Ίδρυση “Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου”

Παρουσία εν πλω

Στόχος η ενημέρωση των μελών και των φίλων της θάλασσας

“Σάρκα και οστά” απέκτησε η επιθυμία κάποιων ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα και τα ταξίδια με ιδιωτικά σκάφη, μετά από την ίδρυση του “Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου” πριν από δύο μήνες.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει στόχο να ενώσει όλους εκείνους που είναι ιδιοκτήτες σκαφών και φουσκωτών και όχι μόνο, σε μία ομάδα ουσιαστικά, όπου κατά τις συναντήσεις της, τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν για τα κοινά ενδιαφέροντά τους και να διοργανώνουν πλήθος δράσεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με “φόντο” πάντοτε το θαλασσινό τοπίο.

Συστηματική ενασχόληση με το αγαπημένο χόμπι

Ειδικότερα, ο Όμιλος συστάθηκε πριν δύο μήνες και το μόνο που απομένει είναι να αποκτήσει επίσημα τη σφραγίδα του. Τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου ανέρχονται στα 25 και είναι ιδιοκτήτες φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας εκδηλώνεται καθημερινά ενδιαφέρον ακόμη και από άλλα νησιά.

Σκοπός του Ομίλου είναι να συστήσουν τον θαλάσσιο κόσμο στα μέλη αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία, προκειμένου αυτός να διατηρηθεί. Εκτός από τα μικρά ταξίδια που έχουν σκοπό να διοργανώνουν τα μέλη, έμφαση θα δώσουν και στην επιστημονική και τεχνική ενημέρωσή τους όσον αφορά στη ναυτική τέχνη, σε μαθήματα ναυαγοσωστικής αλλά και στον καθαρισμό των ακτών και κυρίως στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ τους, κάτι που κρίνεται αναγκαίο όταν βρίσκονται εν πλω τα σκάφη και τα φουσκωτά.

Ο Όμιλος δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες σκαφών αλλά απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους της θάλασσας. Τα μέλη αναγνωρίζουν τη δεινή οικονομική περίοδο που διανύει ο τόπος και οι πολίτες και επιθυμούν στο Σύλλογο να εγγραφούν ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα απόκτησης σκάφους. Μοναδική προϋπόθεση για την εγγραφή τους είναι να αγαπούν το συγκεκριμένο “χόμπι” όπως συνηθίζουν τα παρόντα μέλη να το αποκαλούν.

“Ανοικτό” κάλεσμα

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα μέλη δίνουν ραντεβού κάθε Δευτέρα και συνομιλούν για τα θέματα που επιθυμούν να προγραμματίσουν και έχουν στο πλάνο να πράξουν στο άμεσο μέλλον.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου έχει αναδειχθεί και αποτελείται από τον πρόεδρο, Τάσο Ζανίκο, τον αντιπρόεδρο Γουλιέλμο Πρίντεζη, τον γραμματέα, Παναγιώτη Θαλασσινό, τον έφορο Γιώργο Ρούσσο και τον ταμία, Μανώλη Εξελζέ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενημερωθούν και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 693 79 96 410 και 693 71 83 665 ή να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση oftssyrou@gmail.com.