1η προπονητική διημερίδα θαλάσσιου καγιάκ

Το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Μαϊου πραγματοποιήθηκε προπονητική διημερίδα από το τμήμα θαλασσίου καγιακ του Ν.Ο.Σύρου.

Η διαδρομή και το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε μετά απο κάποιες αλλαγές στο αρχικό πλάνο λόγω καιρού ήταν: Πρώτη ημέρα από το λιμάνι της Σύρου προς ακρ. Καλόγερα, Γαιδουρονήσι, Φηρό Λαγκόνι, Αζόλιμνο και επιστροφή πάλι στο Φηρό Λαγκόνι όπου έγινε και η διανυκτέρευση. Αναχώρηση της επόμενη για Γαιδουρονήσι και επιστροφή Ερμούπολη. Η ομάδα κάλυψε διαδρομή απόστασης 14 περίπου μιλίων με άνεμο δυτικο νοτιοδυτικό 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, η αναχώρηση έγινε το Σάββατο στις 11.00 το πρωί και τερματισμό είχε το Φηρό Λαγκόνι περί τις 18.00. Κατά τη διάρκεια του πλου, έγινε επιίκεψη σε δυο θαλάσσια σπήλαια και στο Κομμένο. Μεγαλύτερη συνεχής διάρκεια πλεύσης από Κομμένο περίπλους Γαιδουρονησιού σε 1 ώρα και 55 λεπτά. Από τις 22.00 εως τις 23.30 έγινε νυκτερινή πλεύση υπό το σεληνόφως προς Αζόλιμνο και επιστροφή. Αυτό βοήθησε στην καλύτερη εκπαίδευση και στην απόκτηση μεγαλύτερης εμπειρίας.

Την Κυριακή η ομάδα επισκέφθηκε τον ιστορικό φάρο του Γαιδουρονησιού. Επιστρέφοντας στο λιμάνι συναντήθηκαν με την “Ομάδα Αιγαίου” όπου τα φουσκωτά με τα πληρώματά τους προσέγγισαν το λιμάνι μας για ανάπαυση και κέρασμα στο Νεώσοικο δυο ωρών.

Στη διημερίδα δοκιμάσθηκαν τα όρια αντοχής των αθλητών μας στο καγιακ ,απεκτήθη εμπειρία πολύωρης πλεύσης με άνεμο και κυματισμό, νυκτερινής προσέγγισης σε ξηρά με κυματισμό και όλες οι πλεύσεις με διαφορετική γωνία ανέμου. Επίσης έγινε και θεωρία στοιχειώδους γνώσης αστροναυτιλίας.

Συμμετοχή 12 αθλητών και τεχνικές συμβουλές από την Πρωταθλήτρια κωπηλασίας κ. Α.Ροζή που συνόδευε την διημερίδα.

Πηγή: http://www.nosyrou.gr

 

Ετικέτες: