Την Κυριακή στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου το τοπικό ντέρμπι τη Σύρου μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Πάγου

Δεν υπάρχει φαβορί

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά! Το κύπελλο Κυκλάδων έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, όμως η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων είχε ορίσει παιχνίδια μόνο για το δεύτερο και τρίτο όμιλο. Τώρα ήρθε και η σειρά του πρώτου ομίλου που στο πρόγραμμά του έχει ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Την Κυριακή ο Α.Ο. Σύρου και ο Πάγος, θα “διασταυρώνουν” τα ξίφη τους, με στόχο το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι δύο ομάδες έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες εδώ κι έναν περίπου χρόνο, αφού δεν ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο (ο Α.Ο. Σύρου ήταν στο πρώτο, ενώ ο Πάγος ήταν στο δεύτερο). Την τελευταία φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι ήταν και πάλι για το κύπελλο, όπου ο Ο Α.Ο. Σύρου είχε επικρατήσει με 2-1 στο γήπεδο της Άνω Σύρου και είχε περάσει στην επόμενη φάση.

Μάκης Πούλος και Ηλίας Ξενικάκης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προσπάθησαν να ετοιμάσουν όσο τον δυνατόν καλύτερα τις ομάδες τους, ώστε πετύχουν τους στόχους που ήδη έχουν θέσει.

Τώρα όσον αφορά την ετοιμότητα των δύο “μονομάχων”, κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας έδειξαν καλά στοιχεία και πως το μεταξύ τους παιχνίδι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στο κύπελλο δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και όλοι έχουν ίσες ελπίδες. Μπορεί ο Α.Ο. Σύρου να είναι πρωταθλητής των μεταγραφών αφού στο ρόστρ του έβαλε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον χρήση φαβορί στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου. Από την πλευρά του κι ο Πάγος έχει ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και αναμένεται να εμφανιστεί στο πρωτάθλημα πιο δυνατός από την περσινή σεζόν.

Τέλος, ο ανταγωνισμός μεταξύ των σωματείων μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, καθώς από μόνος του ανεβάζει την ποιότητα του ποδοσφαίρου και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να χαίρονται που θα τους προσφέρουν οι παίκτες των ομάδων.

“Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που το αποτέλεσμά του είναι ανοικτό”

Για το παιχνίδι της Κυριακής μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” ο αμυντικός του Αθλητικού Ομίλου Σύρου Μιχάλης Τερόλλης. “Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που το αποτέλεσμά του είναι ανοικτό. Σ' αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε τόσο στο παιχνίδι της Κυριακής όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα έρθουν. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και πιστεύω ότι στο παιχνίδι με τον Πάγο θα βγει όλη αυτή η δουλειά. Γνωρίζω πολύ καλά ότι κι ο Πάγος έχει δουλέψει πολύ και για να τον κερδίσουμε πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά τώρα είμαι εντάξει και είμαι στη διάθεση του προπονητή μου. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδια, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλες τις ομάδες των Κυκλάδων, στην ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και ο κόσμος να χαρεί το ποδόσφαιρο”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Σύρου Πέτρος Ραουζαίος ευχήθηκε να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και κάλεσε τον κόσμο της Σύρου να βρεθεί στο γήπεδο, ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες και των δύο σωματείων. “Είναι ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων. Δεν μπορώ να χρίσω φαβορί την ομάδα μου, καθώς στο κύπελλο και μάλιστα σε αγώνα νοκ άουτ όλα μπορούν να συμβούν. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο και ήρεμο παιχνίδι, το οποίο να είναι διαφήμιση του ποδοσφαίρου και οι φίλαθλοι να χαρούν την κάθε στιγμή. Πιστεύω ότι με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες θα πείσουν τους φιλάθλους να επιστρέψουν στο γήπεδο”, αυτά είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραουζαίος.

Ντέρμπι παντού

Τοπικό ντέρμπι δεν έχει μόνο στη Σύρο, καθώς στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων τα παιχνίδια όλα είναι πολύ δυνατά. Στη Σαντορίνη Πανθηραϊκός και Θύελλα Καμαρίου θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο της επόμενης φάσης, αλλά και τη νίκη ψυχολογίας. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον τρίτο όμιλο και την περσινή σεζόν, ο Πανθηραϊκός τερμάτισε πρώτες και η Θύελλα δεύτερη. Οι δύο ομάδες αναμένεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο να διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια του τρίτου ομίλου, αφού έχουν ενισχυθεί κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Τοπικά ντέρμπι επίσης θα διεξαχθούν στη Τήνο, η Στενή θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Τήνου, στην Πάρο ο Α.Ο. Πάρου θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Παροικιάς τον Νηρέα και στη Νάξο παίζουν Φιλώτι και Αστέρας Τραγαίας.


ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(1η φάση)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
1. Α.Ο. ΥΔΡΟΥΣΑ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ Σάββατο 21/09/13 16:00 ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ Α., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Λ.  
2. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Σάββατο 21/09/13 16:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι., ΜΟΥΤΑΦΗΣ Α., ΠΑΓΩΝΗΣ Α.  
3. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 21/09/13 17:30 ΖΑΡΑΝΗΣ Ι., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ε., ΒΑΙΛΑΣ Γ.  
4. Α.Ε. ΣΤΕΝΗΣ - Α.Ο. ΤΗΝΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Κυριακή 22/09/13 11:00 ΔΡΟΣΟΣ Γ., ΔΕΣΥΠΡΗΣ Ν., ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ Μ.  
5. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 22/09/13 11:00 ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ν., ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., VAN AAKEN Φ.  
6. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κυριακή 22/09/13 16:00 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΑΡΜΑΚΟΛΑΣ Ι., ΝΟΜΙΚΟΣ Ν.  
ΠΑΙΔΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
7. Σ.Π. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Σάββατο 21/09/13 15:30 ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Μ., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α., ΒΑΣΑΛΟΣ Λ.  
8. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σάββατο 21/09/13 17:30 ΡΟΥΣΣΟΣ Γ., ΒΑΣΑΛΟΣ Λ., ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ Α.  
ΠΑΙΔΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(1η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές  
9. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ Κυριακή 22/09/13 11:30 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι.  
10. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 22/09/13 15:00 VAN AAKEN Φ.  
11. Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΝ Κυριακή 22/09/13 17:00 ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ Ι.