Η Ερμούπολη επικράτησε με 70-66 στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και οι πρωταγωνιστές μιλούν στην Web Camera

Νίκησε το... μπάσκετ

Το τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Ερμούπολης και του Άρη Σύρου ανήκει στο παρελθόν, αφού όπως είναι γνωστό οι τυπικά γηπεδούχοι επικράτησαν με τέσσερις πόντους διαφορά (70-66). Αγωνιστικά το ματς ήταν πάρα πολύ καλό, αφού ο νικητής κρίθηκε στο φινάλε του αγώνα, αν και η Ερμούπολης στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου είχε προηγηθεί ακόμη και με 16 πόντους (32-16). Στη συνέχεια η ομάδα του κ. Αραβοσιτά πίεσε ψηλά, ανάγκασε τους παίκτες της Ερμούπολης να κάνουν λάθη και να περάσει ακόμη και μπροστά στο σκορ 60-63, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Σε τέτοια ματς τη νίκη πάντα την παίρνει αυτός που είναι πιο ψύχραιμος και ήρεμη ομάδα έδειξε να είναι η Ερμούπολης όπου στο τέλος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Το πιο σημαντικό γεγονός στην αναμέτρηση αυτή ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα, παρά την ένταση για τη νίκη, οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο και ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα του κλειστού, περίπου 200 φίλαθλοι, χειροκρότησαν όρθιοι τις προσπάθειες και των δύο συλλόγων.

"Δουλεύουμε σκληρά τα τελευταία 10 χρόνια"

Ο προπονητής της Ερμούπολης Ανδρέας Μαύρος μίλησε για τη νίκη της ομάδας του, επί του Άρη Σύρου: "Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πάρα πολύ καλά, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δίλεπτο - τρίλεπτο, στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και κάποια στιγμή στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου είχαμε ξεφύγει από και με 16 πόντους. Από εκεί και πέρα είχαμε κάποιες κακές προσωπικές άμυνες, ειδικά στα πόδια και κάποια χαμένα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να κλείσει η ψαλίδα και η ομάδα του Άρη να μπει ξανά στο παιχνίδι. Βέβαια έχουμε και το νεαρό της ηλικίας, το οποίο αυτό όταν δεν παίρνεις διαφορά και η άλλη ομάδα είναι κοντά στο σκορ, τα παιδιά αγχώνονται κατά κάποιο τρόπο".

Η Ερμούπολη όπως κάθε χρόνο έχει αρκετούς νέους σε ηλικία αθλητές, όμως το γεγονός αυτό δεν φαίνεται κατά τη διάρκεια των αγώνων, αφού πάντα είναι ανταγωνιστική και πάντα διεκδικεί μία καλή θέση στο πρωτάθλημα. Για το γεγονός αυτό μίλησε στην συνέχεια ο κ. Μαύρος, αφού αν και ο μέσος όρος ηλικίας είναι χαμηλός η ομάδα του δείχνει αρκετά δυνατή. "Είναι μία δουλειά που γίνεται χρόνια τώρα, καθώς υπάρχει μία παραγωγική διαδικασία στην ομάδα η οποία λειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια και ο σκοπός μας είναι να μπορούμε να αναδεικνύουμε παιδιά και να μπορούν να σταθούν σε αγωνιστικό επίπεδο ανδρών. Τώρα, αν έρχονται και οι νίκες, αυτό είναι θέμα δουλειάς, ικανότητας των παιδιών, βέβαια είναι φουρνιές οι οποίες κάποιες φεύγουν κάποιες έρχονται, εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ευτυχώς που δεν έβρεχε και το κλειστό ήταν σε καλή κατάσταση. Για τις συνθήκες αυτές μίλησε ο τεχνικός της Ερμούπολης: "Έχουμε φτάσει σε σημείο να κοιτάμε τον καιρό. Αν δίνει βροχές αγχωνόμαστε γιατί μπορεί να αναβληθεί το παιχνίδι. Όντως είναι γεγονός, αλλά πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι έχουν πάρει το μήνυμα και άμεσα θα κάνουν κάτι, ώστε να βελτιωθεί το θέμα.

"Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι"

Ο παίκτης της Ερμούπολης Λευτέρης Καραμολέγκος μίλησε για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και τις λεπτομέρειες που έκριναν το νικητή.

"Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, όπου στην αρχή φάνηκε ότι πήγαμε να ξεφύγουμε, όμως η αντίπαλη ομάδα έφερε το ματς στα μέτρα της. Κάναμε πολλά λάθη, όμως αμυντικά από άποψη τακτικής παίξαμε καλά και αναγκάσαμε τους παίκτες του Άρη να πάνε πολλές ατομικές ενέργειες. Να παίξουν το παιχνίδι μέσα στο καλάθι και ο αγώνας να πάει στην σωματική επαφή. Θεωρώ ότι ο Άρης έφερε το ματς στα μέτρα τους και ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό το ευχαριστήθηκε, αφού υπήρχαν ωραίες φάσεις και δυνατές μονομαχίες. Στο τέλος οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το νικητή. Από την πλευρά μας προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση στην προπόνηση, καθώς στόχος μας είναι να τρέχουμε μέσα στο γήπεδο, να πιέζουμε τον αντίπαλο και να τον κουράζουμε. Από εκεί και πέρα μέσα από την τακτική και το ομαδικό πνεύμα να κερδίζουμε τον αγώνα".

Τέλος, ο αθλητής της Ερμούπολης αναφέρθηκε και στον κόσμο που βρέθηκε στην εξέδρα της Α' κλειστής αίθουσας.

"Τα παιχνίδια αυτά είναι πάρα πολύ ωραία και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Είδε έναν ωραίο αγώνα, αφού και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν παράτησε καμία το παιχνίδι και ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος του. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια παιχνίδια και να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός".

"Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό"

Ο Τεχνικός της ομάδας του Άρη Γιώργος Αραβοσιτάς μίλησε μετά το τέλος του τοπικού ντέρμπι της Σύρου, για την ήττα της ομάδας του, αλλά και για το που κρίθηκε το παιχνίδι.

"Θα ήθελα να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί όλα έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς για εμάς έλειπε ένας παίκτης ο οποίος είναι σημαντικός για εμάς, καθώς θα ξεκούραζε κυρίως επιθετικά κάποιους παίκτες που τους έχουμε κλειδί για την επίθεσή μας. Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για εμάς, διότι είχαμε πάρα πολύ καιρό να αγωνισθούμε, καθώς είχαν αναβληθεί κάποια παιχνίδια και το πρόγραμμα της ΕΣΚ Κυκλάδων ήταν λίγο περίεργο, αν και δεν φταίει η Ένωση γι' αυτό. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα είμαστε πολλοί καλύτεροι".

Για τη συνέχεια μίλησε ο κ. Αραβοσιτάς μιας και το πρωτάθλημα διακόπτετε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

"Θα συνεχίσουμε από την πλευρά μας την προπόνησή μας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες που έχουμε ειδικά στην άμυνά μας. Τώρα, όσον αφορά το πρωτάθλημα τα δεδομένα με τα πλοία και τις γραμμές δεν είναι και οι ιδανικότερες συνθήκες , εύχομαι από τη νέα χρονιά τα πράγματα να είναι καλύτερα και να μην διακόπτονται οι αγώνες ώστε να βρούμε έναν ρυθμός γιατί κι εμείς δεν έχουμε ρυθμό σαν ομάδα ακόμη".

"Είμαστε ευχαριστημένοι για την προσπάθεια"

Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος παίκτης του Άρη Σύρου είπε για το ματς με την Ερμούπολη: "Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που στο τέλος έκριναν το παιχνίδι, αφού κάποια χαμένα ριμπάουντ, ένα λάθος και ένα χαμένο σουτ που αν έμπαινε θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Έτσι βέβαια είναι το μπάσκετ, εμείς σαν ομάδα προσπαθήσαμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την αρχή δεν είχαμε άγχος, μπήκαμε να ευχαριστηθούμε το ματς, καθώς δεν θα έπαιζε κάποιο ρόλο για τη συνέχεια, αφού δεν μένουν εκτός στόχων. Απλά αυτά τα παιχνίδια είναι καθαρά για το γόητρο μιας και είναι τοπικά ντέρμπι. Από την πλευρά μας πάντως είμαστε ευχαριστημένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και την εικόνα που δείξαμε σαν ομάδα, αφού ο κόσμος ευχαριστήθηκε το θέαμα και από τις δύο πλευρές".

Τέλος ο παίκτης του Άρη αναφέρθηκε για τη συνέχεια του πρωτάθλημα μετά την ήττα αυτή. "Συνεχίζουμε, προπονούμαστε, τα δίνουμε όλα στους αγώνες και κοιτάμε μπροστά. Σαν ομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο. Κάθε χρόνο είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες των Κυκλάδων, κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι βγει. Από την εικόνα που παρουσιάζουμε τα τελευταία χρόνια είμαστε ευχαριστημένοι. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί κι φέτος, θα πάμε στην τελική φάση και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

 

 

Ετικέτες: