα, το μέτρο, την ανακύκλωση, το μοίρασμα, την προσφορά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, έλαια, λίπη και γλυκά αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν σύμφωνα με τη διατροφική τους αξία και παρουσιάστηκαν υγιεινές προτάσεις για το πρωινό των παιδιών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο οπωροπωλείο της γειτονιάς με στόχο, οι μαθητές να δουν τα χρώματα και τις γεύσεις που κάνουν καλό στην υγεία μας.

«Μιλήσαμε, δοκιμάσαμε, γελάσαμε με τα παιδιά, διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, μάθαμε! Εγώ περισσότερο απ’ όλους. Φεύγω πιο πλούσια σε φίλους, συναισθήματα, εμπειρία», δήλωσε η κ. Σταμούλου, η οποία δεν είναι η μόνη που έχει μοιραστεί μέχρι σήμερα τις γνώσεις τους με τους μαθητές των δύο τμημάτων της Γ’ Τάξης.

Πριν από έναν μήνα, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Έφη Κοντορουχά επισκέφτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο και μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα των καλών διατροφικών συνηθειών.