Μύκονος και Παμμηλιακός θέλουν μόνο νίκη στον τελικό του πρωταθλήματος για να κατακτήσουν τον τίτλο

Δεν υπάρχει πλεονέκτημα

Μύκονος και Παμμηλιακός έχουν από έξι βαθμούς και το ερχόμενο Σάββατο στις 18:00, στο γήπεδο της Παροικιάς θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους, για την ανάδειξη του πρωταθλητής. Πρωταθλητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα επικρατήσει στο παιχνίδι, καθώς η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣ Κυκλάδων, αναφέρει πως πρώτο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή, είναι η βαθμολογική κατάταξη, κάτι που ισχύει στην περίπτωση που στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, αναδειχθεί κάποιος νικητής. Έτσι, αυτός που θα πάρει τους τρεις βαθμούς θα στεφθεί αυτομάτως πρωταθλητής.

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει ισοβαθμίας, όπου αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα εδώ αλλάζουν. Η ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ θα σημαίνει ότι θα έχουμε ισοβαθμία στην κορυφή, αφού και οι δύο ομάδες έχουν από έξι βαθμούς. Έτσι, αν το παιχνίδι λήξη ισόπαλο, τότε, θα υπάρξει εκ νέου παιχνίδι μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων. Αν και πάλι έρθουν ισόπαλες τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι.

Επαναλαμβάνουμε στο παιχνίδι του Σαββάτου, αν οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες θα υπάρξει νέος ορισμός και αν και πάλι υπάρξει ισοπαλία τότε θα έχουμε παράταση και πέναλτι.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων και τη κατακύρωση της βαθμολογίας, στους (3) τρεις ομίλους οι πρώτοι της βαθμολογίας με τον καλύτερο δεύτερο, σύνολο ομάδων (4) τέσσερεις, αγωνίζονται μεταξύ των σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη έδρα με βαθμολογία. Ο πρώτος της βαθμολογίας των αγώνων αυτών είναι ο πρωταθλητής Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων περιόδου 2012-2013.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας (2) δύο ή περισσοτέρων ομάδων στην πρώτη θέση για την τελική κατάταξη των ομάδων αυτών λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα των μεταξύ των αγώνων. Αν και πάλι δεν υπερτερεί κάποια ομάδα, ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με αγώνα μπαράζ.

Ο καλύτερος δεύτερος αναδεικνύεται με τα παρακάτω κριτήρια .

α) Από το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν οι (3) δεύτεροι, αφαιρούνται οι βαθμοί που πήραν από την 8η ομάδα του ομίλου που συμμετείχαν, καθώς επίσης τα τέρματα που σημείωσαν και δέχθηκαν στους αγώνες με αυτή την ομάδα.

β) Η διαφορά των τερμάτων (ενεργητικό – παθητικό).

γ) Η καλύτερη επίθεση.

δ) Εάν μετά από αυτά δεν προκύπτει καλύτερος δεύτερος, αυτός αναδεικνύεται με αγώνα μπαράζ.

Οι αγώνες μπαράζ διεξάγονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κ.Α.Π.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Το πρωτάθλημα την περίοδο 2013-2014 θα διεξαχθεί σε μια κατηγορία (Α) με ομίλους.