Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης 2014

Μία ξεχωριστή εμπειρία

  • Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2014 - 06:07
  • /   Eνημέρωση: 26 Νοε. 2014 - 7:23
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Συμμετοχή στον 12ο Χειμερινό διάπλου της Βουλιαγμένης είχε ο παλαίμαχος κολυμβητής Μάρκος Ξαγοράρη, ο οποίος πήρε μέρος στον αγώνα των 1000 μέτρων χωρίς στολή, λαμβάνοντας μάλιστα μία από τις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης στην ηλικιακή κατηγορία 45-60 ανδρών. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Λαιμός, της Βουλιαγμένης. 

Ήταν μία πολύ προσεγμένη διοργάνωση, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές και παραλίες της Αττικής, όπου ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης και η XTERRA έδωσαν την ευκαιρία σε περίπου 400 άτομα κάθε ηλικίας, φύλου αλλά και ΑΜΕΑ να κολυμπήσουν στα παγωμένα νερά και να αθληθούν με έναν ξεχωριστό τρόπο, γεμίζοντας με κέφι ζωντάνια αλλά και ελπίδα για ανάλογη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του Λαιμού. Η συμμετοχή του πρώην υδατοσφαιριστή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, πέραν του δικού του στόχου να συμμετάσχει στον εν λόγω αγώνα ως χειμερινός κολυμβητής, έγινε με σκοπό να αποκτήσει ο ίδιος εμπειρία και γνώση προκειμένου στο άμεσο μέλλον να βοηθήσει στην διοργάνωση αγώνων παρόμοιου τύπου για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού της Σύρου, πέραν του αθλητικού τομέα. 

Όπως μας δήλωσε ο ίδιος αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο κατά την διάρκεια των αγώνων και ιδιαίτερα στον τερματισμό, ήταν η συμμετοχή ατόμων μικρής ηλικίας, αφού συμμετείχαν παιδιά από 9 ετών, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτό για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα καταχειροκροτούμενοι. 

Επίσης, υπήρχαν πολλοί υπερήλικες συμμετέχοντες που έδωσαν το δικό τους παράδειγμα και πέρασαν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και ειδικά αυτή η ιδιαίτερη μορφή του – χειμερινή κολύμβηση - δίνει την δυνατότητα να ζήσει κανείς περισσότερες και μοναδικές εμπειρίες όταν πραγματικά έχει πάθος και θέληση. Είναι βέβαιο ότι κάτι ανάλογο μπορεί να πραγματοποιηθεί και στη Σύρο που διαθέτει παραλίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν αγώνες τέτοιου τύπου. Υποστηριχτές στην προσπάθεια του Μάρκου ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, το Plaza coffee and croissant, καθώς και τα μαγιό El Cuervo.

<