Το “Hellenic Match Racing Tour” στην Άνδρο

“Μάχες” με τα κύματα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο δεύτερος ο αγώνας του “Hellenic Match Racing Tour”, που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο. Οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις μεταξύ των σκαφών, αφού στους αγώνες πήραν μέρος οι καλύτερες ομάδες. Να σημειώσουμε πως ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στην Πάρο πριν από λίγο καιρό.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, την 3η και πιο καθοριστική ημέρα του “Hellenic Match Racing Tour” της Άνδρου ξεκίνησε δυνατά, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελευταία μονομαχία των προ-ημιτελικών ανάμεσα στις ομάδες του Ιάσονα Σπανομανώλη και του Θεόδωρου Τσουλφά.

Οι δυο ομάδες που είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό της Πάρου, αυτή τη φορά μονομαχούσαν για μια θέση στα ημιτελικά. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1 μετά το τέλος της 2ης ημέρας και έτσι η ομάδα που θα σημείωνε τη νίκη θα περνούσε στα ημιτελικά. Τελικά, ύστερα από μια σκληρή αναμέτρηση η ομάδα “Ursa Minor” του Σπανομανώλη ήταν αυτή που συμπλήρωσε την τετράδα των ημιτελικών, κερδίζοντας το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πάρου.

Στα ημιτελικά που ακολούθησαν αμέσως μετά, η 1η ομάδα της κατάταξης – “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη – είχε το προνόμιο να διαλέξει τον αντίπαλο με τον οποίο θα μονομαχούσε με στόχο τις 2 νίκες και την είσοδο στον μεγάλο τελικό. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης στην Πάρο, η ομάδα του Στρατή Ανδρεάδη επέλεξε να αναμετρηθεί με την ομάδα του Ιάσονα Σπανομανώλη με στόχο να την αποκλείσει από τον μεγάλο τελικό ώστε να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά τους στο πρωτάθλημα του HMRT που περιλαμβάνει τρεις σταθμούς (Πάρος, Άνδρος, Αθήνα). Έτσι, το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, που προέκυψε αυτόματα, ήταν οι ομάδες του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου “ Hellenic Police” και του Παναγιώτη Μάντη “VMG Team”.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης) vs Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)
Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος) vs VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)
*στους τελικούς προκρίθηκε η ομάδα που σημείωσε 2 νίκες

Μετά τις πρώτες κούρσες οι ομάδες των Ανδρεάδη και Μάντη τέθηκαν επικεφαλής σημειώνοντας την πρώτη νίκη έναντι των αντιπάλων τους. Στον αγώνα που ακολούθησε η ένταση ανέβηκε καθώς οι ομάδες “Ursa Minor” και “Hellenic Police” δεν είχαν περιθώρια λάθους αφού ενδεχόμενη ήττα τους άφηνε εκτός τελικού. Οι Ανδρεάδης και Μάντης όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να επαναλάβουν τα λάθη της Πάρου όπου και οι δυο έχασαν την είσοδο στον τελικό την τελευταία στιγμή. Έτσι, ακολουθώντας σωστή τακτική σημείωσαν και τη δεύτερη νίκη που απαιτούνταν εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ενώ οι ομάδες του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου και Ιάσονα Σπανομανώλη θα έπαιζαν τα τελευταία τους χαρτιά στον μικρό τελικό διεκδικώντας την τρίτη θέση.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης) vs VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)

0 - 3

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος) vs Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)

0 - 3

Στον μεγάλο τελικό η ομάδα “VMG Team” του Παναγιώτη Μάντη ξεκίνησε εξαιρετικά σημειώνοντας 2 συνεχόμενες νίκες αναγκάζοντας την ομάδα “Dark ‘n Stormy” να σημειώσει τις πρώτες ήττες στη διοργάνωση. Ιδανικό ξεκίνημα και για τον Ιάσονα Σπανομανώλη που με το ίδιο σκορ 2-0 ήθελε μόνο μια νίκη έναντι του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου για να βρεθεί στην 3η θέση της διοργάνωσης. Τελικά, ο μεγάλος και ο μικρός τελικός έληξαν με το ίδιο σκορ 3-0 βρίσκοντας την ομάδα “VMG Team” του παγκόσμιου πρωταθλητή να πανηγυρίζει τη νίκη στον αγώνα της Άνδρου. Ο Στρατής Ανδρεάδης και η ομάδα του δεν κατάφεραν να κρατήσουν την εξαιρετική τους απόδοση με μικρά λάθη να τους οδηγούν στη 2η θέση, ενώ ο Ιάσονας Σπανομανώλης και η “Ursa Minor” ανεβάζοντας απόδοση βρέθηκαν στην τρίτη θέση. Χαμένος της τελικής φάσης ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια παρά την πολύ καλή εμφάνιση.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

1. VMG TEAM - Παναγιώτης Μάντης

2. DARK ‘N STORMY - Στρατής Ανδρεάδης

3. URSA MINOR - Ιάσονας Σπανομανώλης

4. HELLENIC POLICE - Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος

Ο μεγάλος τελικός της τελευταίας φάσης του “Hellenic Match Racing Tour” θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους να δίνουν ακόμη μια φορά το παρόν.

Η Άνδρος φιλοξένησε το “Hellenic Match Racing Tour” χάρη στην πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ο οποίος, από τότε που ιδρύθηκε το 1957, έχει οργανώσει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1967.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία SETEL HELLAS (η κορυφαία Ελληνική εταιρία διεθνούς βεληνεκούς στην εφαρμογή λύσεων και καινοτόμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη ναυτιλία), ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη από την Golden Star Ferries και την CMP Hellas - αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των ναυτικών χρωμάτων Chugoku.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια πρωτοβουλία της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Ετικέτες: