Ο Χρήστος Πελέκης αποτελεί παρελθόν από τον Α.Ο. Σύρου, έπειτα την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου

Αναζητείται η καλύτερη λύση

Υπάρχουν έντονες φήμες για τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

Ο Χρήστος Πελέκης μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Ο. Σύρου προχθές το βράδυ, αποτελεί παρελθόν από το ιστορικό σωματείο.

Το “διαζύγιο” μεταξύ των δύο πλευρών ήρθε σε μία εποχή που κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη. Μπορεί να υπήρχαν “ψίθυροι” το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αποχώρηση του κ. Πελέκη από τον Α.Ο. Σύρου, όμως ο πρόεδρος του Συλλόγου, έδειχνε να εμπιστεύεται τον Συριανό τεχνικό. Η απόφαση αυτή ίσως κάποιους να τους εξέπληξε, αλλά και σε άλλους να φάνηκε ως μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας χρεώθηκε όπως φαίνεται τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου και μάλιστα με βαριά ήττα από τη Μύκονο (1-4), αλλά και τη μη συμμετοχή στα μπαράζ του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε ο Α.Ο. Σύρου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου.

Το βασικό όμως για πολλούς δεν ήταν ο αποκλεισμός ή ότι δεν κατάφερε να περάσει στα μπαράζ, αλλά το γεγονός ότι σε κανένα παιχνίδι που έδωσε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν παρουσίασε καλή εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πλέον, ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Γιώργος Φώσκολος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα του προπονητή και η επιλογή θα είναι δική του. Οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί, όμως ο κ. Φώσκολος καλείται να επιλέξει την καλύτερη, για το καλό του συλλόγου. Φήμες αναφέρουν ότι ο προπονητής που θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του ιστορικού σωματείου δεν θα είναι από τη Σύρο, αλλά ίσως και να μην είναι Έλληνας. Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, της Ξάνθης, αλλά κι άλλων Ελληνικών ομάδων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα υπόψιν του προέδρου και είναι αυτός που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Α.Ο. Σύρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διαζυγίου μεταξύ των δύο πλευρών

“Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Α.Ο.ΣΥΡΟΥ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013 αποφασίσθει η λύση της συνεργασίας μας με τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας μας κ. Χρήστο Πελέκη.
Από σήμερα 8/4/2013 βρισκόμαστε σε αναζήτηση νέου προπονητή.
Το θέμα αναζήτησης νέου προπονητή που θα οδηγήσει τεχνικά την ομάδα μας τη νέα Αγωνιστική περίοδο 2013-2014, το χειρίζεται με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος της ομάδας μας κ. Γιώργος Φώσκολος.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Πελέκη για την μέχρι τώρα συνεργασία του με την ομάδα μας και του ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία σε κάθε νέο του προπονητικό βήμα”.