Έδωσαν τα χέρια Αστέρας Μαρμάρων και Μαρπησσαϊκός

Γυρίζουν σελίδα

Αστέρας Μαρμάρων και Μαρπησσαϊκός έδωσαν τα “χέρια” και αποφάσισαν από εδώ και στο εξής να πορευτούν μαζί.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο σωματείων είχαν ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα, όμως μετά την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Μαρπησσαϊκό, οι διεργασίες είχαν πιο έντονους ρυθμούς. Στις συζητήσεις εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. έπαιρναν μέρος και αθλητές των ομάδων, που ήταν θετική στην ιδέα της συνεργασίας.

Οι δύο διοικήσει συμφώνησαν μεταξύ τους να δημιουργηθεί ένα νέο αθλητικό σωματείο που θα έχει δραστηριοποιούνται όλα τα αθλήματα. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με τους ανθρώπους των δύο σωματείων να βάζουν “λιθαράκι – λιθαράκι” όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία ενός νέου καταστατικού. Όλα αυτά αναμένονται να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Αυγούστου ή το αρχότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, το ποδοσφαιρικό τμήμα των δύο ομάδων θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων ως Αστέρας Μαρμάρων, ενώ το αντίστοιχο τμήμα στο μπάσκετ θα πάρει μέρος σαν Μαρπησσαϊκός.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δύο ομάδες:

“Το ΔΣ του Α.Μ.Ε.Σ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΥ μετά από την γενική του συνέλευση οπού πραγματοποιήθηκε και τέθηκε θέμα για την πορεία του ανδρικού ποδοσφαιρικού τμήματος ανακοινώνει τα εξής:

Α) Η γενική συνέλευση του συλλόγου με ομόφωνη απόφαση δέσμευσε το καινούριο Δ.Σ. του συλλόγου όπως θα προέκυπτε μετά από τις εκλογές, ώστε να προχώρηση στην λήξη της επί δύο χρονών συνεργασία με τον Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑ μιας και τα αποτελέσματα αυτής της ελπιδοφόρας προσπάθειας δεν ήταν το επιθυμητό οπού περίμεναν όλοι για τον ιστορικό σύλλογο της νότιας Πάρου.

Ούτε και το μέλλον του παριανού ποδοσφαίρου.

Επίσης δέσμευσε το Δ.Σ ώστε να μην πραγματοποιηθούν στο μέλλον παρόμοιες συνεργασίες

Άμεσα ανακοινώθηκε από αντιπροσωπεία του Δ.Σ σε αυτήν του Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑ η απόφαση της γενικής συνέλευσης για την λήξη της συνεργασίας ώστε να επιστραφούν στον σύλλογο οι παίκτες που μεταγράφηκαν πριν από δυο χρόνια στην κοινή προσπάθεια.

Β) Σε πρόταση αντιπροσωπείας τον παιχτών του ανδρικού τμήματος στην τότε γενική συνέλευση σε προσπάθεια δημιουργίας μια ομάδας με τον γειτονικό σύλλογο Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ δόθηκε εντολή στο Δ.Σ. να συζητήσει το ενδεχόμενο τέτοιας προσπάθειας στην περιοχή με την τελική απόφαση να την πάρει η επομένη γενική συνέλευση.

Η διαδικασίες δεν μπορούσαν να γίνουν με την πίεση του χρόνου μέσα σε τουριστική περίοδο και έτσι ορίστηκε από της αντιπροσωπίες τον δυο συλλογών το θέμα να οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο εάν και εφόσον η συνθήκες επιτρέπουν ένα τέτοιο εγχείρημα

Μετά από πολλές πίεσης από τους αθλητές τον δυο συλλόγων ώστε να προκύψει συνεργασία από φέτος σε αγωνιστικά τμήματα ,και ύστερα από αρκετές συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές ο σύλλογο της Μάρπησσας δεσμευόμενος για τέτοιου είδους κίνησης πρότεινε μια εναλλακτική συνεργασία στην διοίκηση του Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Ο σύλλογος οπού θα αποφασιζόταν να δηλώσει συμμετοχή στο κυκλαδίτικο πρωτάθλημα θα ήταν και υπεύθυνος για την λειτουργιά της ομάδας σε διοικητικό και οικονομικό τομέα .

Έτσι αποφασιστικέ η μετακίνηση όλων τον παιχτών οπού έχει στην δύναμη του ο σύλλογος της Μάρπησσας στον Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ οπού και με δικά τους έξοδα και διοίκηση θα εκπροσωπήσουν την περιοχή στο κυκλαδίτικο πρωτάθλημα

Ο σύλλογος εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο οπού αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Μ.Ε.Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ και τους εύχεται καλή επιτυχία σε αυτό”.