Το Σάββατο στις 15:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας Drag Day, στο αεροδρόμιο της Ερμούπολης

“Ζεσταίνουν” τις μηχανές

Άλλον έναν μεγάλο αγώνα θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Σάββατο στις 15:00 ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Σύρου, το γυμναστήριο Metallaxi και η “proaction”, διοργανώνουν στον αεροδρόμιο της Σύρου έναν αγώνα Drag Day με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Οι έως τώρα τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού είναι πάρα πολύ - όχι μόνο εδώ στη Σύρο – που λατρεύουν την ταχύτητα. Για ακόμη μια φορά δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θελήσει να δοκιμάσει όχι μόνο την δύναμη του οχήματός που θα οδηγήσει (Μηχανής ή αυτοκινήτου), αλλά και δικά του όρια, αφού τα τόσο καλά φτιαγμένα δίτροχα ή τετράτροχα, διανύουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μεγάλες αποστάσεις. Για παράδειγμα, στον Σαββατιάτικο αγώνα θα έρθει στη Σύρο το γρηγορότερο αυτοκίνητο της Ελλάδος. Οι Συριανοί και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να του δουν από το κοντά την Παρασκευή το βράδυ (10:30) το σούπερ αυτοκίνητο του Δουζένη το Funny Car, το οποίο θα “παρκάρει” στην παραλία της Ερμούπολης και συγκεκριμένα, μπροστά από την παλιά αγροτική τράπεζα. Το κόστος εισόδου για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά είναι 10 ευρώ. Τέλος στους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές τόσο από τη Σύρο και κι από άλλες περιοχές των Κυκλάδων και της Ελλάδος.

“Οι οδηγεί έχουν την ευκαιρία να τρέξουν έναν νόμιμο αγώνα”

Ο Νεκτάριος Σταυρίδης, στέλεχος του αγωνιστικού Συλλόγου Ηρακλείου “Proaction”, ο οποίος βρίσκεται για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της “Κοινής Γνώμης” και μίλησε για τους αγώνες του Σαββάτου, αλλά και για τον Σύλλογο στον οποίο ανήκει: “Είμαστε στον χώρο πάνω από δέκα χρόνια, όπου διοργανώνουμε ανελλιπώς τέτοιου είδους αγώνες. Οι διοργανώσεις αυτές δεν είναι στα στενά όρια του Ηρακλείου όπου κι έχει έδρα ο Σύλλογος, αλλά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, κι αυτό είναι προς όφελος των θεατών, αφού απολαμβάνουν σε κάθε μας εκδήλωση, ένα τεράστιο θέαμα. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, είναι, Dragster, Drift και Drag Day που είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Στον αγώνα Drag Day μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει, αρκεί να έχει το απαραίτητο δίπλωμα. Θα πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος, πως οι αγώνες αυτοί μόνο καλό κάνουν, καθώς οι οδηγεί έχουν την ευκαιρία να τρέξουν έναν νόμιμο αγώνα κι όχι να το κάνουν σε δρόμους που κινούνται κι άλλα οχήματα με τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Οι οδηγοί επίσης έχουν την ευκαιρία να δουν και να συγκρίνουν τις δυνατότητες του οχήματός τους, είτε αυτό είναι δίτροχο είτε τετράτροχο. Ακόμη τσεκάρουν και τις δικές τους αντοχές. Από εκεί και πέρα, η Σύρος ανοίγει την αυλαία της χειμερινής περιόδου, αφού το καλοκαίρι δεν διοργανώνουμε τέτοιου είδους αγώνες. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο Drag Day και όσοι θελήσουν μπορούν να πάρουν μέρος, αρκεί να έχουν τα απαραίτητα χαρτιά, δηλαδή δίπλωμα. Επίσης, στη Σύρο θα έρθει κι ο Δουζένης με το Funny Car το οποίο είναι το πιο δυνατό αμάξι στην Ελλάδα. Στους αγώνες περιμένουμε να έρθουν περισσότερα από 1000 άτομα, αφού όπως έχω ξανά πει, ο κόσμος μένει ευχαριστημένος από το θέμα που προσφέρουν οι οδηγοί με τα οχήματά τους. Τώρα όσον αφορά τις συμμετοχές έχουν δηλώσεις μέχρι στιγμής 55 οδηγοί (αυτοκίνητα – μηχανές)”.

Για το αν έχει επηρεάσει τους αγώνες αυτού του είδους η οικονομική κρίση, το στέλεχος της “proaction”, είπε: “Και βέβαια η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει, αφού το άθλημα αυτό για να το κάνεις χρειάζονται πολλά χρήματα. Έχουν πέσει κάπως τα μπάτζετ, όμως ακόμη το άθλημα αυτό, αντέχει και θα αντέξει. Μπορεί οικονομικά τα πράγματα να έχουν αλλάξει, αφού η χώρας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε τόσο δυνατοί ώστε να προσφέρουμε συνεχώς πλούσιο θέαμα στους θεατές που θα έρθουν να δουν τους αγώνες μας από κοντά”.

“Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα φορέσει τα γιορτινά του”

Από την πλευρά του ο Στρατής Ευστρατίου συνδιοργανωτής του Drag Day είπε: “Για άλλη μια φορά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα φορέσει τα γιορτινά του. Ο αγώνας του Σαββάτου θα προσφέρει μοναδικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος, αφού η αδρεναλίνη θα χτυπήσει κόκκινο, όχι από τη θερμοκρασία που είναι ήδη ανεβασμένη, αλλά από τη δύναμη των οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, αλλά και των μηχανών έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούσαν για να έχουν έτοιμα τα οχήματά τους, για τον αυριανό αγώνα. Επίσης, είναι τιμή για εμάς που η “proaction” ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδος μας επιλέγει για να διοργανώσεις εδώ ένας αγώνα Drag Day. Στο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, ο Σύλλογος θα εγκαινιάσει τα καινούργια φωτοκύτταρα τα οποία στοιχίζουν πάρα πολλά λεφτά (30.000 ευρώ), αλλά και όλο το σύστημα χρονομέτρησης των αθλητών θα είναι καινούργιο και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αγώνες. Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την αερολιμενάρχη, που μας έδωσε την άδεια να τρέξουμε στο αεροδρόμιο της Σύρου και όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα. Αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί μας δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε για ακόμη μια φορά στη Σύρο, αυτόν τον αγώνα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω αυτή η εκδήλωση να διεξάγεται κάθε χρόνο”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο κ. Ευστρατίου είπε: “Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι το οικονομικό, κι αν προσθέσει κανείς και την επιδότηση που μας έδινε ο Δήμος (800 ευρώ), αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Ακόμη, για να βρούμε χορηγούς είναι πιο δύσκολο σε σχέσει με τα προηγούμενα χρόνια, κι αυτό είναι λογικό, αφού όλα τα μαγαζιά περνούν δύσκολες ώρες. Θέλω να καλέσω το κόσμο να έρθει την Παρασκευή το βράδυ (10:30-01:00), να έρθει στην παραλία της Ερμούπολης, να θαυμάσει το πιο γρήγορο αμάξι στην Ελλάδα. Για να καταλάβει κανείς τη δύναμη αυτού του αμαξιού θα πω, ότι μετά την επιτάχυνση σταματά με αλεξίπτωτο”.

Ετικέτες: