Βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για τους Παλαίμαχους Καλαθοσφαιριστές Σύρου

Επίσημα σύλλογος

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου εδώ και μία εβδομάδα περίπου είναι και επίσημα αναγνωρισμένος, αφού πήρε την θετική έγκριση του πρωτοδικείου Σύρου. Έτσι η Σύρος αποκτά ακόμη ένα Σύλλογο με κύριο σκοπό του, την βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο. Ήδη, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου έχει διοργάνωση έναν φιλανθρωπικό αγώνα, με τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.

Στα στούντιο της Κοινής Γνώμης βρέθηκαν και μίλησαν στην WEB CAMERA, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου, Αντώνης Δεκαβάλλας και ο γραμματέας Λούης Γαδ.

Οι δύο κύριοι μίλησαν αρχικά για τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και 10 μήνες, μέχρι την στιγμή που πήραν την τελική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου.

Αντώνης Δεκαβάλλας

“Ξεκινήσαμε την όλη διαδικασία για τα χαρτιά από τον περασμένο Σεπτέμβρη και πριν μία εβδομάδα περίπου πήραν την επίσημη απάντηση του πρωτοδικείου Σύρου. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 10 μήνες. Ο Λούης Γαδ βοήθησε πάρα πολύ στην όλη διαδικασία, αφού έτρεξε όλα τα ζητήματα και τις διαδικασίες. Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω σ' αυτό το σημείο τον Σωκράτη Ψαρρό, για την προτροπή του, αλλά και για όλα όσα έκανε για εμάς. Ο κ. Ψαρρός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει το αντικείμενο και ασχολείται με τον μπάσκετ πάρα πολλά χρόνια. Ο κ. Ψαρρός μας προέτρεψε να κάνουμε αυτόν τον Σύλλογο, ώστε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τους συνανθρώπους μας.

Λούης Γαδ

“Εμείς μέσα από την αγάπη μας για το μπάσκετ θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους μπορούμε. Είμαστε μία παρέα που αγαπά το μπάσκετ, άλλωστε για πολλά χρόνια είμαστε σε ομάδες και αγωνιζόμαστε στα τοπικά πρωταθλήματα. Τώρα, δημιουργήσαμε τον Σύλλογο αυτόν ώστε να πάμε κανένα ταξίδι για να παίξουμε μπάσκετ ή να φέρουμε κάποιον γνωστό αθλητή. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε είναι να βοηθήσουμε το άθλημα και να κρατηθεί όσο μπορούμε το ενδιαφέρον των αθλητών για το μπάσκετ. Όλα τα παιδιά έχουν πάει σε ποδόσφαιρο και Βόλεϊ, που αυτό είναι φυσιολογικό, μιας και ο Φοίνικας αγωνίζεται στην Volleyleague και το μπάσκετ δεν έχει τέτοια εικόνα. Θα προσπαθήσουμε έτσι κι εμείς από τη δική μας πλευρά να βοηθήσουμε το άθλημα του μπάσκετ”.

Στο ερώτημα από πόσα άτομα αποτελείται ο Σύλλογος παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών Σύρου ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δεκαβάλλας είπε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε 22 άτομα, όσα δηλαδή είναι και τα ιδρυτικά μέλη. Για να γίνουμε σύλλογο το πρωτοδικείο χρειαζόταν 22 άτομα, για να συγκροτηθεί ο Σύλλογος. Βέβαια στη συνέχεια ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί”.

Για τους στόχους και τις πρώτες σκέψεις ο κ. Γαδ είπε: “Σκοπεύουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε έναν με δύο φιλανθρωπικούς αγώνες. Θέλουμε κάνουμε κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που κάναμε πριν λίγο καιρό. Βέβαια, αρχική μας πρόθεση ήταν να κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου ήταν και ο δικό μας ο Βαγγέλης Δρόσος, όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχε η ΑΕΚ δεν το επέτρεψαν και έτσι καλέσαμε τους Βετεράνους καλαθοσφαιριστές Ελλάδας. Τώρα, μέσα στην χρονιά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μέρος σε κάποιο τουρνουά παλαιμάχων και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε εδώ κάτι παρόμοιο. Αυτή η διοργάνωση βέβαια θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και μας αρέσει να βοηθάμε όσο μπορούμε όλους όσους έχουν ανάγκη. Έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποιες προτάσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης. Έχουμε διαπιστώσει κάποιες ελλείψεις στα γήπεδα, λόγω και της εμπειρίας μας που έχουμε από το πέρασμα μας από τους αγωνιστικούς χώρους”.

Ο γραμματέας του συλλόγου των παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών Σύρου κλείνοντας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του κόσμου: “Στον αγώνα που δώσαμε με τους Βετεράνους της Εθνικής, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον αγώνα, η βοήθεια είναι από τον κόσμο και από τους επιχειρηματίες του νησιού, που στηρίζουν οικονομικά την όποια μας εκδήλωση. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε όσους μας ζητούν τη στήριξή μας”.