Ο Α.Ο. Σύρου επικράτησε με 6-1 Στενής Τήνου στο τελευταίο του παιχνίδι γι' αυτήν την σεζόν...

Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο

Ο Α.Ο. Σύρου στο τελευταίο του παιχνίδι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση και εύκολα επικράτησε 6-1 της Στενής Τήνου στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Οι Συριανοί ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και δίκαια έφτασαν στη νίκη και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, μια χρονιά που ουσιαστικά ήταν “δοκιμαστική” ή “προσαρμογής”, αφού ο Α.Ο. Σύρου επαναδραστηριοποιήθηκε έπειτα από 9 χρόνια και επέστρεψε στα Κυκλαδίτικα γήπεδα. Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση, αφού διέθετε το έμψυχο δυναμικό και θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη και στην πρώτη και να πάει αυτή στα μπαράζ. Βέβαια, στο πρωτάθλημα δεν παίζεις μόνος σου, καθώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες και για να είσαι ο καλύτερος θα πρέπει να έχεις μια σταθερή χρονιά. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα στον εφετινό Α.Ο. Σύρου, αφού δεν είχε σταθερή απόδοση και έχασε βαθμούς από ομάδες που ήταν χαμηλότερα στη βαθμολογία. Το ιστορικό σωματείου της Σύρου, ουσιαστικά την πρώτη θέση του ομίλου την έχασε στα παιχνίδι με τον Αστέρα (1-1) στο γήπεδο της Ερμούπολης και με την Στενή (3-1 ήττα) στην Τήνο. Στα παιχνίδια με την Μύκονο, η ομάδα του Χρήστου Πελέκη είχε μία νίκη και μία ήττα και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα περνούσε αυτή, αφού στη Σύρο, επικράτησε με 1-0, ενώ στην Μύκονο ηττήθηκε με 2-1.

Τώρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης το σκορ τα λέει από μόνο του όλα, όμως, θα σταθούμε στην πολύ καλή εμφάνιση των Mumbarak, Abdul και Kourouma. Οι τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν τους Συριανούς την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ήδη η διοίκηση σκέφτεται να τους ανανεώσει το συμβόλαιο.

Οι καλύτερες στιγμές

Στο 14' ο Πρίντεζης προσπάθησε να νικήσει με σουτ τον Ν. Φώσκολο, όμως ο τερματοφύλακας με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 15' άουτ πέρασε η κεφαλιά του Mumbarak.

Στο 17' ο Abdul ξέφυγε με ωραία κίνηση από τους αντιπάλους του και με σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Συριανής ομάδας.

Στο 28' ο Πρίντεζης με πλασέ, έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζώρτζη, έκανε το 2-0 για τον Α.Ο. Σύρου.

Στο 29' ο Πρίντεζης βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα λεπτό απέναντι στον Ν. Φώσκολο, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Στενής Τήνου.

Στο 30' άουτ πέρασε το σουτ του Mumbarak.

Στο 35' ο Μ. Ζαλώνης δεν έδιωξε τη μπάλα, από τη σέντρα από τα αριστερά του Βαβουράκη, αφού λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 36' Πρίντζης, Mumbarak και Abdul συνεργάστηκαν πολύ ωραία έξω από την περιοχή και ο τελευταίος με σουτ προσπάθησε να κάνει το 3-0, όμως ο Ν. Ζαλώνης με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 38' ο Abdul έπεσε μέσα στην περιοχή έπειτα από τράβηγμα αμυντικού, όμως ο Νίκος Μαραγκός διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 45' στα χέρια του Κρητικού κατέληξε η μπάλα έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ι. Φώσκολου.

Οι δύο ομάδες στην επανάληψη πρόσφεραν ακόμη πλουσιότερο θέαμα στους 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου, για να παρακολουθήσουν ζωντανά την αναμέτρηση μεταξύ του Α.Ο. Σύρο και της Στενής Τήνου.

Στο 48' ο Abdul βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με σουτ προσπάθησε να πετύχει ακόμη ένα γκολ για την ομάδα του, όμως η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού κι έτσι η Στενή δεν δέχθηκε το τρίτο τέρμα.

Στο 51' ο Πρίντεζης με πλασέ έπειτα την κάθετη πάσα του Μαραγκού πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και τρίτο για την ομάδα του (3-0).

Στο 52' άουτ πέρασε το σουτ του Mumbarak έπειτα την πάσα του Πρίντεζη.

Στο 53' ο Ι. Ζαλώνη έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρητικού.

Στο 54' αυτή τη φορά δοκάρι είχε η γηπεδούχος ομάδα με το σουτ του Mumbarak. Στη συνέχεια της φάσης ο Δημόπουλος βρήκε τον Abdul σε καλή θέση μέσα στην μικρή περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έδιωξε τη μπάλα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Στο 58' ο Αλιφραγκής με πλασέ έπειτα την ασίστ του Πρίντεζη διαμόρφωσε το 4-0.

Στο 60' ο Νίκος Μαραγκής έδειξε την “άσπρη βούλα” στην ανατροπή του Γ. Φώσκολου, από τον Κόκκαλη μέσα στην περιοχή.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ι. Ζαλώνης, όμως ο Κρητικός έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε το πέναλτι.

Στο 69' ο Ι. Ζαλώνης με πλασέ έπειτα το λάθος του Μαραγκού μείωσε σε 4-1.

Στο 70' ο Mumbarak επιχείρησε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ν. Φώσκολου.

Στο 74' ο Ι. Φώσκολος στάθηκε άτυχος στο σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, καθώς είδε για δεύτερη φορά να σταματά η μπάλα στο δοκάρι του Κρητικού.

Στο 88' ο Abdul με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 5-1.

Ο Abdul στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σημείωσε το τρίτο του προσωπικό τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 6-1 για τον Α.Ο. Σύρου.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ: Κρητικός, Δημόπουλος (65' Βαμβακούσης), Βαβουράκης, Κόκκαλης, Μαραγκός, Mumbarak (71' Πλυτάς), Αλιφραγκής, Τζώρτζης, Abdul, Kourouma, Πρίντεζης (73' Σούρλας).

ΣΤΕΝΗ ΤΗΝΟΥ: Ν. Φώσκολος, Μυκονιάτης (46' Α. Παλαμάρης,), Μ. Ζαλώνης, Μάριος Ζαλώνης, Μάρκος Ζαλώνης, Γ. Φώσκολος, Ι. Φώσκολος, Σ. Φώσκολος, Μ. Δελατόλας (71' Ι. Λειβαδάρης), Ι. Ζαλώνης, Τζες (46' Απέργης).