Στους 4 του κυπέλλου το Φιλώτι

Φέτος κοιτάει ψηλά

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων βρίσκεται από προχθές το Φιλώτι, καθώς επικράτησε με 3-2 του Α.Ο. Πάρου. Οι γηπεδούχοι παίζοντας καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο κατάφεραν να επικρατήσουν των Παριανών και να πάρουν μία δίκαιη πρόκριση. Οι Ναξιώτες μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 στο σκορ, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν στο σκορ, όμως δεν μπόρεσαν να φέρουν να το παιχνίδι στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας του αντιπάλους τους. Μάλιστα μόλις στο 2' είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ έπειτα τη σέντρα του Ντάσιου και στο 6' ο ίδιος παίκτης δεν έβαλε δύναμη στο πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 11' οι Ναξιώτες κατάφεραν κι άνοιξαν το σκορ με τον Λυμπερτά έπειτα την ωραία πάσα του Ντάσιου.

Στο 14 και στο 24' ο Χαριστός κράτησε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του αφού αποσόβησε και τις δύο φορές το κίνδυνο από την εστία του στις προσπάθειες των Κωττάκη κι Πιταρά.

Στο 33' ο Λυμπερτάς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα για το Φιλώτι.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, όμως και τις δύο φορές η “τύχη” τους γύρισε την πλάτη. Αρχικά ο Σένκα επιχείρισε σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά αποδέκτης της μπάλας έγινε ο ίδιος παίκτης που με σουτ στην αντίθετη εστία βρήκε αυτή τη φορά το δεξί δοκάρι του τέρματος του Φιλωτίου.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση των Ναξιωτών και πίεσαν για τη μείωση του σκορ.

Αρχικά ο Χρυσοχού στο 47' και ο Γιουρτζίδης στο 57 έχασαν δύο ευκαιρίες να μειώσουν το σκορ, καθώς ο Παλάζης και τις δύο φορές είπε “όχι”.

Στο 65' ο Λυμπερτάς στην αντεπίθεση έκανε το 3-0 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση. Δεν πρόλαβαν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του τρίτου τέρματος του Φιλωτίου και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 με τον Σένκα. Στο 78' ο Γιουρτζίδης με δυνατό σουτ έκανε το 3-2, όμως η Πάρος δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και το Φιλώτι να παίρνει τελικά την πολυπόθητη πρόκριση.

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ: Παλάζης, Πολυκρέτης (55' Προμπονάς), Στρατούρης, Κατσουρός, Μουστάκης Απ., Πιτταράς, Λυμπερτάς, Κρητικός (68'Μουστάκης Ν.), Κωττάκης, Ντάσιος (65'Μουστάκης Δ.), Μανωλάς.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: Χαριστός, Σιφναίος (27΄λ.τρ.Σένκα), Ξένος (46΄Δημογιάννης), Σταθερός, Τσαντουλής, Νίκας, Κρώνης, Γιουρτζίδης, Χρυσοχός, Πετρόπουλος (46’ Αρκουλής), Κρουσταλάκης.

Η Άνω Μερά επικράτησε μέσα στην Τήνο επί της τοπικής ομάδας με 5-1

Πέρασε σαν... άνεμος

Η Άνω Μερά πέρασε εύκολα και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από την Τήνο, όπου και επικράτησαν με 5-1 και πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ο Τόσκα με σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2'.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τουρέ διπλασίασε τα τέρματα για την Άνω Μερά έπειτα την ωραία σέντρα του Τόσκα. Στο 24' ο Βλιζνάκης με πλασέ περίπου από τη μεσαία γραμμή έκανε το 3-0.

Στο 31' ο Κελαδίτης απέκρουσε με υπερπροσπάθεια το σουτ του Ασημομύτη. Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Τόσκας πέρασε και τον τερματοφύλακα της Τήνου, όμως στο πλασέ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Τήνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως και του πρώτο ημίχρονο, αφού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το δεύτερο μέρος με γκολ. Συγκεκριμένα στο 48' ο Ασημομύτης με πλασέ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο σκορ (4-0). Στο 78' ο Βλιζνάκης έκανε το 0-5 και ο Αντ. Ασημομύτης διαμόρφωσε το τελικό 1-5.