Τέλος Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι όμιλοι της νέας Γ' Εθνικής κατηγορίας, έπειτα την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής

Όλες οι ομάδες της Γ' Εθνικής

Όπως είναι γνωστό τη νέα αγωνιστική περίοδο η Γ' και Δ' Εθνική θα ενοποιηθούν και θα δημιουργήσουν τη νέα Γ' Εθνική, η οποία θα είναι ερασιτεχνική και θα είναι χωρισμένοι σε έξι ομίλους.

Οι διαδικασίες των αγώνων μπαράζ των Ενώσεων έχουν ολοκληρωθεί και σιγά – σιγά, θα σχηματιστούν οι όμιλοι. Βέβαια σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο πρόεδρος της επιτροπής του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος και πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος, οι όμιλοι της Football League 2 για την επόμενη σεζόν θα είναι έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου.

Το μεγαλύτερο όνομα της νέας κατηγορίας σίγουρα είναι αυτό της ΑΕΚ, η οποία θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ώστε να φύγουν από πάνω της τα χρέη προς το Δημόσιο.

Επίσης, στην κατηγορία θα υπάρχουν μέρος κι άλλες ιστορικές ομάδες της Ελλάδος όπως είναι το Αιγάλεω, ο Ιωνικός, η Προοδευτική, η Πρέβεζα, η Καστοριά, η Λαμία, η Δόξα Βύρωνα, ο Ηλυσιακός, η Καλαμάτα, ο Παναρκαδικός και πολλές άλλες.

Από τις Επαγγελματικές κατηγορίες δηλαδή την SuperLeague, της FootballLeague και FootballLeague 2, θα είναι οι ομάδες της ΑΕΚ, ο Θρασύβουλος, η Αναγέννηση Επανομής, η Προοδευτική, ο Κεραυνός Γλυφάδας, ο Πανηλειακός, ο Ρούβας, η Κόρινθος, η Καλαμάτα, ο Εθνικός Αστέρας, ο Βατανιακός, ο Οδυσσέας Κορδελιού, η Ζάκυνθος, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, η Δόξα Κρανούλας, ο Τηλυκράτης Λευκάδας και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Τέλος, σε έναν από τους ομίλους που θα σχηματιστούν θα είναι μέσα και ο Πανναξιακός με τη Μύκονο. Οι Κυκλαδίτικες ομάδες θα πρέπει να εύχονται να βρεθούν αντίπαλοι με τους συλλόγους από τον Πειραιά, καθώς θα είναι πιο βατοί και θα μπορούν να διεκδικήσουν πιο εύκολα, την παραμονή στην κατηγορία. Στον όμιλο της Αθήνα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, καθώς θα πρέπει να ανταγωνιστούν ιστορικά ονόματα, αλλά και ομάδες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθούν οι ομάδες των Κυκλάδων, καθώς ακόμη όλα είναι ανοικτά. Μύκονος και Πανναξιακός, δεν θα πρέπει να περιμένουν να μάθουν σε ποιον όμιλο θα είναι για να προχωρήσουν σε μεταγραφές, αλλά ο σχεδιασμό των ομάδων του Νομού, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Η Μύκονος αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με την ομάδα της Νάξου, όπου εκεί έχουν δρομολογηθεί η εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Σε αντίθεση με την Μύκονο που υπάρχει εκλεγμένο διοικητικό Συμβούλιο και ο προγραμματισμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Αυτό είπε μάλιστα χθες και ο τεχνικός της Μυκόνου Θεόφιλος Παχατουρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Κοινή Γνώμη”. Ότι μετά τους πανηγυρισμούς, οι διοικούντες της ομάδες θα κάτσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Από την Δʼ Εθνική θα εισχωρήσουν στη Νέα Γʼ Εθνική οι πιο κάτω ομάδες οι οποίες είναι:

1ος όμιλος: Άρης Ακροπόταμου, Δόξα Πετρούσας, Έβρος Σουφλίου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου.

