Η ομάδα της Πάρου επικράτησε του Άρη Σύρου με 48-73 για το πρωτάθλημα των ανδρών

Ο Α.Ο. Πάρου νίκησε στην «πισίνα» του κλειστού

Σε πόλο παραλίγο να μετατραπεί το παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ του Άρη Σύρου και του Α.Ο. Πάρου για το πρωτάθλημα των ανδρών. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έβρεχε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με συνέπεια τα νερά να περνούν εντός της κλειστής αίθουσας από την προβληματική οροφή. Ένα πρόβλημα ετών παραμένει άλυτο για το Δήμο της Ερμούπολης. Καθώς οι μεσοβέζικες λύσεις από την πλευρά του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, αφού όποτε βρέχει το νερό περνά εντός της κλειστής αίθουσας. Το πρώτο και το βασικότερο είναι ότι εντός της αίθουσας είτε προπονούνται, είτε αγωνίζονται μικρά παιδιά. Το πόσο επικίνδυνο είναι να αγωνίζονται σε αυτό το «κατεστραμμένο» κλειστό παιδιά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε εμείς, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να παρακαλάμε να μην… βρέχει. Αλήθεια πότε περιμένουν οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε πλήρη επισκευή του συγκεκριμένου χώρου. Δεν μιλάμε για τον «σκοροφαγωμένο» εξωτερικό χώρο που έβγαλαν τους σοβάδες και άφησαν το κτήριο με τις μισοφαγωμένες κολώνες. Μιλάμε για τον εσωτερικό όπου περνούν νερά και το παρκέ γλιστρά. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν άμεσα κι αποτελεσματικά, να μην υπάρξει ούτε μέρα καθυστέρησης, γιατί πολύ απλά ήταν ένα πρόβλημα ετών που ταλανίζει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. Η εισροή υδάτων στην κλειστή αίθουσα δεν είναι τωρινό πρόβλημα και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν κι άλλα προβλήματα όπως στον αγωνιστικό χώρο όπου θα σηκωθεί το παρκέ το οποίο είναι καλής ποιότητας και όσοι δεν το γνωρίζουν κοστίζει ακριβά, αλλά και στο τέλος θα σαπίσει – είναι σε αρχικό στάδιο – το σιδερένιο «δημοσιογραφικό» θεωρείο. Αν δεν υπάρξει άμεσα λύση προχωράμε μαθηματικά σε κλείσιμο της αίθουσας γιατί θα είναι ένας ακόμη ακατάλληλος αθλητικός χώρος μετά τα Πευκάκια.

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι όπου κανονικά μ’ αυτό θα έπρεπε να ασχολούμαστε, γιατί τον πρώτο λόγο τον έχουν οι αθλητές. Η ομάδα της Πάρου «πέρασε» νικηφόρα από τη Σύρο καθώς επικράτησε του Άρη με 48-73. Οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν στο τέλος της πρώτη περιόδου πίσω στο σκορ με 13-11, στο δεύτερο δεκάλεπτο πάτησαν… γκάζι και όχι μόνο ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά, αλλά και ξέφυγαν με 10 πόντους. Οι Συριανοί δεν κατάφερε από εκεί και πέρα να ισορροπήσουν το ματς και έβλεπαν την διαφορά να αυξάνετε συνεχώς. Στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ουσιαστικά έκρινε και την υπόθεση νίκης, οι φιλοξενούμενοι έκλεισα την περίοδο με επιμέρους σκορ 9-21. Η τέταρτη και τελευταία περίοδο είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Παριανούς να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα.  

Τέλος, για το παιδικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο κλειστό της Τήνου, η ομάδα του Άρη Σύρου γνώρισε βαριά ήττα με 106-38 από τον Γ.Σ. Μυκόνου.

 

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Πάρου 48-73

Δεκάλεπτα: 13-11, 14-26, 9-21, 12-15

Άρης Σύρου: Πολίτης 4, Φωστέρης 2, Βαβίτσας 7, Γεωργαράς 9, Βασιλειάδης 6, Κουναλάκης 17, Καμπάνης 1, Αντωνίου 2, Ρούσσος, Ξαγοράρης, Χασιάλης, Φραγκάκης

ΑΟ Πάρου: Καλινάς 8, Μαυρομάτης 15, Καζακίδης 11, Βλάχος 12, Γκουρογιάννης 9, Φοινίνης 6, Σαρρής 14, Κίτα, Κούτρας, Σπανοπουλος

 

 

Η ομάδα της Τήνου επικράτησε με 68-63 της Ερμούπολης για το πρωτάθλημα των παίδων

 

 

Νίκη… ουσίας του Περιστεριώνα

 

Ο Περιστεριώνας ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με τον Α.Ο. Ερμούπολης, για το πρωτάθλημα των παίδων, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 68-63 της ομάδας του Ανδρέα Μαύρου.

Το παιχνίδι κατά τη μεγαλύτερη του διάρκεια ήταν… ντέρμπι με τους γηπεδούχους να παίρνουν μεγάλη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Ανδρέα Μαύρου… μπλόκαραν και δεν αντέδρασαν στην πίεση που τους ασκήθηκε από τους γηπεδούχους. Το 24-8 της τρίτης περιόδους ήταν κι αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ποια ομάδα θα πάρει τη νίκη. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Συριανοί αντέδρασαν πίεσαν για την ανατροπή, όμως οι Τηνιακοί άντεξαν και στο τέλος πήραν το ματς με πέντε πόντους διαφορά.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Συριανή ομάδα, η οποία ευελπιστεί στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου γύρου που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της, να κερδίσει και να καλύψει την διαφορά των πέντε πότων.   

ΤΑΚ Περιστεριώνας – Α.Ο. Ερμούπολης 68-63 (παίδων)

Δεκάλεπτα: 11-13, 17-16, 24-8, 16-26

Τ.Α.Κ. Περιστεριώνας (Βιδάλης Α.): Αντάλης Ν.,Μπινιάκου Μ.7(1), Παγανέλης Ν.15(1), Καμπέρι Ι.11(1), Χατζίρης Σ.,Σπεντζάρης Ι., Τριαντάφυλλος Ν.1, Βόινας Π.11, Μαρκουίζος Ν.9(2), Πετρόπουλος Γ.2, Βιδάλης Μ.8, Μελισσουργός Δ.4.

Α.Ο. Ερμούπολης (Μαύρος Α.): Μανανάς Χ.,Τάκος Δ.8(1), Σιγάλας Π.2,Σαμψωνίδης Ν.5, Λημναίος Α.9(3), Χαλαβαζής Ι., Τσιργής Α.10, Κρεατσούλας Α.15(3), Ευκαρπίδης Σ.,Τσιπολίτης Π.1, Ρούσσος Π., Λειβαδίτης Θ.13.