“Η Μύκονος είναι Προορισμός Διασκέδασης, Πολιτισμού και τώρα Αθλητισμού”

Ολοκληρώθηκε με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία το διήμερο ποδηλατικών αγώνων που διοργάνωσαν ο Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και η εκπομπή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ του ΣΚΑΪ υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ.

Την πρώτη μέρα των αγώνων διεξήχθη το ετάπ Λία-Αεροπορία στη σκληρή ανηφορική διαδρομή μήκους 5,54 χλμ., που τουλάχιστον σε δύο σημεία της καταγράφονται κλίσεις της τάξης του 22,6% και ο δυνατός αέρας να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των αθλητών. To απόγευμα της ίδιας μέρας διεξήχθη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία από το Δήμο Μυκόνου έως το Λιμάνι με επιστροφή στο Δημοτικό Κατάστημα, με συμμετοχή πολλών παιδιών αλλά και ενήλικων Μυκονιατών.

Η τερματική κούρσα της τελευταίας ημέρας των αγώνων, ο αγώνας Σιρκουΐ στην πόλη της Μυκόνου σε μια διαδρομή 47,3 χλμ., κατέληξε στο Δημαρχείο της Μυκόνου όπου ο Δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος ΚουσαθανάςΜέγας, υποδέχτηκε και βράβευσε τους νικητές, αλλά και τον πρωταθλητή από τη Μύκονο Γιώργο Δάντο. Κατά την απονομή των μεταλλίων ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους διοργανωτές, τους αθλητές αλλά και στο πλήθος των Μυκονιατών είπε: “Είναι ιδιαίτερη η χαρά όλων μας, που για πρώτη φορά διοργανώνονται ποδηλατικοί αγώνες στο νησί της Μυκόνου, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μύκονος είναι πρωτοπόρος στον τουρισμό και τώρα τελευταία ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια και στον αθλητικό τουρισμό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Για μας πρωταρχικός σκοπός είναι ο ποδηλατικός αγώνας Μυκόνου να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός με την αρωγή όλων μας. Από πλευράς Δήμου Μυκόνου θέλω να συγχαρώ τον ποδηλατικό σύλλογο “ΚΡΟΝΟΣ” που επέλεξε το νησί μας και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους ποδηλατικούς αγώνες. Και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Παντελή Παπάζογλου, τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου, τους αθλητές ποδηλάτες, τη γραμματεία των αγώνων, όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία ο 1ος ποδηλατικός αγώνας στη Μύκονο. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία που είχαμε την Αστυνομία Μυκόνου και το Διοικητή κ. Λαγογιάννη, το Λιμεναρχείο Μυκόνου και τον Λιμενάρχη κ. Ζυγούρη, τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τη Δημοτική Αστυνομία, την KERNEL SECURITY, τα ξενοδοχεία της Μυκόνου για τη δωρεάν διαμονή των αθλητών, τους εστιάτορες, την FAST FERRIES, το πρακτορείο SEA AND SKY, την εταιρία ενοικιάσεως Αυτοκινήτων FABRICAS, όλους τους χορηγούς, τους εθελοντές Μυκόνου, την εκπομπή ¨ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ¨ του ΣΚΑΙ και το φίλο μου Γιώργο Πετρόπουλο, τον Νικόλαο Παντοφλά που διέθεσε το ελικόπτερο για την τηλεοπτική κάλυψη, τα Σωματεία ταξί – ΚΤΕΛ και όλους τους επαγγελματίες του νησιού για την κατανόηση τους και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Τέλος όλοι γνωρίζουμε ότι η Μύκονος είναι Προορισμός Διασκέδασης, Πολιτισμού και τώρα Αθλητισμού. Έχουμε επίσης την τιμή να τιμά με την παρουσία του τους ποδηλατικούς αγώνες ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας.

Τέλος, στόχος μας είναι να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και από τώρα μπορούμε με έναν νέο άξονα, αυτόν του Ποδηλάτου. Η Μύκονος έχει αυτή τη δυναμική, και από σήμερα δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον ποδηλατικό τουρισμό. Γι' αυτό και κλείνουμε ραντεβού του χρόνου εδώ, στη Μύκονο με το Μυκονιάτη πρωταθλητή μας, Γιώργο Δάντο”.