2ος όμιλος: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Διγενής Λακκώματος, Εθνικός Ν. Αγιονερίου, Κιλκισιακός.

3ος όμιλος: Κοζάνη, Νάουσα, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια Ημαθίας, ΑΜΕΣ Αχιλλέας, Κάστωρ ΑΟ, Πυρσός Γρεβενών.

4ος όμιλος: Λαμία, ΑΟ Καρδίτσας, Δωτιέας Αγιάς, Αχιλλέας Δομοκού, Πυργετός, Ρήγας Φεραίος, Αμπελωνιακός.

5ος όμιλος: Μεσολόγγι, Όλυμπος Κέρκυρας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Άρης Αιτωλικού, Τρίκαλα, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Αετός Διασέλλου.

6ος όμιλος: ΠΦΟ Πανόπουλου, Ατρόμητος Λάππα, Παναρκαδικός, Εθνικός Σαγέικων, Δόξα Νέας Μανολάδας, Αχαϊκή.

7ος όμιλος: Ένωση Ερμιονίδας, Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός, Παναργειακός, Χαλκίδα, Πανναυπλιακός, Πέλοπας Κιάτου.

8ος όμιλος: Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, Περιστέρι.

9ος όμιλος: Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Πανναξιακός, Περαμαϊκός, Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου.

10ος όμιλος: Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Κισσαμικός.

“Η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου”

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος μίλησε για τη νέα Γ' Εθνική και τον τρόπο που θα καταρτιστούν οι όμιλοι.

“Οι όμιλοι θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ. Μπορεί και τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμοι. Αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει λογικά το πρωτάθλημα. Με τον Βορρά δεν υπάρχει πρόβλημα στον καταρτισμό των ομίλων. Αλλά με τον Νότο υπάρχει πρόβλημα κι αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό, καθώς, τα νησιά και η Κρήτη έχουν πολλές ομάδες. Έχει συνολικά το λεκανοπέδιο της Αττικής 22 ομάδες. Σίγουρα πρέπει να σκεφτόμαστε και τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ομάδες, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Θα βρούμε την καλύτερη συνισταμένη για να συγκροτηθούν οι όμιλοι. Οδεύουμε προς τον μονόδρομο να υπάρχει ένα πάντρεμα ομάδων της Αττικής με τις ομάδες των νησιών και της Κρήτης. Το πιο ισόνομο και ξεκάθαρο είναι να γίνει κλήρωση”, αυτά είπε για τον καταρτισμό των ομίλων ο κ. Τζανόπουλος.

Ακόμη, ο ο πρόεδρος της επιτροπής του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος και πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής μίλησε για την προκήρυξη του πρωταθλήματος: “Η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου για να κάνουν τις απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση τους. Θα συμβούλευα τις ομάδες να μην βιαστούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους γιατί αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοικτά”.

Για το θέμα των μικρών τόνισε ότι: “Η πρόταση που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω. Θεωρώ ότι δεν βοήθησε αρκετά ο νόμος των μικρών. Κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές το εκμεταλλεύτηκαν παίζοντας οικονομικά παιχνίδια εις βάρος των σωματείων και επιπλέον θεωρώντας δεδομένη την συμμετοχή τους λόγο του νόμου δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια. Κλείνοντας θεωρώ ότι η κατάργηση του θα βοηθήσει στην ποιότητα του πρωταθλήματος και σε ένα πιο υγιή συναγωνισμό”.

Τέλος για τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού ο κ. Τζανόπουλος ανάφερε ότι: “Στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής θα υπάρχουν όμιλοι των 16 ομάδων. Από αυτές την άνοδο θα παίρνει η πρωταθλήτρια ομάδα. Όσο για τον υποβιβασμό θα πέφτουν τόσες ομάδες όσες θα χρειαστούν για να έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων. Περισσότερα στην προκήρυξη”.