Τίποτα δεν έχει χαθεί για την Μύκονο, αν και ηττήθηκε στη Χίο από τον Κανάρη Νενητών με 2-0

Υπάρχουν ακόμη ελπίδες

Η Μύκονος μπορεί να έχασε την Κυριακή στη Χίο, από τον Κανάρη, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πτοηθεί, απ' αυτήν την εξέλιξη και να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρσι τον Αύγουστο. Μπορεί με την ήττα αυτή να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, όμως, ελπίδες υπάρχουν και έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση. Αρχικά θα πρέπει να επικρατήσει αύριο στη Μυτιλήνη επί της Αναγέννησης Γέρας, ώστε να εξακολουθήσει να έχει ελπίδες για άνοδος στην Γ' κατηγορία και στη συνέχεια να επιβληθεί με σκορ μεγαλύτερου του 2-0, στο γήπεδο του Κόρφου επί του Κανάρη. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο τεχνικός της ομάδας, Θεόφιλος Παχατουρίδης, που μετά το τέλος του αγώνα με τον Κανάρη, επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του ενόψει της αναμέτρησης με την Αναγέννηση αύριο στη Μυτιλήνη.

“Το παιχνίδι κρίθηκε στο... πάθος”

Ο τεχνικός της Μυκόνου Θεόφιλος Παχατουρίδης μίλησε για το παιχνίδι και την ήττα της ομάδας του.

“Το παιχνίδι κρίθηκε αποκλειστικά από το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Κανάρη, έπαιξαν με πολύ δύναμη και φάνηκε ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Δείξανε για εμένα ότι η πίστη είναι πιο δυνατή από την φωτιά!. Κερδίσανε μια ομάδα σαν την Μύκονο, που ήταν πιο ποιοτική αλλά δεν αρκούσε αυτό, για εμάς για να πάρουμε τη νίκη, αφού σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, χρειάζονταν πιο δύναμη και πάθος”.

Παραδέχτηκε ότι έχασαν οι παίκτες του, όλες τις προσωπικές μονομαχίες, κάτι που μέτρησε στο τελικό αποτέλεσμα. “Μας πήραν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη ημέρα, μετά από πολύ καιρό. Στην πιο ακατάλληλη στιγμή, σε έναν αγώνα που έπρεπε να δείξουμε άλλο πρόσωπο”.

Στη Μύκονο γυρίζουν αμέσως σελίδα, κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο έμπειρος τεχνικός, στην ομιλία που είχε με τους ποδοσφαιριστές του, αφού μπροστά τους, υπάρχει το παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης στην Μυτιλήνη με την Αναγέννηση Γέρας, όπου παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αν θέλουν να είναι στο κόλπο της ανόδου. “Σίγουρα μετά τη νίκη εδώ στη Χίο, ο Κανάρης έχει το πάνω χέρι. Εμείς πάμε στην Μυτιλήνη, να παίξουμε έναν τελικό, αν θέλουμε να έχουμε αξιώσεις για την Γ΄ Κατηγορία. Συνεπάγεται ότι με νίκη δική μας, είναι στα πόδια μας, η άνοδος μέσα στην Μύκονο, στο παιχνίδι με τον Κανάρη”.

Πάντως η Κυκλαδίτικη ομάδα, έχει παράπονα από τα σφυρίγματα του Μιχαηλίδη από την Βοιωτία, με τον κ. Παχατουρίδη, να σημειώνει: “Έχουμε παράπονα από την διαιτησία. Μας κιτρίνισε αρκετούς παίκτες χωρίς λόγο. Επίσης δεν μας έδωσε πέναλτι στο 20'”.

Θετική εντύπωση τέλος, έκανε στους ιθύνοντες της Μυκόνου, η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο των Νενήτων, με τον Θεόφιλο Παχατουρίδη, να λέει: “Συγχαρητήρια στους φιλάθλους του Κανάρη, για την άψογη συμπεριφορά τους. Πολύ θετικό ότι είναι κοντά στην ομάδα. Ευχαριστούμε και την διοίκηση του Κανάρη, για την άψογη φιλοξενία. Θα ανταποδώσουμε στο παιχνίδι του 2ου γύρου”.

“Έχουμε το ψυχολογικό πλεονέκτημα”

“Ήταν μια προσπάθεια, ψυχωμένη, με πάθος, θέληση, διάθεση, πείσμα, που κάλυψε την κόπωση που υπήρξε από το προηγούμενο παιχνίδι και ενδεχόμενος και την έλλειψη συγκέντρωσης που υπάρχει όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια εντός έδρας”, ανέφερε ο τεχνικός των πρωταθλητών Χίου, Δημοσθένης Κάβουρας.

Για το παιχνίδι ο κ. Κάβουρας είπε: “Κατά διαστήματα και μέχρι το 25', δεν είμαστε καλά συγκεντρωμένοι όπως έπρεπε. Μας δυσκόλεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή, όταν έφταναν κάποιες στιγμές με ευκολία, οι παίκτες της Μυκόνου. Μετά το 30΄ όμως, ανεβήκαμε και βγάλαμε ευκαιρίες, πετύχαμε το γκολ σε καθοριστικό σημείο και έτσι ανέβηκε κι άλλο η απόδοση μας. Αντίθετα ο ρυθμός της Μυκόνου, έπεφτε. Κάποιες στιγμές είχαμε κενά στα μαρκαρίσματα, η πίεση στην πρώτη μπαλιά δεν ήταν σωστή, όταν πέρναγε η μπάλα, δεν είχαμε καλό συγχρονισμό, αλλά αυτό ήταν λόγω του άγχους, το οποίο μετά το γκολ, το αποβάλαμε. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20 λεπτά, στα προσωπικά μαρκαρίσματα οι παίκτες μου, επικράτησαν. Έτσι ελέγχαμε το παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πιεστήκαμε πάλι, με την Μύκονο να κάνει μια καλή φάση, αλλά φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο”.

Ο Κανάρης μετά το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου αήττητος, έχοντας 9 βαθμούς. Ο τεχνικός της ομάδας της Χίου, όμως, κρατά χαμηλούς τόνους και προσπαθεί να συγκρατήσει του παίκτες του, ώστε αυτό να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ, στο δεύτερο γύρο.

Για το αν η ομάδα του βρίσκεται κοντά στο όνειρο της ανόδου, ο τεχνικός της ομάδας της Χίου είπε: “Όχι ακόμη. Δεν θα το έλεγα, είναι όλα ανοιχτά. Και οι τρεις ομάδες είναι στο κόλπο. Εμείς απλά έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, που δεν λέει όμως κάτι. Τα παιχνίδια αυτά είναι οριακά, τα κερδίζεις στις λεπτομέρειες και με υπερπροσπάθεια. Συνεχίζουμε προσγειωμένοι και πρέπει να είμαστε εξίσου προσεκτικοί και στη συνέχεια. Συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αφού την Κυριακή υποδεχόμαστε την Αναγέννηση, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολύ την τελική μας προσπάθεια”.

Ετικέτες: