Κινητοποίηση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου

  • Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:05
  • /   Eνημέρωση: 22 Σεπ. 2021 - 15:00

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην "επίθεση" υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας έστειλαν ξανά οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, πραγματοποιώντας κινητοποίηση με κατεύθυνση το κέντρο της Ερμούπολης, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας. 

Όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κατερίνα Καλογεράκη η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής στην πανελλαδική στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Τρίτη (21/9) και οι διεκδικήσεις είναι συγκεκριμένες: 

α. Άμεση ανάκληση του άρθρου 206 του Ν 4820/2021 περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και επιστροφή άμεσα όλων των συναδέλφων στην εργασία τους. β. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. γ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). δ. Να μην επιτραπεί η επαναφορά των εργολάβων. ε. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων Νοσοκομείων. στ. Καμία μετακίνηση προσωπικού του Νοσοκομείου σε άλλες δομές υγείας. ζ. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου εξέφρασαν και μέσω της παρουσίας τους, ο πρόεδρος της Τερψιχόρης, Γιώργος Χατζαντώνης, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνης Χατζαντώνης και μέλη του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Μάρκος Βουτσίνος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στις Κυκλάδες, Γιάννης Χαρίτος καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως και ο πρόεδρος του, Χάρης Ζεππάτος. 

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως από Δήμο και Περιφέρεια δεν υπήρξε καμία εκπροσώπηση. 

Ετικέτες: