Στον όμιλο του Ναυπλίου ο Ν.Ο. Σύρου

Με τη συμμετοχή 28 συνολικά ομάδων θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο έχει αποκτήσει νέα μορφή μετά τη σύμπτυξη με την περσινή Γ’ Εθνική.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν έξι όμιλοι για την Α’ φάση, οι αγώνες των οποίων θα διεξαχθούν το τριήμερο 21-23 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα, θα αγωνιστούν το τριήμερο 5-7 Ιουλίου, αφού πρώτα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Στη συνέχεια οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην τελική φάση, που είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 19-21 Ιουλίου, με τις πέντε πρώτες ομάδες της κατάταξης να παίρνουν το εισιτήριο για την Α2 Εθνική κατηγορία.

Αναφορικά με την Γ’ Εθνική, από την οποία θα ανέβουν τέσσερις ομάδες και θα υποβιβαστούν δύο ομάδες, αυτές οι δύο ομάδες θα προκύψουν με την εξής διαδικασία.

Οι δύο τελευταίες ομάδες των έξι ομίλων της Α’ φάσης θα συνεχίσουν στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, το τριήμερο 5-7 Ιουλίου, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων και οι τελευταίες ομάδες αυτών θα υποβιβαστούν.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη περίοδο, το 2013-2014, η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών θα έχει συνολικά 25 ομάδες.

Η ομάδα του Ν.Ο. Σύρου έχει αρκετά δύσκολη αποστολή και θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να καταφέρει να παραμείνει στη Β' Εθνική. Η προετοιμασία της Συριανής ομάδας έχει ξεκινήσει, όμως θα πρέπει οι αθλητές του Ομίλου να δουλέψουν σκληρά, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να είναι έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Αναλυτικά οι όμιλοι της Α’ φάσης της Β’ Εθνικής κατηγορίας είναι οι εξής:

Α’ Όμιλος Αττικής: ΝΟ Ρεθύμνου, ΓΣ Περιστερίου, Μίλων, Ναυσίθοος Κέρκυρας, ΑΟ Πετρούπολης (προκρίνονται 3 ομάδες)
Β’ Όμιλος Αττικής: Νηρέας Χαλανδρίου, Ποσειδών Ιλισίων, ΝΟ Χαλκίδας, ΝΟ Μυτιλήνης, ΑΟ Βετεράνων (προκρίνονται 3 ομάδες)
Γ’ Όμιλος Αττικής: Ιωνικός Νίκαιας, ΝΟ Αγίου Νικολάου, Υδραϊκός, Άρης Κάμπου (προκρίνονται 2 ομάδες)
Όμιλος Βόλου: Νίκη Βόλου, ΝΟΒΑ, ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΚΟ Καρδίτσας, ΝΕ Λαμίας (προκρίνονται 3 ομάδες)
Όμιλος Θεσσαλονίκης: Άρης Θεσσαλονίκης, ΑΠΣ Οξυγόνο, Νηρέας Κατερίνης, Πανσερραϊκός, ΝΟ Καβάλας (προκρίνονται 3 ομάδες)
Όμιλος Ναυπλίου: ΝΟ Σύρου, ΝΟ Ναυπλίου, ΝΟ Καλαμάτας, Νηρέας Πατρών (προκρίνονται 2 ομάδες)

 

Ετικέτες: