Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το Drag Day

Η αδρεναλίνη στο κόκκινο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Σαββατιάτικος αγώνας στο αεροδρόμιο της Σύρου, “Drag Day”, που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Σύρου, το γυμναστήριο “Metallaxi” και η “Pro action”. Για άλλη μία φορά οι οδηγοί που έτρεξαν με τις μηχανές ή τα αυτοκίνητά τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος, που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Από πλευράς συμμετοχών ξεχώρισε αυτή του Δουζένη, ο οποίος ήρθε στη Σύρο με το Funny Car.

Θα πρέπει να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως οι συμμετοχές ήταν λίγες, αφού η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει του πάντες. Ένα ακόμη επιπλέον “αγκάθι” για την συμμετοχή περισσοτέρων αθλητών στον αγώνα ήταν και το μεγάλο σε τίμημα αντίτιμο. Για να πάρει κάποιος μέρος στον αγώνα με αυτοκίνητο, έπρεπε να καταβάλει 120 ευρώ. Το ποσό αυτό κάποιοι δεν θέλησαν να το πληρώσουν, από τη στιγμή που ήθελαν να πάρουν μέρος μόνο στους αγώνες της Σύρου και όχι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα χρήματα αυτά ήταν για να βγάλουν οι οδηγοί δίπλα αγώνων, που είναι αναγκαίο στους Πανελλήνιους αγώνες. Επίσης, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι το σπορ αυτό είναι ακριβό και οι οδηγοί – αθλητές δεν ήθελαν να επιβαρύνουν τα οχήματά τους, τόσο ώστε να τους βγάλει στη συνέχεια κάποιο πρόβλημα. Έτσι, από πλευρά αυτοκινήτων υπήρχε μικρή συμμετοχή, σε αντίθεση με τις μηχανές που έφτασε περίπου τις 30. Οι διοργανωτές θα πρέπει να το κοιτάξουν αυτό, αν θέλουν να έχουν περισσότερες συμμετοχές.

Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να τρέξουν και να δοκιμάσουν τις αντοχές των οχημάτων τους, αλλά και να τα βάλλουν με τον... χρόνο.

Τέλος, περισσότεροι από 600 θεατές βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κοντά.

Ετικέτες: